Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

27.06.2018 19:33 - LL

Dobrý deň, chcela by som sa informovať aj upozorniť. Správca parku, ktorý sídli v parku ma aj nejaké kompetencie? Chodieva kontrolovať park atd? Môže upozorniť kto porušuje poriadok? Som častým návštevníkom parku. To, že psíčkari nemajú psov na vodítku, asi ani netreba hovoriť. Ale už ma prekvapilo, keď chodia kúpať psov do jazierka.
A co som zažila naposledy ma dostalo: mladí romovia ktorí behali po parku s palicami v ruke a tehlou-naháňali zajaca, ktorého pravdepodobne chceli uloviť. Ako keby som sa ocitla v dobe kamennej. Nemôžu sa posilniť hliadky? Hoc aj rómske, ktoré by to viac kontrolovali? O cca 2 hodinky sa opakovala situácia. + hádzanie kameňov do vtákov. Neskutočne! Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská polícia Trebišov vykonáva dohľad – hliadkovú službu na verejne prístupných miestach, kde sa koncentruje najväčší pohyb občanov, sú nimi napr. centrum mesta, okolie nákupných centier,
školských zariadení a sídlisk a takisto lokality, v ktorých dochádza najčastejšie k páchaniu protiprávnej činnosti, napr. takou lokalitou je aj mestský park. MsP tým zabezpečuje verejný poriadok a ochranu majetku obce a občanov.
Vami spomínaná lokalita je monitorovaná denne a mestská polícia venuje tejto lokalite patričnú pozornosť, a to zvýšenou hliadkovou činnosťou s cieľom zabrániť, resp. zminimalizovať akúkoľvek protispoločenskú činnosť (napr. nepovolený výrub stromov, zber drevnej hmoty a iné). Taktiež MsP spolupracuje aj so správcom mestského parku, ktorý bezodkladne informuje útvar MsP v prípade zistenia protiprávnej činnosti.

Z dôvodu personálnych možností a vyťaženosti príslušníkov MsP nie je možné súčasne obsadiť všetky rizikové lokality v meste, a preto žiadam občanov o väčšiu všímavosť svojho okolia a prípadnú
súčinnosť pri oznamovaní protiprávnych konaní.
Ak budete v budúcnosti svedkom protiprávneho konania alebo budete mať podozrenie z páchania priestupku alebo trestného činu, žiadam Vás o bezodkladné nahlásenie na bezplatnom telefónnom
čísle 159 (do 22.00 hod.). Nakoľko PZ SR vykonáva dennú 24-hodinovú službu, nahlásiť podnet môžete aj na čísle 158 alebo 112 nepretržite.

Bc. Jindřich Sosna
zástupca náčelníka MsP Trebišov

27.06.2018 22:05 - dada

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať, kedy sa bude kosiť smerom zo Stavebnej ulice k SAD ,je tam stopka a nevidieť zľava prichádzajúce autá. A jeden zásadný problém, pri výjazde na nadjazd smerom na Ruskov prekáža nevhodne osadená značka prikázaný smer jazdy. Nedala by sa posunúť alebo dať na vyšší stojan.Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

kosenie zelene na Stavebnej ulici a priľahlých uliciach je plánované na začiatok 27. kalendárneho týždňa.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

20.06.2018 07:54 - jedenvodičzmnohých

Chcem sa opýtať, prečo sa neprijmú nejaké, akékoľvek, opatrenia pre "sprostých"rodičov. Mamičky a oteckov, ktoré behajú cez cestu ku škole ráno so svojími ratolesťami, napriek tomu, že o 10m ďalej je prechod pre chodcov. Som ako iný vodič dosť toleratný, nemám proplém stáť pred prechodom aj minúty len, aby deti v bezpečí prešli na opačnú stranu cesty. Prečo potom majú rodičia problém využívať tieto prechody? Prečo učia svoje deti behať pomedzi autá?? Prečo mesto, mestská polícia stojí pri prechode, bojazlivo máva paličkami ale nemá odvahu prísť k takým rodičom a vysvetliť im význam prechodu pre chodcov na ceste, aby ICH deti boli v bezpečí? Pri prechode pre chodcov možu stáť tísíce policajtov (mestských) ale nič sa nezmení, lebo problém nie je vo vodičoch ale v rodičoch, ktorí bezhlavo a bezváhania riskujú život svojich detí a behajú pomedzi autá s nimi cez cestu. Prečo je to tak?

Odpoveď

Dobrý deň,
chcem sa poďakovať za Váš podnet, pani Mahútová a zároveň Vás ubezpečiť, že jednou z prioritných úloh mestskej polície je práve zvýšený dohľad pri zaistení bezpečnosti a aj povinnosti chodcov v zmysle § 53 ods. 2 zákona o cestnej premávke, a to nielen v ranných, ale aj v popoludňajších hodinách a v dňoch s predpokladaným väčším pohybom chodcov hlavne v okolí školských a predškolských zariadení (koniec školského roka, prázdniny a pod.)
Zaistenie požadovanej úrovne bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky pred vznikom relevantných udalostí charakteru dopravných nehôd je pre nás jednou z kľúčových úloh pre obyvateľov. Všetci príslušníci MsP podieľajúci sa na tejto úlohe presne vedia, čo majú robiť a sú na tento účel aj školení. Policajt dohliadajúci na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky usmerňuje chodcov pred priechodom pre chodcov a nemôže zároveň vykonávať dohľad na ceste pár desiatok metrov pred samotným priechodom pre chodcov. Mestská polícia preto žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, či už chodcov alebo vodičov motorových vozidiel, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy a pokyny policajta. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách.

Bc. Jindřich Sosna
zástupca náčelníka MsP

22.06.2018 11:35 - dusan bodnar

zdravim
chcem sa spytat ci funguje stranka oznamy o umrtiach
sledujem to na PC a od 1.6. ziadne nove oznamy
dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto vkladá informácie do oznamov o úmrtiach na webovom sídle iba vtedy, ak je nejaké úmrtie evidované a ak rodina dá súhlas na zverejnenie. V mesiaci jún bola rubrika k dnešnému dňu aktualizovaná 2-krát.

oddelenie organizačné

15.06.2018 15:28 - Zdena Pavlikovská

Ďakujem mestu Trebišov za nové smetné koše na separovaný odpad. Mám však otázku, kam patria plechovky od piva a nealko nápojov, na smetnom koši pre plasty nie sú uvedené. Viem, že každé mesto to má inak. Ďakujem za odpoveď a verím, že aj my občania mesta budeme zodpovední.

Odpoveď

Dobrý deň,

v prvej etape dodania zberných nádob bolo mestu doručené určité množstvo košov na separovaný odpad. Plechovky od nápojov je potrebné vhadzovať do nádob na plasty. V nasledujúcom období mesto plánuje zabezpečiť ďalšie koše na triedený odpad.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

15.06.2018 14:44 - JozefK.

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je až taký veľký problém aktualizovať rubriku Oznamy o úmrtiach. Vari sa aj na to vzťahuje GDPR? Potom by nemohli byť vývesky ani pri cintorínoch. Takže?

Odpoveď

Dobrý deň,

rubrika "Oznamy o úmrtiach" je pravidelne aktualizovaná a v období od 1.6.2018, keď bol zverejnený ostatný oznam o úmrtí, bolo evidované iba jediné úmrtie. Pozostalá rodina si však neželala zverejnenie oznámenia o úmrtí na webovej stránke.

PhDr. Anna Dragulová
vedúca oddelenia organizačného

14.06.2018 13:55 - m.k

dobry den kedy sa dokoncia ciary na parkovisku pred vchodom 2137/61 a diera na ceste

Odpoveď

Dobrý deň,

vyznačovanie parkovísk bolo ukončené pred celým bytovým domom v 24. kalendárnom týždni. Poškodený asfaltový úsek bude opravený do 22.6.2018.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

11.06.2018 18:47 - stanislav nagy

DOBRY DEN CHCEM SA SPYTAT KEDY PRIDE NA RAD KOSENIE KPT,NALEPKU SIDLISKO NAKOLKO TOHTO ROKU BOLO POKOSENE IBA RAZ AJ TO NA URGENCIU OBYVATELOV SIDLISKA KOMARE NAS TU IDU ZOZRAT CO MOZEME KOSIME AJ SAMI ALE TIEZ PATRIME POD MESTO TREBISOV DAKUJEM ZA ODPOVED

Odpoveď

Dobrý deň,

kosenie verejných priestranstiev na Ul. kpt. Nálepku, vrátane sídliska, je v pláne kosenia na 25. kalendárny týždeň.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

11.06.2018 13:05 - Marta B.

Dobrý deň, opakovane Vás žiadam o riešenie autíčkarov a motorkárov v meste. To čo robia na parkovisku pri Kauflande je neskutočné. S prichádzajúcim letom sa to stupňuje dokonca už aj počas dňa. Odporúčam si pozrieť kamerové záznamy pri Kaulande z 10.5.okolo 20h a 10.6.okolo 14h.Kým motorkári ohrozovali všetkých okolo niekoľko hodín mestskí policajti sedeli v tieni na lavičke pri kostole...

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet a hodnotenie činnosti MsP. Uvedená lokalita je súkromným parkoviskom, ale napriek tomu je pravidelne monitorovaná hliadkou MsP. Doposiaľ tu boli zistené len ojedinelé porušenia zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke, ktoré sú bezodkladne riešené v zmysle platnej legislatívy. V súčasnej dobe neevidujeme v spomínanej lokalite nárast priestupkov nedodržiavaním uvedeného zákona o cestnej premávke. Napriek tomu, že táto lokalita nepatrí k miestam, kde dochádza k častým dopravným priestupkom - porušeniam zákona č.8/2009 Z. z. o cestnej premávke, prebehlo začiatkom mesiaca jún 2018 rokovanie s vlastníkom uvedeného parkoviska. Ten prisľúbil, že zrealizuje opatrenie, a to osadením nového dopravného značenia.
Výkon hliadok MsP je prispôsobený aktuálnym potrebám, tzn. hliadky monitorujú miesta, kde je najväčší predpoklad vzniku protiprávnej činnosti. Pri kostoloch dochádzalo v uplynulom období k častému narúšaniu verejného poriadku, preto sa vykonáva kontrola aj v týchto miestach.
K Vašej požiadavke ohľadom bezpečnosti Vám odporúčam nasledovné: ak sa bude obdobná situácia opakovať v budúcnosti a budete sa cítiť ohrozená, čo i len minútu, ihneď to oznámte na bezplatnom telefónnom čísle 159 (do 22.00 hod.) alebo na bezplatnom telefónnom čísle 158.

Bc. Jindřich Sosna
zástupca náčelníka MsP Trebišov

28.05.2018 16:44 - Tatiana Jenčová

Dobrý deň, detské ihrisko s pieskoviskom na sídl.Juh (za najstaršou bytovkou so sociálnymi bytmi-bielomodrou) by bolo treba zrenovovať, je v dezolátnom stave, priložila by som aj fotky, ale nedá sa to tu.

Odpoveď

Dobrý deň,

v súčasnom období prebiehajú opravy a úpravy všetkých prevádzkovaných pieskovísk a detských ihrísk na území mesta. Vzhľadom na to, že uvedené pieskovisko a šmýkačka umiestnená pri pieskovisku vyžadujú rozsiahlejšiu opravu, odporúčame nateraz využívať pieskovisko a detské ihrisko vo vnútroblokovom priestore sídliska.

Miroslav Davala
vedúci MsAS

10.06.2018 15:28 - Radoslav Tichý

Dobrý deň chcem sa opýtať kompetentných na parkovanie na ulici Komenského či bi sa tam nedali viznacit parkovacie miesta alebo či bi sa to nedalo neako viriesit lebo je tu strasni problém s parkovaním

Odpoveď

Dobrý deň,

problém s parkovaním nie je len na Komenského ulici, mesto však rieši situáciu podľa dostupných možností. Značenie parkovacích miest sa realizuje aj v týchto dňoch. Postupne ich pracovníci mesta vyznačia v celom meste.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

06.06.2018 20:12 - Mata

Chcem sa opytat kedy mesto ostriha kriky pri bytovke na ul.Zimnej presne oproti podchodu ...alebo kde sa stym mam obratit dakujem za odpoved

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci Mestského hospodárskeho strediska vykonávajú úpravu zelene v meste priebežne od mesiaca máj 2018. Strih kríkov na Zimnej ulici vykonajú do konca 24. kalendárneho týždňa. Ďakujeme za pochopenie.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúcu MsHS

01.06.2018 12:56 - Július Selecký

Môžte zverejniť harmonogram postreku proti komárom?
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

harmonogram postrekov je spracovávaný na základe požiadaviek občanov.
V terajšom období sú na postrek plánované tieto lokality: mestský park, Cukrovarská ul., MČ Paričov a severovýchodná časť mesta.

Ing. Jozef Kereštan
vedúci MVO

29.05.2018 19:31 - Alica Ostrožovičová

Prosím vás, mohli by ste vyznačiť parkovacie miesta na parkovisku oproti st. polícii, na Námestí mieru? Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci Technických služieb mesta majú v pláne obnoviť vyznačenie priechodov pre chodcov a parkovacích miest v celom meste.

Michal Davala
zastupujúci riaditeľ TS mesta Trebišov

25.05.2018 10:12 - Maťo

Dobrý deň, aký význam má uzavretie stojiska so zbernými nádobami na zmiešaný komunálny odpad na sídl. JUH, keď to nie je ani uzamknuté a pri otváraní tohto stojiska to nie je ani žiadna sláva z hygienickej stránky. Otvoriť sa to dá kedykoľvek a kýmkoľvek a ten zámok chytí za deň 100 ľudí.
Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci Technických služieb previedli uzatvorenie 3 ks stojísk na sídl. JUH. Stojiská boli uzatvorené na základe požiadaviek občanov z jednotlivých bytových domov (BD), resp. dôverníkov. Zámky si zabezpečujú samotní dôverníci BD.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

31.05.2018 19:04 - Občan

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať kompetentných, či by bolo možné odstrániť auto za sidl. 1515 pred vchodom MŠ, zbytočne zaberá miesto ide o vrak starý poľský fiat. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Vami uvedené vozidlo sme preverili. V tomto prípade sa nejedná o vrak. Osobné motorové vozidlo zn. Fiat 126 sivej farby, ev. č. TV 828 DJ má platnú EK a TK.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

30.05.2018 20:10 - Nikola

Dobrý deň, chcem sa opytat aky je postup ak by som chcela mat svoje parkovacie miesto pred bytovkou.Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

v súčasnosti platné VZN č. 129/2013 mesta Trebišov o parkovaní a státí motorových vozidiel a ostatných verejných priestranstvách neudeľuje možnosť vyhradeného parkovacieho miesta pred bytovými domami. Režim regulovaného plateného parkovania Mesto Trebišov zatiaľ nechválilo.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

26.05.2018 19:48 - Stanislav

Dobrý deň. Nebude sa robiť postrek proti komárom v blízkosti bývalého cukrovaru?
Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

podľa spracovaného harmonogramu postrekov proti komárom na území mesta Trebišov je obytná zóna na Cukrovarskej ulici plánovaná na 24. KT, a to v čase od 22,00 hod do 2,00 hod. Pred realizáciou bude zverejnené upozornenie o postrekových prácach na webovom sídle mesta.


Ing. Jozef Kereštan
vedúci strediska MVO

21.04.2018 14:04 - Marta Berešová

Chcem sa opýtať či by ste mohli znížiť prašnosť asi v celom meste ale ja to vidím hlavne na Komenskeho ulici. Zo sušením prádla na balkóne som sa už rozlúčila ale už je riziko aj okno otvoriť.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestské zastupiteľstvo v Trebišove na svojom zasadnutí dňa 12.12.2016 schválilo, na základe požiadavky SHMÚ, Jeséniova 17, 812 35 Bratislava, prenájom pozemku registra C KN parc. č. 3021/1, ktorý je vo vlastníctve mesta, za účelom umiestnenia verejnoprospešného zariadenia stacionárnej AMS, ktoré bude monitorovať kvalitu ovzdušia a celkovo ŽP v meste a na území SR.
Na základe nám dostupných informácií z pracoviska SHMÚ v Bratislave uvádzame, že predpokladaný termín na jeho umiestnenie je stanovený na II. polrok 2018.
Mesto Trebišov bude môcť do budúcna, na základe výsledkov monitorovania kvality ovzdušia v rámci mesta, prijať konkrétne opatrenia v prípade prekročenia limitných hodnôt koncentrácie prachových častíc.

Ing. Eva Bučková, odd. výstavby a majetku

27.05.2018 09:41 - Marieta Simkova

Chcem sa opytat kedy sa otvara letne kupalisko dakujem za odpoved

Odpoveď

Dobrý deň,

otvorenie letnej sezóny na Mestskom kúpalisku v Trebišove (AVŠ) je plánované na sobotu 23.6.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

16.05.2018 18:18 - Katarina Stričková

Dobrý Deň chcela by som sa spýtať ci by sa nenašiel byť do podnájmu? Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

pri prideľovaní mestských nájomných bytov a poskytovaní bytovej náhrady pri zániku nájmu bytu sa postupuje podľa VZN Mesta Trebišov č. 114/2012 s účinnosťou odo dňa 1.8.2012.
Podľa uvedeného VZN č. 114/2012, Čl.3 – Žiadosť o pridelenie nájomného bytu, bodu 3.2. – Žiadateľ si musí podať žiadosť o pridelenie nájomného bytu písomnou formou na predpísanom tlačive.
Podľa bodu 3.3. – Žiadateľ o pridelenie nájomného bytu musí spĺňať tieto podmienky:
a./ je fyzickou osobou, ktorá dovŕšila 18-ty rok svojho života,
b./ má trvalý pobyt na území mesta Trebišov minimálne 3 roky,
c./ nie je v meste Trebišov vlastníkom ani nájomcom akéhokoľvek bytu, rodinného domu, nie je stavebníkom objektu na trvalé bývanie,
d./ spĺňa finančné predpoklady na uhrádzanie poplatkov za užívanie bytu, preukáže príjem zo závislej činnosti, resp. z podnikania alebo iný pravidelný príjem,
e./ nemá záväzok voči mestu a spoločnostiam, v ktorých má mesto účasť, resp. boli mestom založené a to z titulu nezaplatenia daní, poplatkov a iných finančných záväzkov; uvedené ustanovenie sa nemusí uplatniť, ak žiadateľ využíva inštitút osobitného príjemcu.
f./ súhlasí so spracovaním a uchovávaním osobných údajov.

Ak spĺňate vyššie uvedené podmienky uvedené v Čl. 3, bode 3.3. VZN č. 114/2012, odporúčame Vám podať si žiadosť o pridelenie mestského nájomného bytu písomnou formou na predpísanom tlačive.

oddelenie sociálnych vecí

04.05.2018 13:19 - občan

Dobrý deň prajem rada by som sa spýtala ci nieje možné urobiť normalne pieskovisko za bytovym domom na ulici Komenského 2211/25..pre naše deti tam neni nič ani žiadne ihrisko, tak by som bola rada ak by sa tam nieco dalo spraviť, poprípade dodať piesok do nami provizorneho svojpomocne urobeneho pieskoviska..dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci stavebnej skupiny mesta doplnia piesok do predmetného pieskoviska v čase, kedy sa bude obnovovať piesok aj v mestom prevádzkovaných pieskoviskách. Práce by mali byť realizované do konca mája 2018. Najbližšie pieskovisko k Vám, ktoré môžete využívať, sa nachádza pri detskom ihrisku vo vnútrobloku ulíc: Berehovská - Komenského.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku MsÚ

13.05.2018 22:05 - Eva Z.

Dobrý deň!
Už dlhšiu dobu stojí rozobratý vrak auta pod nadjazdom bez ŠPZ.Slo by ho odstrániť?

Odpoveď

Dobrý deň,

Vami spomínaný vrak auta bol odstránený utorok 15.5.2018.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

23.04.2018 22:20 - Marta B.

Chcem sa opýtať kompetentných či mesto neplánuje vymeniť na detských ihriskách ten hrozný špinavý štrk? Kamienky sú plné prachu a sú pre deti veľmi nebezpečné v prípade pádu.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto prevádzkuje 17 certifikovaných detských ihrísk. Okrem bežných a prevádzkových kontrol vlastnými pracovníkmi vykonáva raz ročne povinnú hlavnú ročnú kontrolu oprávnenou inštitúciou. Táto kontrola je zameraná na zistenie celkovej úrovne bezpečnosti zariadení detských ihrísk. Podľa normy STN EN 11767 je nárazová zóna pri max. kritickej výške pádu nad 1 m určená z materiálov:
- gumová dlažba,
- drvenina z kôry,
- riečny štrk(okrúhly) s veľkosťou zrna 4 - 8 mm hrúbky 30cm.
Mesto v priebehu mesiaca máj 2018 bude dopĺňať štrk do dopadovej plochy na všetkých prevádzkovaných detských ihriskách.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku MsÚ

10.05.2018 14:36 - V. Malý

Dobrý deň, žiadam Vás týmto o opravu verejného osvetlenia na ulici Zimná pred bytovým domov 1641. Zároveň sa chcem opýtať, či plánuje mesto rozšírenie parkovania alebo aspoň opravu súčastného parkoviska a príjazdovej cesty, pretože je v dosť zlom stave. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň.

Pred bytovým domom 1641 pracovníci Technických služieb mesta Trebišov previedli kontrolu verejného osvetlenia štvrtok 10.5.2018 na základe oznámenia poslaného e-mailom dňa 9.5.2018 od p. Patrícii Palčovej. Verejné osvetlenie bolo funkčné, avšak nefungovalo senzorové svetlo pred vchodom č.23. Prevádzku uvedeného svetla nezabezpečujú Technické služby.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

06.05.2018 22:57 - Jozef Horváth

Dobrý den.zaujimalo by ma kedy sa oplotia smetné koše na SNP nová modrá bytovka.pri ostatných sú oplotenia pri poslednej bytovke nieje oplotenie pri košoch....a naši spoluobčania sa obehuju kto bude skôr v koši.....plus bežne tam vykonávajú potrebu...je tam veľký zápach ....ďakujem za odpoveď

Odpoveď

Dobrý deň.

Oplotenia pri uvedených bytových domoch bolo prevedené na základe žiadosti občanov s trvalým pobytom.
Ak máte záujem o oplotenie, poprosíme Vás o zaslanie žiadosti o vykonanie uvedených prác na adresu Technických služieb mesta Trebišov.

Michal Davala
zastupujúci riaditeľ TS mesta Trebišov

09.05.2018 12:34 - Dáša Kasardová

Dobrý deň! Prosím Vás chcem sa len informovať, kedy sa bude kosiť Ul.Cukrovarská. Ďakujem za odpoveď Kasardová

Odpoveď

Dobrý deň,

kosenie verejných priestranstiev na Cukrovarskej ulici je plánované na 21. kalendárny týždeň.
Ďakujeme za pochopenie.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

03.05.2018 20:28 - Vladimir Suč

Dobry deň poziadal by som kompetentnych o vykosenie travy na sidlisku Juh ved trava je miestami po kolena.Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

kosenie sídliska Juh je plánované začiatkom 20. kalendárneho týždňa.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

29.04.2018 22:57 - Miroslav

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mesto plánuje robiť postrek proti komárom v parku a jeho blízkom okolí, keďže ich výskyt je už dosť zjavný a znepríjemňujú pobyt vonku v neskorších poobedňajších hodinách.

Odpoveď

Dobrý deň,

postrek na elimináciu komárov v mestskom parku bol vykonávaný dňa 30.4.2018 s tým, že pri premnožení uvedeného hmyzu bude vykonaný opätovne.

Ing. Jozef Kereštan
vedúci strediska MVO

29.04.2018 20:09 - Peter Varjassy

Chcel by som sa spýtať, či sa
bude robiť postrek proti komárom,
v meste a aj nad záhradkami Orišky
a iné.

Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov v súčasnosti vykonáva postreky na elimináciu komárov v častiach, kde sa nachádzajú veľké trávnaté plochy, ktoré sú zdrojom rojenia. Čo sa týka záhradkárskej osady Orišky, Mesto neuvažuje s postrekom z dôvodu pestovania poľnohospodárskych plodín danej lokalite, čím by mohlo dôjsť k nežiaducim reakciám vlastníkom pozemkov v uvedenej záhradkárskej osade.

Ing. Jozef Kereštan
vedúci strediska MVO

© 2024 MESTO TREBIŠOV