Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

13.07.2016 09:57 - Jan.

Dobrý deň. Videl som na stránke mesta, že vaši pracovníci označovali parkovacie miesta pred bytovkami. Bude sa pokračovať v označovaní aj pri ďalších bytovkách. Napr. pri bytovom dome 2222 sme pred 5 rokmi svojpomocne bez príspevku od mesta) označili celé parkovisko, ale už je to značenie ošúchané a slabo viditeľné. Prídu pracovníci aj pred tento bytový dom?
Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci stavebnej skupiny mesta realizovali od začiatku júla vodorovné značenie parkovacích plôch na Komenského ul., Ul. Čsl. armády, Nemocničnej ul. a nových odstavných plôch na uliciach Ľ. Podjavorínskej a J. Husa. Do konca júla 2016 bude obnovené aj značenie parkovacích miest na Komenského ulici pred BD 2222.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

24.06.2016 18:49 - Adriana

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či by sa nedala pri východe z parkoviska Tesco osadiť značka zosadni z bicykla. V Michalovciach pri bývalom Tusexe takú značku majú. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Technické služby mesta Trebišov sa ním budú zaoberať v nasledujúcich dňoch a zároveň v čo najkratšej dobe zrealizujú umiestnenie značky na vyššie spomínanom mieste.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

04.07.2016 10:18 - M.B.

dobry den
ziadam o orez spodnych konarov na tuji-bytovy dom 2275-vchod 14 zozadu ako je zadny vchod-,kedze su vo vyske mensej ako 160cm.bezne tadial chodia ludia aj v noci a tiez sa chodnik pouziva ako prichodova cesta na detske ihrisko,tieto spodne konare su nebezpecne,kto si ich nevsimne a neskloni sa...

Tiez chcem upozornit na to,ze je ziaduci castejsi prechod pesej hliadky tymto chodnikom.pozabytovku,kde je ihrisko,nakolko tu je pod balkonmi bytovky stale vacsi pocet vykalov-ludskych aj zvieracich,chybaju upozornenia na zakaz vodenia psov,len prechod ms.policajtov raz za cas nestaci,pokial nebudu tieto otazky zverejnene a zodpovedane cim skor na ms.stranke,budu s foto pridane aj do Odkaz pre starostu

Odpoveď

Dobrý deň,

orez spodných konárov pri bytovom dome 2275/14 na Hodvábnej ulici zrealizuje Mestské hospodárske stredisko vo štvrtok 14.7.2016.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

Hliadka MsP Trebišov preverila Váš podnet o chýbajúcich polepoch o zákaze voľného pohybu psov v spomínanej lokalite – sídlisko Stred. Príslušníci MsP ich štvrtok 14.07.2016 opätovne doplnili na viditeľné miesta. Vami spomínaná lokalita, ako aj ostatné časti, sídliská v intraviláne mesta, sú denne monitorované, hlave z dôvodu kontroly dodržiavania Všeobecne záväzného nariadenia č. 128/2013 o podmienkach držania psov, ktoré vyplýva zo zákona č. 282/2002 Z.z., ( ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov). Na dodržiavanie tohto VZN dohliada MsP a môžem Vás ubezpečiť, že túto činnosť hliadky vykonávajú každodenne na území celého mesta vrátane sídliska Stred.

Bc. Jindřich Sosna
referent pre výkon služby MsP Trebišov

10.07.2016 09:15 - M.B.

otazka na zahradneho archotekta mesta-prosim vas,preco zasypavate mesto strkom?chapem,ze taketo zahony su kvazi bezudrzbove a sem tam nasadite par krikov a trvaliek,ale jednak to neposobi ko zelen,jednak kamen kumuluje teplo a vecer vydava do ovzdusia,jednak je mesto zahltene betonom,vid severne namestie,ktore sala v horucavach teplo do priestoru,pouvazujte po vzore miest zapadnej Europy a sadte ostrovceky zelene,bez strkovej vyplne

a tiez sa chcem opakovane spytat,kedze moju otazku ste neuverejnili,preco sa po meste vysadzaju okrasne sakury a to vo velkom mnozstve,preco nevysadite druhy stalozelene,zelen je potrebna aj v zime,sakura kvitne kratko,nie je to povodny druh

Odpoveď

Dobrý deň,

teší ma Váš záujem o zeleň v meste.
Mnou navrhnuté extenzívne xerofytné trvalkové záhony typu "Silber Sommer - Strieborné leto", ako už samotný názov napovedá, sú pôvodom z Nemecka (západnej Európy), kde sú moderným krajinárskym trendom. Tieto záhony sú esteticky a ekologicky vyvážený koncept pre suché a slnečné miesta, kde by bez pravidelnej závlahy a použitia selektívnych herbicídov nebolo možné trvalo udržať estetický trávnik.
Štrk použitý ako pôdny pokryv bude v priebehu 2-3 rokov pokrytý/ zatienený rastlinami.
Bohužiaľ, vzhľad a rozlohu Námestia Š. B. Romana neviem ovplyvniť, keďže je to súkromný pozemok.

Vaša otázka ohľadom výsadby ihličnatých stromov bola zodpovedaná a zverejnená na stránke mesta dňa 25.04.2016, v znení:
"Pri výbere druhov vhodných na náhradnú výsadbu sa pracovníci riadili zákonom 543/2002, § 48 ("uprednostňuje pritom geograficky pôvodné a tradičné druhy"). Vami spomínané ihličnaté dreviny nepatria v klimaticky teplej a suchej oblasti Východoslovenskej nížiny medzi pôvodné a tradičné druhy. Sú to druhy pôvodom z nadmorských výšok nad 850 m.n.m. Ďalším dôvodom uprednostnenia listnatých stromov je ich vyššia estetická hodnota (variabilita farieb a tvarov, kvitnutie).
V prvej etape náhradnej výsadby pracovníci Mestského hospodárskeho strediska vysadili čerešne pílkaté - sakury a jarabiny mukyňové. V druhej, jesennej etape, je plánovaná výsadba lipy malolistej, jarabiny mukyňovej, sakury a platana javorolistého."
Mesto aj naďalej neplánuje výsadbu ihličnatých drevín.

Ing. Milan Kakaš
záhradný architekt, MsHS

23.06.2016 19:40 - J.B

Chcem sa poďakovavať Mgr.M.Cabadovi za odpoveď ohľadom obyvateľov Berehovskej ulice a reštaurácie De-javu.Je to už neúnosné,čo sa tu deje,nie len vo večerných hodinách,ale napr.dňa 21.6.2016 ráno tretej za zobudíte na hlasný smiech,krik,nadavky,následne bola privolaná polícia,ktorá sa ani neunúvala vstúpiť do prevádzky a za 5 minút bola preč.A zábava pokračovala veselo ďalej.Tak sa ešte raz pýtam,čo máme robiť???chodiť nevyspatí do roboty???s nervami v koncoch???len aby niekto zarábal???Dokedy?Chceme riešenie,veď leto sa ešte len začína,ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

hliadky MsP v závislosti od pracovnej doby pravidelne kontrolujú Vami uvedenú prevádzku a v prípade narušenia verejného poriadku bude vec riešená v zmysle platnej legislatívy. Vaše oznámenie na rušenie nočného pokoja zo dňa 21.6.2016 nepreverovala hliadka MsP, ale hliadka OO PZ v Trebišove.


Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

21.06.2016 23:41 - K.K.

Dňa 18.6.2016 v Mestskom kine Slávia bola premietaná animovaná komédia v 3D verzii Hľadá sa Dory, ktorá bola smerovaná pre asi najmenších i väčších divákov. Deti menšieho veku však zážitok z 3D veľmi mať nemohli, nakoľko 3D okuliare pre deti boli v obmedzenom množstve.
Moja otázka: Akým počtom 3D okuliarov detského strihu Mestské kino Slávia disponuje?
Môj podnet: Bolo by možné do budúcna zabezpečiť v prípade vysielania animovanej rozprávky v 3D verzii dostatok okuliarov vhodné pre 3D verziu?
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

pri digitalizácii kina bolo projektantom na 3D filmy naprojektovaných 350 ks okuliarov pre dospelých a 50 ks pre deti. Táto kapacita bola doteraz postačujúca i pri premietaní filmov pre žiakov škôl, pri ktorých sa predstavenia zúčastnili iba deti. "Dospelácke" okuliare sú totiž rozmerovo vyhovujúce i pre väčšie deti. Upozorňujem tiež, že odporúčaná prípustná veková hranica pre tento film je od 7 rokov. Na rok 2017 dáme do rozpočtu aj dokúpenie väčšieho počtu detských okuliarov.

Mičko Ľubomír
vedúci MsKS

19.06.2016 22:48 - Patrik

Dobrý deň, kedy sa budú mulčovať plochy vzdialenejšie od bytových domov na sídlisku Juh? Tráva je už na niektorých miestach vyše 1 m. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

predmetné plochy boli pomulčované v termíne od 20.6.2016 - 23.6.2016.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

17.06.2016 23:10 - E.CH

Dobrí večer, chcem poďakovať za urýchlené vybavenie mojej pripomienky. Naozaj sa mesto postaralo a v priebehu 2 dni bol problém vybavený.


Znovu by som chcela upozorniť na ďalší problém. Na ulici Berehovská, v podniku "Deja vu" nedodržiavajú otváracie hodiny a otvorene je aj po 22.00 Je tam kopa ľudi, a taký hluk, že sa nedá spať pri otvorenom okne. V letnych mesiacoch je v bytoch horuco, a keď sa vonku večer schladi aj tak sa neda vyvetrat a spať. Prosim vyrieste to, viacerí tu máme malé deti. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

prevádzkovateľ baru "Deja vu" bol upozornený na nutnosť dodržiavania VZN č. 125/2013 o určení času predaja v obchode a času prevádzky služieb a zároveň bol upozornený na možnosť uloženia sankcie v prípade jeho porušenia. Hliadka MsP bude vykonávať pravidelne kontroly zamerané na dodržiavanie tohto VZN a v prípade jeho porušenia celú vec zdokumentuje a postúpi mestu, ktoré je v tomto prípade správnym orgánom. Zároveň sa MsP obracia na občanov, aby reagovali na rušenie nočného pokoja, privolali hliadku polície a predovšetkým boli ochotní priamo svedčiť.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

17.06.2016 14:43 - Jozef

Dobrý deň!

Chcel by som poprosiť zástupcov mesta, aby prejednali s Políciou SR osadenie dopravnej značky obmedzujúcej rýchlosť na 40 km/hod na ulici Paričovskej v úseku od mosta po odbočku na ulicu Jarnú, resp. ul. Východnú, pretože v tomto úseku resp. úseku od odbočky na ulicu Ružovú po odbočku na ul. Jarnú, resp. Východnú si niektorí vodiči robia z cesty pretekársku dráhu a jazdia rýchlosťou prevýšujúcou 50, niekedy aj 60 km/hod. Keďže v tomto úseku sú hlavne na zákrutách zúžené miesta a navyše k tomu ešte po okrajoch parkujú autá, stačí malá nepozornosť a môže dôjsť k havárii. Ak by sa podarilo na tomto úseku osadiť túto značku obmedzujúcu rýchlosť, odporúčil by som raz za čas, hlavne na začiatku, meranie rýchlosti a udelenie pokút.

Odpoveď

Dobrý deň,

možnosť obmedzenia rýchlosti vo Vami uvedenej lokalite bude prejednaná s dopravným inžinierom ODI OR PZ v Trebišove. Mestská polícia nemá zo zákona možnosť merať rýchlosť. Tieto právomoci má Policajný zbor SR.

Stanovisko ODI PZ TV.
Dňa 7.7.2016 MsP Trebišov obdŕžala stanovisko Okresného dopravného inšpektorátu v Trebišove vo veci obmedzenia rýchlosti na Paričovskej ulici v Trebišove, v ktorom ODI vyjadruje nesúhlas s určením navrhovanej zmeny trvalého dopravného značenia spočívajúcej v obmedzení rýchlosti jazdy dopravným značením na Paričovskej ul. v meste Trebišov na 40 km/h vecne príslušným cestným správnym orgánom z dôvodu, že vodič smie jazdiť v obci rýchlosťou najviac 50 km/h (§ 16 ods. 4 zákona o cestnej premávke).

Stanovisko je evidované na MsÚ pod č. 32190/2016.
Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

15.06.2016 17:10 - Milan

Konkretne otazka pre Mgr. Miroslava Cabadu: V akej vyske udelila Mestska Policia sankcie napr za zle parkovanie, parkovanie v protismere , parkovanie v obytnej zone za jednotlive mesiace tohto roku. Nepotrebujete kapacity, staci ked pri prechadzani sa po meste budu Mestsky Policajti napr kamerovat , alebo robit foto takychto aut, ale oni sa pri hliadkovani ci uz peso alebo autom ani len nezastavia pri priestupkoch.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská polícia zistila od začiatku roka 2016 do 20.6.2016 celkovo 413 priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky (BaPCP). Priestupcom boli uložené blokové pokuty v celkovej výške 6155 €.
Netvrdím, že MsP Trebišov má málo policajtov, avšak objasňovanie priestupkov proti BaPCP je iba jednou z mnohých úloh, ktoré si MsP plní v zmysle § 3 zák. č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii. Problém, na ktorý poukazujete, je pretrvávajúci. Situáciou s parkovaním sa MsP zaoberá priebežne.
Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

18.06.2016 14:28 - juliana

prajem pekny den chcela by som sa opitat a určite to bude vela ludi zaujimat ktora hudobna skupina bude tento rok vystupovat na slavnostiach DNI MESTA TREBIšOV.--KRISTINA-- BOLA SUPER KEBY BOLA AJ TENTO ROK.ZA ODPVED VELMY PEKNE DAKUJEM :)

Odpoveď

Dobrý deň,

Váš záujem nás teší, ale musíme Vás trocha sklamať, Kristína tento rok určite nevystúpi na Dňoch mesta Trebišov. Na domácej populárnej scéne máme dosť umelcov, ktorých by sme u nás radi privítali, rokujeme s viacerými a verím, že sa nám podarí opäť ponúknuť obyvateľom mesta bohatý kultúrny program. Čo všetko čaká na návštevníkov podujatia, sa dozviete nielen z plagátov, ale aj z webového sídla mesta a MsKS.

Mičko Ľubomír
vedúci MsKS

18.06.2016 19:51 - Mata

Kedy sa otvara kupalisko tohto roka

Odpoveď

Dobrý deň,

otvorenie kúpaliska je v tomto roku naplánované na piatok 24. júna 2016 so začiatkom o 21:00 h, kedy sa uskutoční SUMMER OPEN PARTY.

Kancelária primátora

12.06.2016 17:00 - Jaroslav

Dobry den.Prosim ctene demokraticky zvolene vedenie mesta aby mi odpovedali na moju druhy krat polozenu otazku.Bude mozne nastrikat parkovacie ciary na parkovisku Nemocnicna ulica,lebo trebisovsky obcania nevedia parkovat a su sebecky.Zaparkuju auto 1.5 metra od druheho.Dakujem mozno za vasu odpoved.

Odpoveď

Dobrý deň,

vodorovné dopravné značenie parkovacích plôch realizujú pracovníci stavebnej skupiny. V súčasnosti sú plne vyťažení inými naliehavými úlohami týkajúcimi sa opráv a údržby zariadení majetku mesta. Obnova značenia parkovacích plôch bude realizovaná v mesiaci júl 2016.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

12.06.2016 00:22 - Lenka Krupova

Dobry vecer.Chcela by som vediet,ci a kedy budete kosit travu...na detskych ihriskach a pri bytovkach je trava po kolena a vsade plno KLIESTOV...je potrebne s tym nieco robit.kosenim sa da aspon ciastocne zamedzit kliestom a inemu hmyzu,ktory zije vo vysokej trave...vopred Dakujem za odpoved

Odpoveď

Dobrý deň,

kosí sa podľa plánu kosenia verejných priestranstiev. Z otázky nie je jasné, ktorý priestor (ulicu) máte na mysli. Ďalšie výzvy môžete adresovať priamo na t. č. 0907 182 850.


Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

15.06.2016 05:45 - Július Selecký

Kedy sa plánuje zametanie ulice SNP. Pozdľž cesty sa pri okraji nachádza súvislá vrstva drveného kameňa, je to zbytok materiálu, ktorý sa aplikoval do tekutého asfaltu počas ukončovacích prác opravy cesty po rekonštrukcii teplovodov. Spôsobuje to vysokú prašnosť, ktorou sa znečisťujú okolité domy a dvory.
Ďakujem za zrealizovanie nápravy.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Zametanie ulíc SNP a Komenského, vrátane krajnice cesty, bude zrealizované v pondelok 20.6.2016, po ukončení dopravnej špičky.

Ing. Ján Bogda
referent odd. výstavby a majetku

15.06.2016 00:24 - meno netreba

Preco zamestnanci mesta TV OKRADAJU MESTO SU PLATENY OD KOSENIA .A PRITOM SI ODLIEVAJU BENZIM ROVNO DO AUTA ...PROSIM O VIJADRENIE

Odpoveď

Dobrý deň,

žiadam adresáta e-mailu o podanie konkrétnej informácie, t. j. miesto a čas, kedy sa táto udalosť stala na t. č. 0907 182 850. Zamestnanci MsHS sú označení v reflexných vestách s logom MsHS. Ako občan a zodpovedný zamestnanec mesta Trebišov verím, že Vaše tvrdenie bude zdôvodnené osobným stretnutím /MsHS, Ul. Gorkého 3070/57, Trebišov/, prípadne telefonátom na vyššie uvedenom čísle.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

15.06.2016 11:14 - Ing. Andrej Hnát

Dobrý deň,

problém znečisťovania priestoru za železobetónovým reliéfom medzi predajňou nábytku a predajňou Fresh nevyriešia občasné kontroly hliadok mestskej polície. To by tam hliadka musela mať trvalé stanovište...
Opatrenia (oplotenie tohoto malého kúska pozemku, prípadne iné) by sa snáď mali uložiť vlastníkovi pozemku pozemku, či nie?

Andrej Hnát

Odpoveď

Dobrý deň,

oddelenie výstavby a majetku MsÚ preverí možnosti stavebného riešenia predmetného problému v súčinnosti s vlastníkom dotknutého pozemku.

Ing. Iveta Sabaková
vedúca odd. výstavby a majetku

13.06.2016 10:09 - Ing. Andrej Hnát

Dobrý deň,

za zvyškom železobetónového reliéfu,umeleckého diela,ktorého časť bola necitlivo zbúraná pri rozšírení predajne Fresh (na ul. M. R. Štefánika medzi Dómom nábytku a potravinami Fresh)dlhodobo funguje "neoficiálne" verejné WC, ktoré zápachom znepríjemňuje život tadiaľ prechádzajúcim obyvateľom priľahlého sídliska. Mohli by ste to nejako vyriešiť (odhradením tejto časti plotom alebo nejako ináč)?
Za vyriešenie problému vopred ďakujem.

Andrej Hnát

Odpoveď

Dobrý deň,

uvedený priestor je pravidelne kontrolovaný hliadkou MsP, pričom od začiatku roka 2016 bolo MsP Trebišov zistených 7 porušení zákona, ktoré boli riešené v zmysle platnej legislatívy.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

06.06.2016 19:37 - Lucia

Dobry den chcem sa opytat kedy sa bude na sidl.juh,konkretne modra bytovka kosit

Odpoveď

Dobrý deň,

ak máte na mysli bytový dom na sídlisku Juh č.3886, kosba prebehla na druhý deň, t.j.7.6.2016, podľa plánu kosenia verejných priestranstiev v meste Trebišov.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

08.06.2016 12:44 - Lucia

Dna 7.6.sa na sidl.juh kosilo,konktrtne SNP 3886 ziadam kompetentnych h aby sa prisli pozriet ako je . To ich nikto nekontroluje

Odpoveď

Dobrý deň,

pri kontrole priestorov na sídlisku Juh sme nenašli konkrétne nedostatky. Plochy, ktoré sú od bytového domu vzdialenejšie, budú mulčované technikou Technických služieb mesta Trebišov.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

07.06.2016 20:43 - Jana

Chcela by som sa opýtať, na akom základe boli zdevastované stromy pred rekonštruovanou bytovkou na ul.Škultétyho 1945, kde dnes orezali väčšinu konárov tak rastúcich ihličnatých stromov ale žiaľ aj briez,pričom ponechali len maličké vrcholce, či na to dali súhlas vlastníci bytov alebo len nejakí samozvaní "mičurinci", pretože teraz to tam vyzerá ako po tatranskej kalamite. Ničme ďalej zeleň, tvrdenie, že konáre zasahovali do novej omietky nemá opodstanenie,tento názor nezastávam len ja, ale aj väčšina vlastníkov týchto bytov, ďakujem za odpoveď

Odpoveď

Dobrý deň,

na základe podanej žiadosti a miestnej obhliadky z dňa 9.5.2016 bol mestom Trebišov udelený súhlas na úpravu 3 ks drevín rod smrek a breza (2 ks) rastúcich v zelenom páse vo vlastníctve mesta Trebišov pred bytovým domom č. 1945, vchod č. 10 na Škultétyho ulici v Trebišove. V žiadosti je ako dôvod uvádzaná ochrana novej fasády. Úpravu predmetných drevín zrealizovali Technické služby mesta Trebišov, ktoré sú ako správca zelene a zároveň oprávnená organizácia za prevedené práce zodpovední. V tomto prípade je vec názoru komu sa čo páči alebo nepáči. Zároveň podotýkame, že ide o pozemok vo vlastníctve mesta. Súhlas vlastníkov prípadne nájomníkov bytov v bytovom dome k udeleniu súhlasu na orez a úpravu drevín nie je v tomto prípade potrebný. Na záver uvádzame, že v roku 2015 obyvatelia vyššie uvedeného bytového domu žiadali mesto Trebišov ako vlastníka pozemku o podanie žiadosti o výrub 13 ks drevín z dôvodu obnovy bytového domu. Právoplatné rozhodnutie – súhlas na výrub drevín na základe určenia úradu Okresným úradom ŽP v Trebišove bolo vydané obcou Streda nad Bodrogom, dňa 15.10.2015. V predmetnom rozhodnutí bola určená náhradná výsadba v počte 12 ks drevín rod sakura, ktorá bude zrealizovaná prostredníctvom Mestského hospodárskeho strediska v jesenných mesiacoch tohto roku. V tomto prípade je kritika typu „ničme ďalej zeleň“ naozaj neopodstatnená.


Ing. Eva Bučková
oddelenie výstavby a majetku

22.05.2016 21:40 - Dagmar Hadbávna

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, komu patria schody v tescu od bankomatu slov.sporitelne do podzemnej garáže, pretože spoluobčania tam vykonávajú svoje potreby, je tam smrad.

Odpoveď

Dobrý deň,

vlastníkom Vami spomínaných priestorov je obchodná spoločnosť Erste Group Immorent Slovensko s.r.o., Tomášikova 48, 831 04 Bratislava a nájomcom je TESCO STORES SR, s.r.o., Kamenné nám. 1/A, 815 61 Bratislava. Hypermarket TESCO Trebišov bude na základe Vášho podnetu vyzvané Mestom Trebišov na dodržiavanie VZN Mesta Trebišov č. 130/2013 o verejnom poriadku a čistote, nakoľko v zmysle ods. 4.3. písm. b) predmetného VZN vlastník, správca a užívateľ nehnuteľnosti hraničiacej s verejným priestranstvom musí udržiavať nehnuteľnosti v takom stave, aby nečistoty z nich pochádzajúce, neznečisťovali a nepoškodzovali verejné priestranstvo, neprekážali pri jeho využívaní, neohrozovali bezpečnosť a práva iných osôb a nenarúšali vzhľad a životné prostredie mesta. Na záver uvádzame, že Hypermarket TESCO Trebišov bol na tieto problémy upozornený už aj v minulosti, a to formou pravidelných výziev na prijatie primeraných opatrení a následne dodržiavanie vyššie uvedeného VZN.

Ing. Eva Bučková
odd. výstavby a majetku

25.05.2016 08:52 - Milan

Na stranke www.odkazprestarostu som si vsimol foto a prispevok ohladne parkovania, podobny prispevok som nasiel aj tu. Chcem len upozornit na nedodrziavanie pravidiel cestnej premavky a to hlavne parkovanie ako v zakazoch, tak aj v protismere, v obytnej zone.Ako vyriesila Mestska policia tieto priestupky? Zatial nijak, nakolko auta parkuju ako sa im zachce a to v celom meste.Len tu prosim nepiste ze je potrebne volat na cislo 159.Je potrebne aj konat.Je v TV kamerovy system tak je zrejme vidiet tie porusenia aj na centralnom dispecinku. Tak kedy a ako sa tento problem bude riesit? Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

MsP Trebišov zisťuje porušenia zákona počas hliadkovej služby, ako aj prostredníctvom mestského kamerového systému. Zistené priestupky sú riešené v zmysle platnej legislatívy, ale z kapacitných dôvodov nie je možné zo strany príslušníkov mestskej polície zistiť a zdokumentovať každý takýto priestupok.
Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

17.05.2016 13:12 - Renáta

Dobrý deň
chcela by som sa spýtať či sa dá niečo robiť so susedom, ktorý má na záhrade vyše 50 úľov a stále ich pribúda. My na záhrade pestujeme zeleninu a nemôžeme sa na náš pozemok vôbec dostať keďže úle sú blízko plota. Najhoršie je to v máji keď na náš pozemok nemôžeme vyjsť vôbec, pretože sú tam susedove roje včiel. Za odpoveď ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

na základe konzultácií ohľadom chovu včiel so ZO Slovenského zväzu včelárov v Trebišove, ako aj Regionálnou a potravinovou správou v Trebišove uvádzame k Vášmu problému nasledovné:
V súčasnosti žiadny platný právny predpis nerieši Vami uvádzané skutočnosti. Podotýkame, že v zmysle § 127 ods. 1 Občianskeho zákonníka vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného, alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv. Zároveň uvádzame, že záležitosti týkajúce sa susedských vzťahov je možné riešiť občianskoprávnou cestou prostredníctvom príslušného súdu.

Ing. Eva Bučková
oddelenie výstavby a majetku

16.05.2016 14:14 - Ľubomír Hirko

Dobry den,

opatovne sa Vas pytam, kedy konecne sa zacnu opravovat cesty a parkoviska na sidlisku Juh. Nestaci len pred volbami dat tabulu o projekte a po volbach ju dat prec. Uz 26 rokov, na sidlisku Juh nebolo co sa komunikacii tyka, spravene absolutne nic,dokonca ani ciary na parkoviskach. Prosim o odpoved. S pozdravom Hirko

Odpoveď

Dobrý deň,

opravy výtlkov na sídlisku Juh budú zrealizované po schválení ponukového formulára pre elektronické trhovisko na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva a následne jeho vysúťaženia cez elektronické trhovisko.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

17.05.2016 16:40 - Peter

zdravím uz konecne niečo mesto hodla urobiť na ulici Csl armady niečo ? auta nedodržuju rychlo same nakladaky domy su v otrasoch dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

o vyjadrenie k dodržiavaniu rýchlosti na Ul. Čsl. armády Mesto požiadalo OR PZ, ODI Trebišov. K riešeniu dopravnej situácie na spomínanej komunikácii bude zorganizované spoločné stretnutie za účasti zástupcov obyvateľov z tejto ulice.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

16.05.2016 09:25 - Lucia L.

Dobrý deň,

chcem sa opýtať, kedy je na pláne opraviť výtlky /spoje/ na nadjazde - hlavne smer z Trebišova. Je to hrozné, výtlky sa nedajú ani "obísť" pretože sú priečne cez celú cestu.
Alebo bude mesto preplácať opravy áut ??? ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

o odpoveď na Vašu otázku mesto požiadalo správcu cestného nadjazdu - Správu ciest KSK Košice.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

STANOVISKO SC KSK:
Správa ciest KSK ako správca cesty III/3710, na ktorej sa nadjazd nachádza, podnikla kroky k zmierneniu nerovnosti vozovky na uvedenom úseku opravou najkritickejších úsekov, a to tryskovou metódou, tzv. TURBO zariadením. Nakoľko na komplexnú opravu mostných záverov nie sme náležite vybavení, opravu a zálievky mostných záverov budeme riešiť dodávateľsky.

Ďakujeme za pochopenie.

Ing. Zuzana Fejesová
technicko-prevádzkový námestník
Riaditeľstvo SC KSK

14.05.2016 13:49 - Marián O.

Dobrý deň,
ešte v novembri 2011 sa slávnostne za účasti vtedajšieho primátora mesta pána Kolesára frézovaním odstránil rozbitý asfalt na Šrobárovej ulici.Momentálne je rok 2016 a cesta je stále neopravená.Plánuje sa v dohľadnej dobe oprava na tejto ulici?
Ďakujem za odpoveď
Marián

Odpoveď

Dobrý deň,

oprava Šrobárovej ulice je súčasťou projektu "ŽSR, Terminál integrovanej osobnej prepravy Trebišov", ktorého investorom sú Železnice SR. Pôjde v ňom o rozsiahle stavenisko, ktoré bude zahŕňať celú Šrobárovu ulicu až po jej napojenie na Pribinovu ulicu. Z uvedeného dôvodu mesto nerealizuje obnovovacie práce. Predpokladaný termín realizácie projektu je plánovaný na rok 2017.

Ing. Iveta Verešová
referent oddelenia výstavby a majetku

13.05.2016 11:58 - Stanislava Longauerová

Dobrý deň,

zaujímalo by ma, kedy sa chystá obnova ihriska, ktoré leží pri kopci za kotolňou medzi Berehovskou a Komenského ulicou. Asfalt je rozbitý nielen na ihrisku ale aj na priľahlých chodníkoch. Už vyše 10 rokov tam nie je možné hrať futbal či basketbal, kedysi bolo ihrisko plné detí. Naozaj nie je v záujme mesta vrátiť deti na ihriská?

Pred vchodom Berehovská 2215/18 je takisto zlomený veľký vrchný konár brezy, visí zo stromu. Netreba ho odstrániť?

Ďakujem.

Odpoveď


Dobrý deň,

na spomínanom sídlisku STRED za kopcom pri kotolni vlastní Mesto Trebišov len časť pozemku, na ktorom sa nachádza nové parkovisko, kopec, ihrisko s betónovou plochou, nové detské ihrisko a časť trávnatej plochy nachádzajúcej sa rovno pod kopcom. Zvyšok pozemku nie je majetkom mesta. Mesto má záujem, aby deti využívali tieto plochy na šport, hranie a v zime na sánkovanie. V roku 2015 bolo na mieste, kde sa nachádzali staršie konštrukcie na preliezanie, sponzorsky postavené nové detské ihrisko v spolupráci s mestom. Mesto má zámer v budúcnosti doplniť detské ihrisko o nové prvky, ale na rok 2016 neboli v rozpočte schválené finančné prostriedky na tento účel. Rozbitý asfalt na basketbalovom ihrisku a vedľajšom chodníku bude odstránený, priestor vyčistený, zatiaľ bez opravy asfaltového povrchu.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

13.05.2016 14:28 - Kundrátová

aký význam má dopravná značka na Cintorínskej ulici smerom k cintorínu, ktorá rieši zákaz zastavenia v danom smere, ak tam auta bežne nielen stoja ,ale bežne parkujú?

Odpoveď

Dobrý deň,

Vami spomínaná lokalita sa nachádza v širšom centre mesta a zo strany mestskej polície je táto lokalita monitorovaná pravidelne. Mestská polícia vykonáva každodenný dohľad nad dodržiavaním zákonač.8/20019 Z. z - Zákon o cestnej premávke a v prípade zistenia porušenia tohto zákona objasňuje priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky spáchané neuposlúchnutím pokynu vyplývajúceho z dopravnej značky alebo zo všeobecnej úpravy cestnej premávky, ktorou sa zakazuje zastavenie, státie a vjazd vozidiel. Ak budete svedkom protiprávneho konania, vec oznámte osobne alebo na bezplatnom telefónnom čísle 159 ( do 22.00 hod. ) alebo na bezplatnom telefónnom čísle 158.


Bc. Jindřich Sosna
referent pre výkon služby MsP Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV