Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

29.03.2016 11:33 - Andrea Hatalovská

Andrea Hatalovská, 01.03.2016 09:43,

Dobrý deň, na sídlisku JUH sú cesty v katastrofálnom stave. Kedy sa plánuje rekonštrukcia tohto sídliska? Nehovoriac o tom, že tam nie sú chodníky (väčšinou) a v prípade daždivého počasia majú problém nie len vodiči, ale aj chodci.
Taktiež je tam problém s parkovaním a s dávaním prednosti vozidlám navzájom. Neplánuje sa na sídlisku JUH urobiť "jednosmerka"? Okruh Nemocničná, B.Nemcovej a L.Sáru?

Odpoveď
Dobrý deň,

Váš návrh na zjednosmernenie ulíc B. Němcovej, Nemocničnej a L. Sáru postúpime na posúdenie OR PZ, ODI Trebišov. Mesto Trebišov ako príslušný cestný správny orgán sa bude riadiť závermi stanoviska a jeho návrhmi prijatých opatrení. O tejto skutočnosti Vás budeme informovať.

Ing. Iveta Verešová
referent pre dopravu

29.03.2016 Dobrý deň,

nedá mi nenapísať a dožadovať sa odpovede na moje predchádzajúce otázky, nakoľko to čo ste mi odpísali nie je odpoveďou. Prosím vás, odpovedajte na to, na čo sa vás ľudia pýtajú:

1. Kedy sa plánuje opravovať "tankodrom" na sídlisku JUH. Tie cesty sú v katastrofálnom stave, nehovoriac o chodníkoch, ktoré tam nie sú. Každoročné plátanie dier štrkom je na nič.
2. Ja som vám nedávala žiadny návrh na zjednosmernenie ulíc na sídlisku JUH. Bola to otázka, či sa to neplánuje.

Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

na základe požiadaviek obyvateľom sídliska JUH bol OR PZ, ODI Trebišov požiadaný o stanovisko k zjednosmerneniu ulíc B. Němcovej, Nemocničnej a L. Sáru. Z ich stanoviska vyplynula požiadavka spracovania projektovej dokumentácie trvalého dopravného značenia s komplexným riešením a zmenou organizácie dopravy na celom sídlisku JUH. Žiadosť o súhlas na spracovanie projektovej dokumentácie bude predložená do najbližšieho zasadnutia komisie výstavby.

Ing. Iveta Verešová
referent dopravy

21.03.2016 18:13 - Branislav

Dobry den,
rad by som sa opýtal kompetentných ze kedy a či vôbec niekedy BUDE vybudovaná optická sieť v mestskej časti Milhostov
Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

optické siete realizujú spoločnosti, ktoré sa touto problematikou zaoberajú. Mesto nemá možnosť ovplyvňovať rozhodnutie týchto spoločností vo veci umiestňovania optických káblov.

Kancelária primátora

06.03.2016 21:49 - Michal Fedor

Dobrý deň, chcem sa opýtať ako je to s vedením veľkých psov na vôdzke bez košíka v mestskom parku a po meste. Park je vraj monitorovaný a ja musím obchádzať takého psa aj jeho majiteľa. Nemala by to viac sledovať MP ?

Odpoveď

Dobrý deň,

podmienky držania psov sú upravené zákonom č. 282/2002 Z.z. a doplnené Všeobecne záväzným nariadením mesta Trebišov č. 128/2013, kde je uvedené, že vodiť psa na verejne prístupných miestach možno len na vôdzke, bezpečne pripevnenej na obojku alebo na prsnom postroji. Používanie náhubku platí iba pre nebezpečného psa, za ktorého je považovaný každý pes, ktorý pohrýzol alebo poranil človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, ak sa nepoužil v nutnej obrane alebo v krajnej núdzi. Mestská polícia Trebišov každodenne kontroluje na celom území mesta dodržiavanie tohto VZN a zistené porušenia rieši v zmysle platnej legislatívy.
Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

18.03.2016 12:30 - Kundrátová

Chcela by som poprosiť MsP, aby pri hliadkovaní po brehu Trnavky si všimla v poradí piaty dom od mosta na Paričov. Záhrada tohoto domu je ukážkovo upravená a za plotom smerom k parku je zase ukážková skládka domového odpadu.Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

preverením Vášho podnetu hliadkou MsP bolo zistené, že Vami zistená skutočnosť sa zakladá na pravde. Za oplotením záhrady rodinného domu č. 290/98 na Paričovskej ulici je znečistené verejné priestranstvo. Konanie priestupcu bolo kvalifikované ako priestupok proti verejnému poriadku podľa § 47 zák. SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch, za ktoré bol postihnutý v zmysle zákona a odpad odstráni na vlastné náklady do 27.3.2016. Mestská polícia Trebišov týmto ďakuje za uvedomelý osobný prístup a všímavosť voči svojmu okoliu.


Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

16.03.2016 22:00 - JozefKA

Dobrý deň, známa dostala pokutu od mestskej polície za zber medvedieho cesnaku v mestskom parku. Bolo to odôvodnené? Je to protizákonné? Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

pravdepodobne ide o mylnú informáciu. Zo strany MsP Trebišov nebol nikto za zber medvedieho cesnaku sankcionovaný. Pri zbere medvedieho cesnaku pre vlastnú potrebu v mestskom parku v Trebišove, na ktorý sa vzťahuje I. stupeň ochrany, je však potrebné dodržiavať ustanovenia o všeobecnej ochrane prírody a krajiny uvedených v zákone č. 543/2002 Z.z. o ochrane prírody.


Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

14.03.2016 15:46 - marian manasil

dobry den mam otazku?KEDY BUDE V SKUTOCNOSTI DOKONCENY DOM SMUTKU???Z VONKU??TERMIN BOL 3X PRESUNUTY..POSLEDNY BOL 29.2.2016..A VONKU TO ESTE NEVYZERA ZE JE STAVBA UKONCENA??ZAROVEN SA PYTAM KEDY SA ZACNE KONECNE UPLATNOVAT BOD ZMLUVY O PENALOCH???ALEBO ZMLUVA JE ZDRAP PAPIERA??? DAKUJEM ZA ODPOVED DUFAM ZE JU NEBUDEM MUSIET ZIADAT CEZ INFOZAKON...

Odpoveď

Dobrý deň,

dňa 29.2.2016 boli stavebné práce na Dome smútku dokončené. Toho času prebieha preberacie konanie, preberajú sa technologické celky a technické zariadenie budov, zhotoviteľ odstraňuje posledné nedostatky a dokončuje posledné práce. Mesto pripravuje kolaudačné konanie, ku ktorému sú potrebné vyjadrenia a rozhodnutia dotknutých orgánov a organizácií, ktoré taktiež vypracuvávame.

Oddelenie výstavby a majetku

10.03.2016 19:45 - saddsf

Nemohlo by mesto Trebišov niekedy v apríli,maji urobiť hokejbalový turnaj stredných škôl? napr. by ste zavolali všetky stredné školy v Trebišove a okolia

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov nie je zriaďovateľom stredných škôl a preto nemá kompetencie na organizovanie takýchto podujatí. S Vašou požiadavkou je potrebné sa obrátiť na vedenie školy, aby iniciovalo športové zápolenie v hokejbale medzi jednotlivými školami, príp. navrhlo ho zaradiť do kalendára postupových alebo dlhodobých súťaží v rámci košického kraja.

Kancelária primátora

25.02.2016 18:36 - Dušan

Dobrý večer. Dnes naša MsP roznášala výzvy a dávala ich ľuďom za stierače, aby neparkovali pred vlastnými domami, lebo / pri zastavení musí zostať voľný 1 jazdný pruh široký najmenej 3 m pre obasmery jazdy. To potom nikto nemôže parkovať pred vlastným domom, lebo mesto postavilo cesty len 6m široké. To majú občania znášaťnásledky za prešľapy mesta ? A ešte som nedostal odpoveď čo sa týka garáži na Severe / taká situácia je aj s garážami na agromilkom / Poctivý platia, majú skolaudované a nepoctivci sa smejú neplatia a mesto ide zvýšiť dane. Super. A po tretie MsP nezabránila vykrádaniu garáži, neurobila žiadne opatrenie, bolo vykradnutých najmenej 4 garáže. o tých viem, lebo je medzi nimi aj moja a škoda je značná. Ja len aby sa dávali presné informácie a nie zavádzajúce. Ďakujem za skorú odpoveď / pravdivú /.

Odpoveď

Dobrý deň,

je pravda, že zo strany MsP Trebišov boli formou výzvy vodiči upozornení na zlé parkovanie. Tieto výzvy sú reakciou na početné sťažnosti od občanov mesta, ktorí upozorňujú na takýto spôsob parkovania. Aj keď vieme, že parkovanie je citlivá téma, MsP Trebišov chce upozorniť na nutnosť dodržiavania zákona pre prípady možného prejazdu záchranárskych zložiek, ale aj požiadať o ohľaduplnosť voči ostatným účastníkom cestnej premávky.
Keďže jednou zo základných úloh MsP je ochrana majetku mesta a občanov, boli zo strany vedenia MsP prijaté opatrenia na zamedzenie páchania prečinov krádeží vlámaním do garáží na Agátovej ulici, a to zvýšením hliadkovej služby v tejto lokalite.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

01.02.2016 18:40 - Martin Suchy

Chcem sa opytat mesta ako chce riest psickarov na detskom ihrisku ternavska??? Moje deti sa tam dneska boli hrat a stupili do nie jedneho psieho exkrementu! Si myslim ze psi na detskom ihrisku nemaju co robit!!!

Odpoveď

Dobrý deň,

v zmysle vyhlášky MZ SR č. 521/2007 Z.z. o podrobnostiach a požiadavkách na pieskoviská, pracovníci Mestského aktivačného strediska vykonávajú v období od 1.3. do 30.11.v dvojtýždňových intervaloch pravidelnú údržbu pieskovísk (prekopanie, vyčistenie, vyhrabanie a poliatie), o ktorej sa vedie záznam. Zároveň sa v uvedenom období vykonáva denné čistenie pieskovísk od znečistenia, t.j. aj od psích exkrementov. V zimnom období, resp. v čase, kedy sa pieskoviská nevyužívajú, čistia sa raz týždenne spoločne s vyprázdňovaním košov na psie exkrementy.
Majitelia psov, ktorí už uhradili daň za psa, nech si vyzdvihnú balíčky na psie exkrementy v pokladni Mestského úradu v Trebišove.

Mestská polícia Trebišov plní úlohy vyplývajúce zo všeobecne záväzného nariadenia obce č. 128/2013 o podmienkach držania psov. Príslušníci MsP Trebišov počas každodenných služieb vykonávajú kontrolu miest, kde je vstup so psom zakázaný a zistené porušenia tohto VZN riešia zákonným spôsobom.

Miroslav Davala
vedúciMAS
Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

01.03.2016 09:43 - Andrea Hatalovská

Dobrý deň, na sídlisku JUH sú cesty v katastrofálnom stave. Kedy sa plánuje rekonštrukcia tohto sídliska? Nehovoriac o tom, že tam nie sú chodníky (väčšinou) a v prípade daždivého počasia majú problém nie len vodiči, ale aj chodci.
Taktiež je tam problém s parkovaním a s dávaním prednosti vozidlám navzájom. Neplánuje sa na sídlisku JUH urobiť "jednosmerka"? Okruh Nemocničná, B.Nemcovej a L.Sáru?

Odpoveď

Dobrý deň,

Váš návrh na zjednosmernenie ulíc B. Němcovej, Nemocničnej a L. Sáru postúpime na posúdenie OR PZ, ODI Trebišov. Mesto Trebišov ako príslušný cestný správny orgán sa bude riadiť závermi stanoviska a jeho návrhmi prijatých opatrení. O tejto skutočnosti Vás budeme informovať.

Ing. Iveta Verešová
referent pre dopravu

04.03.2016 13:15 - Lišková Miriam

Dobrý deň je možné niekde darovať oblečenie okrem.červeného kríža,tam majú preplnené sklady
Bude sa konať niekde v najbližšej dobe burza oblecenia?

Odpoveď

Dobrý deň,

zber šatstva sa koná na podnet neziskovej organizácie, doposiaľ nás žiadna organizácia nekontaktovala. V roku 2015 sa zber šatstva uskutočnil v mesiaci máj a v mesiaci október.

Mgr. Henrieta Demjanová
vedúca odd. sociálnych vecí

04.03.2016 09:46 - Peter Novák

Dobrý deň. Hoci nebývam na ul. 1.decembra ale často tam parkujem, keď na Berehovskej nie je možné. Pred vchodom č.2 je na ceste kanál cez ktorý pri daždi neodteká voda a zaparkované autá sú znečisťované vodou ktorá stojí na ceste. Nebolo by možné uvedený kanál vyčistiť? Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Ďakujeme za upozornenie. Čistenie vpusti na Ul.1. decembra mesto plánuje spolu s Ul. Komenského od kruhového objazdu po cintorín, a to v najbližšom období priaznivého počasia.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

02.03.2016 15:43 - Kamila

Dobrý deň.Mám otázku či je normálne aby v pôstnom období a na pôstny piatok organizovali na ZŠ na Komenskeho 2 pre deti v triede párty v maskách. Pride vam to normalne? Ako sa k tomu postavil riaditel školy pán Ujhelyi? Vraj ide o nejaku suťaž na pobyt. Snažime sa deti vychovavat v krestanskom duch ale bujaré oslavy v maskách počas jedneho z najvyznamnejších církevnych sviatkov roka pre nás nepripustne! Poprosim skorú odpoveď, vyvodenie dôsledkov a prognózu do buducnosti. Súri to, tak prosím odpovedajte promptne, lebo píšem za viacerých rodičov.

Odpoveď

Dobrý deň.

Základná škola na Ulici J.A. Komenského sa zapojila do celoslovenskej Veľkej pravekej súťaže pre základné školy, ktorú vyhlásilo Múzeum praveku Slovenska.
Hlavnou cenou v súťaži je zájazd do Múzea praveku Slovenska v Bojniciach, o ktorú sa bude škola usilovať.

Na škole pripravujú súťaž na dva dni, nakoľko sú žiaci rozdelení do 2 skupín. V piatok 4.3.2016 potrvá od 14.00 - 15.00 h, žiaci sa do nej zapájajú na báze dobrovoľnosti. Druhá skupina žiakov bude svoju súťažnú úlohu plniť budúci piatok 11.3.2016. Súťažiť sa bude bez hudby a tanca. Žiakom navarí učiteľ čaj.

Pravidlá súťažnej úlohy nájdete tu: http://muzeumpraveku.sk/wp-content/uploads/2010/12/Veľká-praveká-súťaž5.pdf

Oddelenie školstva

21.02.2016 18:53 - Marek Kovac

Dobry deň prajem.Vy tu riesite detske ihriska na sidliskach na miesto toho aby ste riesili zabezpečenie kontajnerov aby sa romovia k nim nedostali a tym padom by sa im neoplatilo slapat z tabora pre dobroty na sidliska.Pekne po poriadku.Ked postavite ihriska pre deti,chodia tam romovia a sedia po sidliskach a cakaju na odpad a popritom fetuju pluvaju a zahadzuju špaky všade.Najprv by trebalo ,,vytlacit romov zo sidliskach"a potom ihriska aby naše deti nevideli len romov všade a v klude sa mohli hrat na tych ihriskach.Mreže na kontajneroch ako chcete ustražit aby romovia nepolamali a nevypacili zamok?Tie mreže su zbytočne vyhodene peniaze,lebo pred hladnym romskym zaludkom mreže nie su prekažkou.

Odpoveď

Dobrý deň.

Technické služby mesta Trebišov evidujú od občanov viacero požiadaviek na osadenie klietok na kontajnery.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

24.02.2016 21:59 - Veronika Farova

Dobry den velmi rada by sim sa chcela opytat kedy sa plánuje zacat rekonstrukcia plavarne, kedze predstavitelia smeru-sd prislubili peniaze na jej rekonstrukciu. Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

jednou z hlavných priorít vedenia mesta je uviesť krytú plaváreň do prevádzky. Výsledkom úsilia zabezpečiť finančné prostriedky na tento účel je aj Uznesenie Vlády SR č.601 zo dňa 04.11.2015, ktorým bola mestu Trebišov schválená dotácia na rekonštrukciu plavárne vo výške 432 000 eur. V súčasnom období sa zabezpečuje spracovanie projektovej dokumentácie, nevyhnutne potrebnej k určeniu rozsahu stavebných prác, ktoré bude možné z tejto dotácie zrealizovať. Predpokladaný termín ukončenia spracovania dokumentácie je do 31.3.2016. Následne bude uskutočnený výber dodávateľa stavby. Je však potrebné uviesť, že mesto bude musieť zabezpečiť finančné prostriedky na technologickú časť plavárne. Výšku týchto nákladov preukáže rozpočet projektovej dokumentácie.

Oddelenie výstavby a majetku

25.02.2016 20:47 - Mgr. Radovan Jílek

Dobrý deň, chcem sa spýtať pani Mgr. Mokáňovej kto a prečo povolil nelegálnu skládku na ul .Kpt Nálepku? Kto dal súhlas na premiestnenie odpadu zrómskej osady prečo? Súhlasil s tým odbor životného prostredia z okresného úradu?

Odpoveď

Dobrý deň,

zmes komunálneho odpadu a dnového sedimentu bola na základe súhlasu Okresného úradu Trebišov, odboru starostlivosti o ŽP dočasne uložená v stráženom areáli bývalého PHM skladu na Ul. kpt. Nálepku. Dočasne uložený odpad bude zneškodnený v súlade so zákonom o odpadoch najneskôr do 31.5.2016.

Mgr. Viera Mokáňová
zástupkyňa primátora

26.02.2016 08:24 - Dušan

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať na dôvod prečo sa začali vyberať poplatky za vývoz odpadu, konárov na zberný dvor do technických služieb mesta Trebišov? Predsa platíme dane. Páliť konáre sa nesmie za to je pokuta, ak niečo je vyložené pred domom príde mestský policajt..., ak dáme niečo staré nepotrebné spoluobčanovi prispievame tak k tvorbe nelegálnych skládok. Je fakt nevyhnutné ak si človek požičia prívesný vozík, či niekoho poprosí o vyvezenie odpadu na zberný dvor aby mesto zato vyberalo poplatky?

Odpoveď

Dobrý deň.

Poplatky sa na Zbernom dvore v Technických službách mesta Trebišov vyberajú iba za stavebný odpad, a to v súlade so Zákonom č. 79/2015 Z. z. o odpadoch, ktorý nadobudol účinnosť 1. januára 2016.
Za dovoz konárov sa poplatok nevyberá, ak ich občania dovezú na vlastné náklady. Ďalšou možnosťou je vývoz odpadu počas jarného a jesenného upratovania /termíny sú zverejňované na webovom sídle mesta, na úradnej tabuli pred budovou mestského úradu a na Infokanáli mesta Trebišov v dostatočnom predstihu/. Odpad je potrebné vyložiť k veľkokapacitným kontajnerom, ktoré sú počas upratovania rozmiestnené po meste. Odpad je následne odvážaný a uložený na náklady Technických služieb mesta Trebišov. Keď vyprodukujú občania odpad v období medzi jarným a jesenným upratovaním, môžu si objednať odvoz odpadu do Technických služieb mesta Trebišov za poplatok.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

18.02.2016 19:53 - Mgr. Vladimir .S.

Dobry den chcel by sm upozornit kompetentnych ze na ul. L.Saru by bolo vhodne vycistit poulicne osvetlenie nakolko v poulicnych lampach je velke mnozstvo hmyzu a tym je velmi znizena ich svietivost.dakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

Ďakujeme za oznámenie podnetu. Budeme sa tomu venovať počas 9. kalendárneho týždňa.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

20.02.2016 15:43 - Michal Fedor

Dobrý deň, to , že ten parčik medzi býv. VUB a Domom nábytku nie je mestský to som nevedel ! Kto je ten dobrodinec, že dovolí devastáciu svojho pozemku ?
Ďalej by ma zaujímalo, ako sa naloží alebo aká je perspektíva s chátrajúcou budovou bývalého HOTELA TOKAJ , veď je to otrasné trpieť v meste takúto budovu. Aký zámer má majiteľ s touto stavbou a pozemkom, údajne ten Vietnamec si robí svoju predajňu a až to uvoľni tak tá budova spadne. Nehlasí sa nejaký investor ? Neplánuje mesto nejaký zámer ?

Odpoveď

Dobrý deň,

o tom, aký má zámer majiteľ bývalého hotela Tokaj s budovou a priľahlými plochami, ktoré sú v jeho vlastníctve, nemáme informácie.

Oddelenie výstavby a majetku

18.02.2016 20:21 - Anna

Dobrý deń.Na ul. Palarikova sa prepadol asi na 3metrovom useku asfalt,ktory bol pred 2-3 rokmi vybratý pracovnikmi TS -je to stredom chodnika ,kadial sa chodi najčastejšie- je tam asi15cm prepad.Chcem sa spytat, komu to treba nahlásit, aby sa to dalo doporiadku.Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Na Palárikovej ulici bola v tom čase, ako uvádzate, prevedená čiastočná oprava cesty - výtlkov. Pracovníci Technických služieb mesta Trebišov nevyberali na ulici žiaden asfalt. Navrhujem k uvádzanému problému osobné stretnutie priamo na mieste. Kontaktovať ma môžete na telefónnom čísle 0905 527 468.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

02.03.2016 10:06 - M

Chcem upozornit ze na ul.SNP 3886/108,nesvieti svetlo

Odpoveď

Dobrý deň.

Ďakujeme za upozornenie, porucha bude odstránená do 5.3.2016

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

20.02.2016 09:24 - Mária H

Dobrý deň. Chcela by som sa informovať ohľadom rekonštrukcie bytu na ul. 1.decembra, že či to skončilo uvedenou výzvou zaslanou majiteľovi na povolenia na búracie práce, lebo prešiel skoro ďalší mesiac a v danom byte sa vŕta a búra veselo ďalej. Za odpoveď ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

V danom byte bola vykonaná kontrola, pri ktorej nebol zistený žiaden zásah do nosných konštrukcií bytu. Hluk je z väčšej časti spôsobený odstraňovaním pôvodných obkladov, podláh a časti nenosných priečok, tiež realizáciou nových sadrokartónových stropov a priečok. Majiteľ bytu bol upozornený, aby nevykonával hlučné práce vo večerných hodinách a bol tolerantný voči obyvateľom bytového domu.

Ing. Jozef Ferjo
oddelenie výstavby a majetku

20.02.2016 11:13 - Maria

chcem sa informovat,ci ma mesto nejake nariadenie,ktore zakazuje krmit holuby celorocne.jedna sa o sidlisko,kde trus znecistuje okolite balkony,resp.ako riesit tento problem

Odpoveď

Dobrý deň,

na území mesta Trebišov nie je spracované VZN, ktoré by zakazovalo obyvateľom mesta kŕmenie holubov. Je na zvážení každého občana, aby prehodnotil kŕmenie holubov, ktoré môže spôsobiť sústreďovanie vtáctva na sídlisku a následne jeho znečisťovanie.

Ing. Jozef Kereštan
vedúci MVO

22.02.2016 14:32 - J.L.

Dobrý den, rada by som sa opýtala na parkovisko, ktoré je medzi bytovkami vo dvore, kde je autocentrum BAMARA. To oni si ho prenajímajú? Stojí tu v tom blate plno áut, obyvatelia bytoviek nemajú kam dať svoje autá, často blokujú vchody do garáží. Nedá sa im obmedziť množstvo parkovacích miest? Minulý týždeň tu bolo niekoľko dní odstavených 5 väčších dodávok. Čo môžete urobiť, aby sa toto zmenilo? Predtým tu bol iný prenajímateľ, mal tiež umyvárku a počet čakajúcich áut bol max. 3-4, lebo si ich objednával na presný čas. Majitelia áut z bytovky toho už majú dosť. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov bude situáciu monitorovať prostredníctvom mestskej polície a na základe zistených skutočností urobí potrebné opatrenia, aby bol jednoznačne vymedzený priestor na parkovanie pre návštevníkov prevádzky, ako aj obyvateľov priľahlej bytovky. Prijaté opatrenia budú záväzné aj pre spoločnosť prevádzkujúcu umyváreň.

Ing. Iveta Verešová
referent oddelenia výstavby a majetku

23.02.2016 11:03 - Viola

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, keďže sa blíži jar, kedy sa dá dokopy ihrisko na sídlisku juh, ktoré je po vykopaní a následnom zasypaní dier pre potrubia v dezolátnom stave. O chvíľu začína aj vegetačné obdobie, začne rásť tráva, všade je kopec kameňov, chodníky okolo pieskoviska sú v ešte horšom stave ako boli. Pred začatím výkopových prác tam bolo o jednu lavičku viac. Kde zmizla jedna lavička? Ak ju robotníci poškodili, nemala by sa tam dať nová?

Odpoveď

Dobrý deň.

Vzhľadom na ročné obdobie a aktuálne počasie nebolo možné doposiaľ ukončiť úpravu rozkopávok vo vnútroblokovom priestore sídliska JUH. Obnova chodníka okolo pieskoviska, odvoz odpadu a zeminy uloženej za BD 2343, terénne a sadové úpravy sa budú realizovať hneď, ako to poveternostné podmienky umožnia. Lavička bola zdemontovaná, aby nedošlo k jej poškodeniu. Po ukončení terénnych prác bude opäť osadená.

Ing. Ján Bogda
referent odd. výstavby a majetku

17.02.2016 20:42 - Mgr.Radovan Jílek

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať pani zástupkyne Mgr.Mokáňovej, či vie, koľko stojísk a za akú cenu bude realizovaných v Trebišove, lebo pokiaľ je mi známe tak nie je zatiaľ spracovaná žiadna dokumentácia k podzemným kontajnerom v Trebišove, teda je bezpredmetné sa vyjadrovať k cene a umiestneniu ak nie sú definované v projekte-ktorý vedenie mesta zatiaľ nepripravilo. Zároveň by som poprosil aby nezavádzala občanov o sume 1.200.000 eur, pretože suma v rozpočte 2016 predstavuje 400.000 eur na podzemné kontajnery.
Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

3. 12. 2015 na zasadnutí finančnej komisie p. Ing. Kolesár navrhol uviesť v Programovom rozpočte – Program 6 Odpadové hospodárstvo – Podprogram 6.1 Zber a odvoz komunálneho odpadu v merateľnom ukazovateli počet stojísk v r. 2016 údaj 0 a v roku 2017 a 2018 údaj 10, v merateľnom ukazovateli počet vozidiel na zvoz odpadu v roku 2016 údaj 0, v roku 2017 údaj 1 a v roku 2018 údaj 0.
Pán Ing. Gore 25. 1. 2016 na zasadnutí mestského zastupiteľstva v diskusii k bodu č. 6 (bol presunutý v programe pred bod č. 13 Rôzne) uviedol, citujem: „Projekt podzemných kontajnerov, ktorý chceme riešiť nejakou kumuláciou prostriedkov, vyžaduje v prvom roku 400 000 €, je to jedna tretina, tak nevieme sa dohodnúť ani na tej jednej tretine?“
Z uvedeného vyplýva, že v Trebišove by sme mali mať 20 stojísk s podzemnými kontajnermi a 1 vozidlo na zvoz odpadu za 1 200 000 €.

Mgr. Viera Mokáňová
zástupkyňa primátora

17.02.2016 12:35 - Lubomira

Chcem sa opytat ci v nablizsej dobe planuje rekonstrukcia zimneho stadionu v trebisove

Odpoveď

Dobrý deň,

rekonštrukcia zimného štadióna sa v najbližšej dobe neplánuje.

Oddelenie výstavby a majetku

15.02.2016 16:48 - Marcela Straková

Chcela by som sa opýtať ako je to s prerábaním bytov. Bývam v bytovke, kde každý robí čo chce a kedy chce - najmä večer o 18.00hod. sa začne a pokračuje celý večer a stalo sa už že sa vrtalo ešte o 20.00.Viem o tom, že by malo byť dole na nástenke oznámenie kedy sa bude v byte prerábať.

Odpoveď

Dobrý deň,

ak niekto realizuje stavebné úpravy v byte, ktoré podliehajú ohláseniu stavebnému úradu, stavebný úrad vydá oznámenie k ohláseniu stavebných úprav, v ktorom súhlasí s predmetnými stavebnými úpravami. Toto oznámenie by mal vlastník bytu vyvesiť na informačnej tabuli v príslušnom vchode bytového domu.
V oznámení k ohláseniu stavebných úprav bytu, stavebný úrad neurčuje čas, kedy sa majú stavebné práce realizovať. Stavebníci by však mali zvážiť čas, dokedy je to najvhodnejšie, napr. ak ide o malé deti, večerné správy, večerný pokoj, atď. Určite sa nemôžu riadiť tým, že nočný pokoj je až o 22.00 hod. Takýchto stavebníkov je potrebné upozorniť, aby boli ohľaduplní voči ostatným obyvateľom bytového domu.
V zmysle § 139b ods. 15 zákona č. 50/1976 Zb. v znení neskorších predpisov, na bežné udržiavacie práce, ako napr. oprava a výmena nepodstatných stavebných konštrukcií, najmä vnútorných (nenosných) priečok, omietok, obkladov stien, podláh, dlažby, okien, dverí, výmena zariaďovacích predmetov, najmä kuchynských liniek, vaní, vstavaných skríň, maliarske a natieračské práce, nie je potrebné stavebné povolenie, ani ohlásenie stavebnému úradu.
Stavebné úpravy bytov povoľuje oddelenie výstavby a majetku, referent MsÚ Ing. Jozef Ferjo.

Ing. Oľga Kačinetzová
referentka pre stavebný úrad

12.02.2016 14:42 - Michal Fedor

Dobrý deň, chcem sa opýtať vedenia mesta, či by sa nedala urobiť následovná úprava v " parčíku" na ul. M.R.Štefanika medzi budovou bývalej VUB a Domom nábytku, kde je 40 rokov vyšľapaný chodník krížom z ul. Škultétyho na M.R.Štefanika ku Domu nábytku. Tento chodník je počas daždivého počasia mokrý s kalužami blata a ľudia si to šľapu po tráve a tak rozširujú jeho šírku. Preto by som navrhoval na danom mieste vybrať hlinu do hĺbky 10-15 cm a toto miesto potom zasýpať asfaltovou drťou z opráv ciest či chodníkov v meste .

Odpoveď

Dobrý deň.

Uvedený pozemok nepatrí mestu. Je v súkromnom vlastníctve.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

15.02.2016 09:42 - Maria

dobry den
chcem sa informovat kedy a kde budu umiestnene velkokapacitne kontajery na jarne upratovanie na sidlisku sever,resp.ci to bude len na varichovskej ako po minule roky,alebo blizsie na sidlisku a tiez ci sa don mozu vhadzovat aj vetve a konare z orezov stromov-suche-vdaka

Odpoveď

Dobrý deň.

Jarné upratovanie bude v roku 2016 prebiehať od 08.04 - 18.04.2016. Pracovníci TS mesta Trebišov rozmiestnia kontajnery po meste dňa 08.04.2016 (piatok) a zberať ich budú 18.04.2016 (pondelok). Počas týchto desiatich dní budú veľkoplošné kontajnery pravidelne vyprázdňované. Umiestnené budú v konkrétnych lokalitách tak, ako minulý rok. Konáre a vetvy sa nesmú dávať do kontajnerov, ale vedľa nich. Do kontajnera patrí len komunálny odpad.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV