Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

15.08.2016 10:24 - Michal Fedor

Dobrý deň, v meste Trebišov nevidím žiadnu činnosť pri oprave výtlkov na cestách v správe mesta. Mýlim sa alebo sa jedná o náhodu ? Ktorá firma robí tieto opravy ? TS mesta TV už nemajú prostriedky a ani mechanizáciu na takúto činnosť ? Par ľudom by to prinieslo aj prácu .

Odpoveď

Dobrý deň,

opravy výtlkov na mestských komunikáciách realizuje správca komunikácií, Technické služby mesta Trebišov. Táto mestská organizácia má potrebné základné vybavenie - rezačku asfaltu a betónu, búracie kladivo a vibračnú dosku. V roku 2016 boli robené opravy výtlkov v mesiacoch marec a apríl na uliciach M. R. Štefánika, Čsl. armády, Kukučínova, Berehovská, T. G. Masaryka, J. Záborského, Slovenská, P. Jilemnického, SNP a Paričovská. Keďže v tom čase ešte neboli v prevádzke obaľovačky, na opravu bola použitá studená asfaltová zmes Canader v celkovom množstve 25 ton. Oprava povrchov ciest a chodníkov s väčším rozsahom poškodenia bude prevedená dodávateľsky začiatkom mesiaca september. Verejné obstarávanie na výber dodávateľa prebehlo prostredníctvom elektronického trhoviska.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

15.08.2016 10:17 - Michal Fedor

Dobrý deň, čo sa týka podzemných kontajnerov má byť 10 úložísk, môžete upresniť na ktorých miestach to bude a ako by to malo v skutočnosti byť aj realizované ? Buďte prosím Vás konkrétnejší, veď ide o namále sumy a tak isto o zabezpečenie čistoty mesta . Neviem si predstaviť, aby som s košom z domácnosti musel prejsť peši 500 m ku stojisku.Zabudli ste mi napísať, kde to už funguje !! Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

umiestnenie stojísk kontajnerov je ešte v štádiu riešenia.
Podzemné alebo polopodzemné kontajnery môžete nájsť napr. v Nitre, Turzovke, L. Mikuláši, Trenčíne, Trnave...


Ing. Jozef Ferjo
referent pre miestny rozvoj

13.08.2016 21:25 - Gabriela Godušová

Dobrý večer, chcem sa opýtať ako to majú vyriešené prevádzky umiestnené v budove Berehovo- pizzéria,herňa, kaviarne predajňa AUMO a ostatné,okrem potravin a predajne mäsa, ktoré denne vynašajú svoj odpad do odpadkových košov určených pre bytové jednotky Berehovská 2168,2169 a 2170. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

na základe preverenia stavu zo strany Technických služieb mesta Trebišov informujeme, že predajňa Aumo má vlastnú 120 l nádobu v objekte Autoservisu a taktiež herňa v NS Berehovo má vlastnú 120 l nádobu. V priebehu mesiaca september bude Technickými službami mesta Trebišov doplnený 1 kus 1100 l kontajnera, ktorý bude slúžiť pre prevádzky v objekte NS Berehovo, ktorých priestory sú vo vlastníctve mesta.

Ing. Eva Bučková
odd. výstavby a majetku

09.08.2016 21:59 - Martin

Dobrý chcel by som sa spýtať. Funguje ešte to "Disco Trebishow" . Keď to funguje prečo niesu žiadne koncerty nič ?

Odpoveď

Dobrý deň,

"Disco Trebishow" nefunguje, nakoľko objekt bývalej mestskej tržnice nespĺňa základné technické ani hygienické parametre na usporiadanie diskotéky alebo koncertu. Najbližšia diskotéka bude 25.8.2016 pod názvom Expres Street Párty.

Mičko Ľubomír
vedúci MsKS

12.08.2016 15:37 - magda iľková

chcela by som sa opýtať prečo sa nerieši rekonštrukcia vodovodu na ul.Cukrovarská sever keď vieme, že voda je základ pre život, rieši sa všetko ale na ul.Cukrovarska sever sa zabudlo tak sa chcem opýtať či ľudia žijuci na menovanej ulici neplatia dane mestu Trebišov? Keď sa zabuda na tak dôležitu a podstatnu potrebu.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov sa plánuje v blízkej dobe uchádzať o nenávratný finančný príspevok na projekt, ktorý bude riešiť kanalizáciu na Cukrovarskej ulici. Následne, ak bude príležitosť uchádzať sa o nenávratný finančný príspevok týkajúci sa rekonštrukcie vodovodu, mesto sa plánuje zapojiť aj do takejto výzvy.

Oddelenie výstavby a majetku

09.08.2016 21:38 - Elena

Dobrý deň. Prosím, aby ste mi láskavo odpovedali na otázku, že prečo sa absolútne už veľa rokov nerieši problém s neplatičmi komunálneho odpadu? Poznám osobne rodiny, v ktorých sú zamestnaní všetci rodinní príslušníci a vôbec neplatia už veľa rokov komunálny odpad. Keď som tak rátala isté rodiny, tak 7-9 rokov neplatili nič. Vôbec ich netrápi, že iní si túto povinnosť plnia. Financie na somariny majú, ale na to, čo dlhujú mestu na to nie. Potom na to doplácajú tí, ktorí si povinnosť plnia, pretože hoci tento rok možno nie, ale predchádzajúce roky sa platby za komunálny odpad pravidelne zvyšovali a to kvôli neplatičom. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

pri poplatníkoch za zber a odvoz komunálneho odpadu v meste Trebišov, u ktorých evidujeme nedoplatky, postupujeme v zmysle platnej legislatívy, t.j. najskôr výzvou na zaplatenie nedoplatkov a následne, pokiaľ dlžník svoje záväzky neuhradí, pristúpime k vymáhaniu pohľadávok formou exekúcie.
Aby som na Vašu otázku mohol odpovedať celkom presne, je potrebné, aby ste uviedli meno a adresu trvalého (prechodného) pobytu občana mesta Trebišov, ktorý si svoje záväzky za zber a odvoz komunálneho odpadu dlhodobo neplní.


S pozdravom

Ing. Peter Duč
vedúci finančného oddelenia

02.08.2016 13:17 - Petra

Dobrý deň, pri návšteve známych na Paričovskej ulici, som si všimla opustený dom, ktorý je v dražbe, číslo domu 293/90 a pred ním je odstavený vozík plný bordelu - tráva, odpadky a pod. Tento vozík tu stojí podľa známych skoro 2 týždne tráva v ňom hnije a špatí okoliu a nikto nevie komu ten vozík patrí.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet, ktorý bol okamžite preverený. Hliadkou MsP bol zistený majiteľ vozíka a ten zabezpečil jeho odpratanie z verejného priestranstva.
Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

07.08.2016 09:10 - Dagmar Hadbávna

Vážený pán Cabada,ďakujem za rýchle vybavenie môjho podnetu. Mestská polícia dala výzvy na preparkovanie,ale nič sa nezmenilo,akurát sa autá vymenili a opäť sú zablokované obe strany cesty.takže parkovanie v smere jazdy ulicu nezprejazdnilo.Hlavný problém je od začiatku ulice tak asi po číslo d.30. Ináč je to úplne pohodová a bezproblémová ulica,ale máme problémy, keď nám väčšie auto nesie napr.stavebný materiál,tak odmietajú prísť,lebo nemajú kade.Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

situácia na tejto ulici je pravidelne monitorovaná, opakované porušovanie predpisov vodičmi motorových vozidiel je riešené v zmysle platnej legislatívy.


Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

02.08.2016 13:50 - Adela Kovačova

Dobry den chcem sa opytat kedy mesto zacne riesit porusovanie otvaracich hodin prevadzky na Puskinovej ulici. Tato krcma ma otvaraciu dobu do 22.00 a vobec ju nedodrziava. Ako je mozne ze nikto s tym nic nerobi a my nadalej trpime aj napriek tomu ze na zaklade petice a staznosti bola tejto prevadzke urcena otv.doba 22.00

Odpoveď

Dobrý deň,

prevádzkovateľ baru bol písomne upozornený na nutnosť dodržiavania VZN mesta Trebišov č. 125/2013 o určení času predaja v obchode a času prevádzky služieb. Dodržiavanie tohto VZN kontrolujú hliadky MsP, ale aj hliadky OO PZ Trebišov. V súčasnosti je v štádiu riešenia jeden prípad porušenia nariadenia.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

10.08.2016 00:44 - Július Selecký

Mesto Trebišov prevádzkuje cintorín v Milhostove aj v Trebišove. Na obidvoch cintorínoch sú domy smútku bez chladiacich zariadení.
Podľa zákona o pohrebníctve má byť chladiace zariadenie v márnici ak je vybudovaná na pohrebisku čiže cintoríne. Ak nie je vybudovaná márnica v dome smútku, tak načo tam má byť chladiace zariadenie?
Mesto Trebišov je prevádzkovateľom pohrebiska a nie pohrebných služieb. Pohrebné služby prevádzkujú súkromné osoby formou živnosti a tieto majú chladiace zariadenia. Prosím informujte ma či má mesto personálne zabezpečenie na prevádzkovanie pohrebnej služby podľa par. 8 zákona č. 131/2010.

Žiadam Vás o informáciu, ako si pracovníci mesta vysvetľujú
par. 8.odst.4 pism.h zákona č.131/2010.
Ako sa Úrad verejného zdravotníctva vysporiadal s absenciou chladiacich zariadení v domoch smútku v Trebišove a v Milhostove.
Kde je vo VZN prevádzkový poriadok pohrebiska č. 84/2008 uvedená činnosť súvisiaca s chladiacim zariadením.
Prečo mesto nemá schválené VZN, ktoré pojednáva o prevádzkovom poriadku pohrebnej služby?
Vopred ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Vážený pán Selecký,
generálnym projektantom bolo pri projektovaní rekonštrukcie Domu smútku naprojektované stavebné zázemie pre umiestnenie chladiacich boxov. Podľa vyjadrenia predchádzajúceho vedenia mesta, bolo plánované obstaranie chladiacich boxov mimo rozpočtu rekonštrukcie stavby, a to prostredníctvom Technických služieb mesta Trebišov, ktoré sú správcom Domu smútku.
V zmysle § 8 zákon. 131/2010 Z. z. o pohrebníctve je prevádzkovanie pohrebnej služby živnosťou. Pohrebnú službu teda môžu prevádzkovať fyzické osoby – podnikatelia alebo právnické osoby. Technické služby mesta Trebišov majú v živnostenskom liste odo dňa 14.5.2013 zapísaný predmet podnikania – prevádzkovanie pohrebnej služby. Vzhľadom na túto skutočnosť je potrebné konštatovať, že TS majú de iure splnené personálne požiadavky na prevádzkovanie pohrebnej služby. Chýbajúce chladiace zariadenie je však prekážkou v prípadnom faktickom vykonávaní tejto podnikateľskej činnosti Technických služieb mesta.
Pracovníci mesta nevidia v ustanovení § 8 ods. 4 písm. h.) žiaden sporný moment a vysvetľujú si ho tak, ako ho zákonodarca uzákonil a mienil.
V súvislosti s prevádzkovým poriadkom pohrebiska, ktorý je prijatý ako VZN č. 84/2008, chceme upriamiť Vašu pozornosť na znenie článku 16 vyššie spomenutého VZN, kde sa píše:
„Prevádzkovými priestormi pohrebiska sú prevádzkové budovy. Prevádzkovou budovou sa rozumie Dom smútku v Trebišove, Dom smútku v Milhostove. Prevádzková budova je rozdelená na technologicko-prevádzkovú časť a verejnú časť.

Technologicko-prevádzková časť obsahuje:
• šatňu, prezliekareň, sprchu a WC,
• obradnú sieň,
• chladiaci box pre dvoch zosnulých,
• hygienické zariadenie a WC pre zamestnancov.

Verejná časť obsahuje:
• priestory na príjem objednávok pohrebov a vybavovanie klientov,
• hygienické zariadenia a WC.“
Rovnako je potrebné všimnúť si článok 13, ktorý pojednáva o Režime údržby, čistoty a vykonávania dezinfekcie priestorov pohrebiska, ako aj chladiaceho zariadenia. Chladiace zariadenia ako také sa v tomto VZN spomína aj na iných miestach a v iných súvislostiach.

Mesto nemá a ani nemôže mať schválené VZN, ktoré pojednáva o prevádzkovom poriadku pohrebnej služby, nakoľko zákonodarca v zákone nesplnomocnil mestá a obce na vydanie takéhoto VZN. Jeho prijatie mestským zastupiteľstvom by teda bolo protizákonné.

JUDr. Martin Galgoczy
právnik

05.08.2016 16:40 - Michal Fedor

Dobrý deň, kde by som sa dočítal a presvedčil, že podzemné kontajnery plánované v našom meste sú tým najlepším riešením v odpadovej politike. Prečo sa to robí alebo pripravuje v tichosti ? Kto to má na starosti ???

Odpoveď

Dobrý deň,

zámer realizácie podzemných kontajnerov na zber odpadu na území mesta deklarovali poslanci MsZ za hnutie Trebišov Nahlas. Na zasadnutí MsZ dňa 22.2.2016 bolo v rámci programového rozpočtu (Program 6 Odpadové hospodárstvo – Podprogram 6.1 Zber a odvoz komunálneho odpadu) na roky 2017 a 2018 schválených zhodne po 10 stojísk podzemných kontajnerov, v roku 2016 žiadne stojisko. V roku 2017 bol taktiež schválený nákup 1 vozidla na zvoz odpadu z podzemných kontajnerov. Vo finančnom vyjadrení bolo na roky 2017 a 2018 schválených zhodne po 400 tis. €, na rok 2016 bolo schválených 0,- €. Schválený prebytok rozpočtu mesta Trebišov na rok 2016 v sume 400 tis. € má v roku 2017 prejsť do rezervného fondu a má byť v tomto roku i čerpaný. Tento návrh do rozpočtu bol predložený poslancami hnutia Trebišov Nahlas.

Odd. výstavby a majetku

05.08.2016 17:13 - Michal Fedor

Dobrý deň, chcel by som vedieť či je pravdou, že Dom smútku nemá chladiace Boxy pre nebohých a ak áno prečo sa tak stalo a kto je za tento veľký nedostatok ZODPOVEDNÝ !

Odpoveď

Dobrý deň,

stavebné dielo "Rekonštrukcia domu smútku v Trebišove" bolo projektovo pripravované ešte za bývalého vedenia mesta". Rozpočtová dokumentácia, ktorá bola prílohou k uzatvoreniu zmluvy medzi investorom a zhotoviteľom a podľa ktorej sa stavba následne realizovala, neobsahovala cenu chladiacich boxov. Z toho dôvodu neboli chladiace boxy do stavby zabudované.

odd.výstavby a majetku

01.08.2016 20:58 - Ján Potoma , štatutár Klubu športovej a služobnej

Dobrý večer. V mene Kynologického klubu sídliaceho na konci ulice Budovateľskej v Trebišove vyzývam mesto Trebišov , aby zabezpečilo vyrozumenie majiteľov pozemkov o ich povinnostiach k svojim pozemkom, a to k vykoseniu svojich pozemkov od hrádze riečky Tranávka smerom k ceste vedúcej do objektu VVaK. Trávnatý porast ukrýva skládky komunálneho odpadu , no zároveň je priestorom , kde sa množia komáre a kliešte, ktoré prenášajú choroby. Zároveň tu vzniká v prípade požiaru nebezpečenstvo ohrozenia majetku ako Nášho klubu, tak aj susedov bývajúcich na okraji ulici Budovateľskej, pretože deti neprispôsobivých občanov nemajú lepšiu zábavu , ako zakladať ohne v podobných porastoch(viď leto 2015) Za pochopenie , vybavenie veci a odpoveď Ďakujem. Potoma Ján

Odpoveď

Dobrý deň,

na základe Vášho podnetu a terénnej obhliadky pracovníci Mestského hospodárskeho strediska v Trebišove začali dňa 4.8.2016 s kosením predmetného trávnatého porastu. Práce budú ukončené v priebehu 32. kalendárneho týždňa.

Ing. Eva Bučková
odd. výstavby a majetku

04.08.2016 09:22 - Jana Coroničová

Dobrý deň,
chcela by som sa informovať, či sa mesto chystá pokosiť lúku, ktorá je na konci Budovateľskej ulice a v takom stave ako je teraz je ideálnym prostredím pre kliešte a hlodavce. V prípade, že to mesto nemá na starosti, či by nemalo osloviť toho, kto má.

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci Mestského hospodárskeho strediska budú kosiť daný pozemok 5. a 8.8.2016.

Ing. Milan Kakaš
Záhradný architekt

01.08.2016 16:23 - ANDREA

Dobrý den, chcela by som vedieť ako je to s tak často slubovaným prechodom cez kolajnice, že kedy sa bude a či sa vobec bude niečo robyť a či mesto aj má v pláne a ak , tak kedy urobyť nejaký podchod, alebo prechod pre obyvatelov mesta Trebišov ktorý tak isto platia, dane , no bohužial, sa na nich nejako zabudlo, ,, dakujem,

Odpoveď

Dobrý deň,

otázka podchodu pod železničnou traťou je riešená v rámci projektu "Terminál integrovanej prepravy osôb Trebišov". Na túto stavbu už bolo vydané rozhodnutie o umiestnení stavby. Stavba zahŕňa výstavbu nového terminálu pozostávajúceho zo spoločnej haly pre cestujúcich ako železničnou, tak aj autobusovou dopravou vrátane potrebného technického zázemia, podchodu pod železnicu za účelom prepojenia lokality Ulice Kpt. Nálepku a priľahlých ulíc, súčasťou ktorého bude bezbariérový prístup vrátane výťahu, výstavba 11 nových autobusových nástupíšť prímestskej autobusovej dopravy, nástupište pre mestskú dopravu, 60 parkovacích miest pre cestujúcich, cyklistický chodník a celkové dopravné riešenie daného územia. Investorom tejto stavby o predpokladanom rozpočtovom náklade 12 miliónov eur bez DPH sú ŽSR. V tomto roku sa predpokladajú výkupy pozemkov a prípravné práce na spracovanie projektu pre stavebné povolenie.

Ing. Iveta Sabaková
vedúca oddelenia výstavby a majetku

31.07.2016 13:03 - marek varady

preco nemame multifucne ihrisko v meste

Odpoveď

Dobrý deň,

v meste Trebišov sa nachádzajú multifunkčné ihriská v nasledujúcich lokalitách a školách:

- Milhostov
- Gymnázium Trebišov
- ZŠ Komenského
- ZŠ Sever
- Cirkevná základná škola sv. Juraja

V prípade vyhlásenia ďalšej výzvy na výstavbu multifunkčných ihrísk má vedenie mesta záujem prihlásiť sa do danej výzvy.


S pozdravom

Ing. Jozef Ferjo
referent pre miestny rozvoj

28.07.2016 09:49 - Peter

Dobrý deň
Týmto by som chcel apelovať na kompetentných na bytovom podniku, ktorý majú na starosti šírenie digitálneho signálu. Už asi 2 mesiace, možno viac nie je signál DVB-C signálu na dobrej úrovni, stále 3, niekedy 5 televíznych kanálov chýbajú v ponuke, nedajú sa naladiť. Prosím o urýchlenú nápravu v tejto veci.

Odpoveď

Dobrý deň,

v tomto roku dochádza k veľkým a podstatným zmenám na Satelite ASTRA 23,5 E a to:
- presúvanie programov medzi transponderami,
- ukončovanie českých a slovenských programov vysielaných podľa harmonogramu v SD kvalite a ich nahrádzanie vysielaním v HD kvalite.

Z tohto dôvodu dochádza k výpadkom vysielaných programov, resp. k ich ukončeniu.


S pozdravom

Ing. Peter Jakim
vedúci TKR

28.07.2016 13:58 - Dagmar Hadbávna

Dobrý deň,otázka pre Mgr.Cabadu.Kedy sa porieši parkovanie na Budovateľskej ulici,mestská polícia tade chodí niekoľkokrát denne,nevadí,že už je z toho autocvičisko,lebo ináč sa tu chodiť nedá.

Odpoveď

Ďakujeme Vám za podnet, ktorý bol hliadkou MsP okamžite preverený. Vodiči takto zaparkovaných vozidiel boli vyzvaní na dodržiavanie zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a v prípade opakovaného zistenia porušenia zákona budú riešení v zmysle platnej legislatívy.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

25.07.2016 10:59 - Mgr.Radovan Jílek

Dobrý deň, mám dve otázky. Najprv prečo neodpovedáte na otázky občanov, a za druhé kedy bude konečne mesto riešiť prostitúciu, ktorá sa po nástupe súčasného vedenia rozšírila tak, že tieto osoby ponúkajú ,,služby" po celej južnej časti mesta až po sídlisko JUH? Prečo nezakročí MsP, vari nevie o tomto probléme, keď sú inštalované kamery pri Paričane aj na sídlisku JUH?

Odpoveď

Áno, o tomto probléme vieme a častejšou kontrolou Vami uvedených lokalít sa MsP snaží tento nežiaduci jav čo najviac eliminovať. Pravdou však je aj to, že hoci MsP i verejnosť vie, že určité osoby poskytujú sexuálne služby, tým, že niekde stoja alebo k niekomu nasadnú do vozidla, sa ničoho nedopúšťajú. Prostitúcia sama o sebe trestná nie je, trestné môžu byť iba protiprávne konania s ňou súvisiace.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

27.07.2016 22:23 - Jaroslav Duc

prosim vas kontaktujte teplarensku spolocnost ten kanal oproti rusnackemu kostolu po ich druhej oprave opet bucha a zneprijemnuje to zivot v bytovom dome,lebo po kazdom prejdenom aute to bucha.Dakujem...

Odpoveď

Dobrý deň,

firma, ktorá osadenie tejto odvzdušňovacej šachty realizovala, bola na vysokú hlučnosť poklopu pri prejazde aut opätovne upozornená a uvedený nedostatok v najbližších dňoch odstráni.

Ing. Ján Bogda
referent odd. výstavby a majetku

28.07.2016 08:21 - Karol

Aké sú otváracie hodiny v Mestskom hospodárskom stredisku (Mičurinke)?

Odpoveď

Dobrý deň,

otváracie hodiny (pracovná doba) v Mestskom hospodárskom stredisku:

pracovné dni: 7.00 h - 15.00 h,
letné obdobie /júl, august/: 6.30 h - 14.30 h.

V prípade návštev po pracovnej dobe a cez sviatky môžete kontaktovať zamestnanca Mestskej vnútornej ochrany na t. č. 0915 759 594, ktorý Vás za svojej prítomnosti vpustí do areálu. Telefónne číslo nájdete aj pri vstupe do areálu MsHS.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

26.07.2016 12:58 - M.B.

dobry den
chcem upozornit na stale sa opakujuce cierne skladky pri Oremuse hore pri kruhovom,vzadu ako su stromceky, ta cast je sustavne spinava-vykaly a odpadky,upozornit majitela pozemku,prip.zahrnut tuto cast do upratovania aktivacnymi pracovnimi,a to tak,aby vas stale obcania nemuseli na toto upozornovat,plus novovybudovany chodnik smerom na sever a prilahle plochy-odpadky...opakujuca sa zalezitost a je to pritom na ociach..
dalej ,poprosim kontaktujte pripadne jednajte vo veci znecistenie-dlhodobe-chodnikov a prilahlej betonovej plochy pri OD Terno,pri bankomate a smerom na Sever sidlisko,je to tam roky spinave,este z cias bezdomovcov...neskutocne spinave okolie obch.domu,ako keby nemalo gazdu,staci pritom pravidelne cistit tlakovou vodou a nejakym saponatom,navyse spina od holubov,ktore sidlia vo velkom mnozstve na admin.budove jednoty,a vykalmi je znecisteny chodnik,ktory smeruje k podchodu,nieto kade prejst..upozornit majitela budovy,ktora uz beztak chatra..je tu dost turistov a urcite si vsimnu aj toto..je to zla vizitka nielen pre mesto,ale hlavne pre ten obchod.
a este sa chcem spytat,komu patri nedokonceny chodnik smerom od Slovsporitelne k Jednote,ktory tam roky sluzil obcanom,plocha je nedobetonovana,chodnik dalej na sever nepokracuje,preco je to tak?komu patri tato cast a preco sa o nu nik nestara?

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásený podnet. Znečistenie pri budove Oremusu bolo odstránené stredu 27.7.2016. V uvedenej lokalite nebola zaregistrovaná čierna skládka.

Ďalšia časť otázky nie je v kompetencii MsAS, nakoľko uvedené priestory nie sú majetkom mesta.


Miroslav Davala
vedúci MsAS

18.07.2016 16:57 - Slavka

Dobry vecer.Chcela som sa spytat ci mesto trebisov by nemohlo pozastavit aktivacnu cinnost na novom majery....kedze je tu zltacka a ohrozuju sa aj dalsi ludia tym ze pracuju stymi v ktorych bola zistena zltacka.dakujem...

Odpoveď

Dobrý deň,

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trebišove monitoruje situáciu na Novom Majeri. Nie je tam vyhlásený karanténny stav.

Mestské aktivačné stredisko

06.07.2016 21:41 - Jaroslav Duc

Dobry den.
Kedze neviem preco ale neodpovedate na moje otazky,prosim vas o kontakt na poslanca za obvod sidlisko juh.Ked budete chciet prosim odpovedzte mi na tieto dotazy.Mohol by niekdo upozornit nemocnicu aby si uprataly pozemok hned pri plote na nemocnicnej ulici,je tam vela smetia ktore zaniesli romovia z verejneho prostredia a prosim upozornite nemocnicu aby orezaly konarektore su dlhe a zasahuju nad parkovisko na nemocnisnej ulici vcera po vetre sa ulomil velky konar ktory nastastie nezasiahol parkujuce auto.Uz som to aj nafotil a posuniem to mediam.A prosim vas kontaktujte teplarensku spolocnost ten kanal oproti rusnackemu kostolu po ich druhej oprave opet bucha a zneprijemnuje to zivot v bytovom dome,lebo po kazdom prejdenom aute to bucha.Dakujem...

Odpoveď

Dobrý deň,

na základe Vášho podnetu bola listom zo dňa 15.7.2016 vyzvaná Nemocnica s poliklinikou v Trebišove, aby zrealizovala orez konárov stromov rastúcich na pozemku areálu parku nemocnice – južná strana, ktoré presahujú nad priľahlé parkovisko na Nemocničnej ulici.


Ing. Eva Bučková
oddelenie výstavby a majetku

07.07.2016 16:52 - Mirka M

Dobrý deň,chcela by som Vás poprosiť:na sídlisku JUH sa zatepľuje bytovka priamo v strede na detskom ihrisku.Nakoľko som čakala,že firma ktorá to robí natiahne ochranné siete,ale nestalo sa tak.Môže ich niekto vyzvať,aby tak urobili,nakoľko sú prázdniny a ihrisko je plné detí,a veľmi ťažko sa na to pozerá,ako tam pobehujú.Skôr než sa stane nejaké nešťastie.Vopred Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

firma, ktorá zateplenie realizuje, bola na túto skutočnosť upozornená a uvedený nedostatok odstráni.

Ing. Miroslav Eliáš
odd. výstavby a majetku

06.07.2016 12:50 - L.L.

Dobrý deň, na hrádzi "Drehňov" - bolo upravené smetisko na krásnu trávnatú plochu so stromčekmi. Lenže, niekto si dovolil za ploty rodinných domov vysypať kopu sutiny zo stavby. Prosím o nápravu, aby sa minulosť neopakovala, nechápem prečo to ľudia robia. ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

dňa 14.07.2016 preverila hliadka MsP Váš podnet, ktorý ihneď na mieste zdokumentovala a následne objasnila. Konanie priestupcu bolo kvalifikované ako priestupok proti verejnému poriadku podľa § 47 zák. SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch. Odpad (stavebný materiál) mal odstrániť na vlastné náklady do 17.7.2016. Mestská polícia Trebišov Vám týmto ďakuje za uvedomelý prístup a všímavosť svojho okolia.


Bc. Jindřich Sosna
referent pre výkon služby MsP Trebišov

24.06.2016 17:23 - Milan

Chcel by som navrhnut Mestu aby pri hlavnej poste na parkovisku obmedzili dobu statia na 30 minut, z dovodu ze tam rano zaparkuju auta ktorych vodici su zamestnancami prilahlych prevadzok, a bezny obcan ktory si potrebuje vybavit stranky na poste tak ma problem kde zaparkovat.Mate kamerovy system na ktorom je vidiet jednotlive auta pravidelne den co den tam stat cely den. Len nenapiste ze je parkovisko za starou KaSS, alebo pri jednote. Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

v súčasnosti platné VZN č. 129/2013 o parkovaní a státí motorových vozidiel na miestnych komunikáciách a ostatných verejných priestranstvách neumožňuje časové regulovanie statickej dopravy a inú formu regulovania parkovania na verejných parkoviskách. Regulovanie statickej dopravy má svoje pravidlá a jej prevádzkovaniu predchádza súhlas Mestského zastupiteľstva v Trebišove k predloženému zámeru regulovania statickej dopravy, zmena VZN o parkovaní a následne spracovanie projektovej dokumentácie regulácie statickej dopravy v meste.

Ing. Iveta Verešová
referentka dopravy, odd. výstavby a majetku

07.07.2016 21:50 - Simona Playová

Môžem vedieť prečo aktivačný pracovníci chodia skarpovať a pracovať smerom kde sa nachádza Košická ulica? Nemali by to robiť aktivačný pracovníci mesta a nie parku? Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

keďže Košická ulica a ďalšie priľahlé ulice sú v blízkosti mestského parku, preto tam pracujú aktivační pracovníci z parku. Aktivační pracovníci vykonávajúci svoje pracovné činnosti v parku sú koordinovaní vedúcim MsAS rovnako, ako pracovníci pracujúci v centre mesta.

Andrea Madzinová
referentka MsAS

12.07.2016 16:19 - Mgr.Radovan Jílek

Dobrý deň, na letáku pre sídlisku JUH píšete, že sa budú vyznačovať parkoviská na ul. SNP. Pýtam sa, ako budú splňovať dopravné normy na ul. SNP, keď už teraz sú tam parkovacie miesta kratšie ako norma určuje a vozidlá zasahujú do cesty. Kedy sa prikročí k celkovej rekonštrukcii parkovacích miest na sídlisku JUH?

Odpoveď

Dobrý deň,

na sídlisku JUH bolo riešené značenie parkovacích miest na Nemocničnej ul. a Ulici B. Němcovej. Rozšírenie parkovacej plochy vedľa cestnej komunikácie na Ulici SNP tak, aby spĺňala normou stanovené rozmery, vyžaduje komplexnú rekonštrukciu celej plochy. V rozpočte na rok 2016 neboli plánované finančné prostriedky na realizáciu tejto stavebnej akcie.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

27.06.2016 12:55 - Adriana

Dobry deň.Na detskom ihrisku na juhu čo je medzi bytovkami je zlomená železná noška na jednej z tých malých atrakcii deti sa natom hrajú môže dôjsť k úrazu..dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

na detskom ihrisku na sídlisku JUH bola ulomená oceľová kotviaca konštrukcia kladiny na reťazi. Jej výmena bola zrealizovaná mestom Trebišov v piatok 8.7.2016

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

© 2024 MESTO TREBIŠOV