Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

30.03.2015 08:00 - M. Sabo

Dobrý deň. Zaujímalo by ma, kde konkrétne v meste sa nachádza zóna pre nabíjanie elektromobilov a či má mesto prehľad, koľko elektromobilov sa od spustenia prevádzky dobilo.

Odpoveď

Dobrý deň,

miestom pre nabíjanie elektromobilov je nabíjacia stanica, nachádzajúca sa na parkovisku pri Mestskom úrade v Trebišove. Organizačné oddelenie nemá presný prehľad o počte nabitých automobilov. Tých áut ešte nie je veľa, približne 7 - 8 áut.

Ing. Martin Telepčák
Vedúci organ. oddelenia

22.03.2015 22:41 - Petra Marzinanova

Dobry den,
chcela by som sa opytat, co mesto/ mestska policia robi pre kontrolu psickarov. Situacia na detskych ihriskach je uz neunosna! Mam pocit, ze kazdym dnom vidim na ihriskach viac psov - bez voditok, nahubkov, vylucujucich exkrementy do travnikov, na pieskoviska, hracie prvky. A najviac ma vie "dojat", ked sa vyprazdnia rovno pod stlpom verejneho osvetlenia s nalepkou "zakaz vencenia na detskom ihrisku". Tymto upenlivo prosim policiu nech poctivo kontroluje a pokutuje psickarov, ktori sa pohybuju na detskych ihriskach a uz duplom tych, ktori ani nezbieraju exkrementy po svojich "milacikoch", t.j. nedodrziavaju VZN. Vopred dakujem za odpoved.

Odpoveď

Pekný deň prajem,

mestská polícia v rámci svojej hliadkovej činnosti denne vykonáva okrem iného aj kontrolu dodržiavania VZN mesta Trebišov č. 128/2013 o podmienkach držania psov. Pre zvýšenie účinnosti kontrol tohto VZN mestská polícia organizuje a do budúcnosti bude organizovať kontroly so zmenou stanoveného pracovného času pre príslušníkov mestskej polície, zvlášť v rannej dobe. Kontroly sú v tejto oblasti zamerané na miesta, kde je vstup so psom zakázaný a na miesta, kde je voľný pohyb psa zakázaný; ako napr. aj detské ihriská a pieskoviská. Mestská polícia rieši porušenia jednotlivých ustanovení vyššie uvedeného VZN, ako priestupok. Spravidla na mieste zistenia priestupku. V prípade vyššie uvedených zistení porušenia VZN je možné občanmi takúto skutočnosť oznámiť aj na telefónnom čísle 159 (číslo mestskej polície), alebo č. 158 (PZ SR).

S pozdravom,

Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

30.03.2015 20:04 - Olah

Viete mi napísať aké balíky programov (v akej cene) ponúka bytový podnik? Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Bytový podnik Trebišov, s.r.o., ako operátor televízneho káblového vysielania ponúka:

Analógové vysielanie – základná programová ponuka (32 programov) v cene 8,-€.

Digitálne vysielanie (testovací režim) základný balík v cene 0,-€.

S pozdravom
Ing. Peter Jakim

06.03.2015 19:14 - Martin Sabo

Dobrý deň,
rád by som sa opýtal či plánuje nové vedenie mesta niečo robiť s plavárňou, alebo bude naďalej chátrať.Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

nové vedenie mesta sa postupne oboznamuje s problematikou objektu plavárne, nakoľko má záujem tento objekt opäť uviesť do prevádzky. Vzhľadom na skutočnosť, že stavba je vo veľmi zlom stavebnotechnickom a nevyhovujúcom hygienickom stave a vo vzťahu k finančným možnostiam mesta, ktoré je v súčasnosti zaťažené finančnými záväzkami vyplývajúcimi z realizácie prestavby Domu smútku, mesto rokuje s prípadnými možnými investormi ( vrátane možnosti obstarania finančných prostriedkov z fondov ), ktorí by boli schopní zrealizovať zámer mesta na obnovu plavárne.

Ing. Iveta Sabaková
vedúca oddelenia výstavby a majetku

24.03.2015 15:49 - Jozef Figura

Dobrý deň,
Chcem sa opýtať p. Verešovej, na ktorom zastupiteľstve sa ešte neodsúhlasil rozpočet na rok 2015?

Odpoveď

Rozpočet na príslušný kalendárny rok sa schvaľuje v predchádzajúcom roku. Keďže podľa plánu zastupiteľstiev v roku 2014 sa posledné zastupiteľstvo konalo 24.9.2014 a nie 26.11.2014, nebol ešte rozpočet predmetom schvaľovania. Prvé zastupiteľstvo v roku 2015, ktorého predmetom bol aj rozpočet, bolo 23.3.2015. Ani na tomto zastupiteľstve nebol schválený rozpočet na rok 2015.


S pozdravom
Ing. Iveta Verešová
Referent oddelenia výstavby a majetku

01.03.2015 21:39 - Ľubomír Bulla

Poprosím vás o odpoveď na otázku, prečo na tejto stránke v rubrike "zmluvy, faktúry, objednávky" nie sú od začiatku roku 2015 zverejnené žiadne dokumenty Bytového podniku? Mesto aj všetky mestské organizácie túto povinnosť dodržiavajú, Bytový podnik nie. Bola mu udelená nejaká výnimka? Už v rokoch 2011-2014 si Bytový podnik túto povinnosť plnil nepravidelne a často až na výzvu. Žiadam týmto vedenie mesta o zjednanie nápravy. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Faktúry za Bytový podnik Trebišov, s.r.o. a za stredisko Mesto v zastúpení Bytový podnik Trebišov, s.r.o. sme zverejnili za 1/2015 dňa 23.3.2015.
Dovtedy nebolo zverejnenie možné, nakoľko neboli spracované v účtovníctve, a to z technických príčin prechodu na nový účtovný program.
Toho času sú zverejnené aj faktúry a zmluvy za mesiac február 2015.

S pozdravom
JUDr. Ján Šipoš

24.03.2015 10:39 - M.R.

Dobrý deň,chcem vedieť podľa akého zákona si pýtal poplatky za pridelenie mestského nájomného bytu Ing.Goré keď bol predseda bytovej komísie a to následovne: 1 izb.byt-1500 Eur, 2-izb.byt-2500Eur, 3-izb.byt-3500 Eur, ale to nie je všetko, lebo vybral niekoľkých žiadateľov o byt a osobne im pov.že kto ešte napíše do obálky vyššiu sumu,tomu sa byt pridelí, takto sa byty prideľovali licitovaním kto dá viac a suma za pridelenie bola od 5000 vyššie.Byty nemali dlh a preto sa pýtam podľa akého zákona a kde sa tie poplatky poukazali.Dúfam,že to zverejnite,za vysvetlenie ďakujem.

Odpoveď

Mestské zastupiteľstvo v Trebišove uznesením č. 8/2013 zo dňa 27.2.2013 zobralo na vedomie Informatívnu správu zo zasadnutia komisie bytovej zo dňa 23.1.2013, v ktorej v bode
č. 4-7. "Určenie nájomcu pre voľné byty" komisia odsúhlasila minimálne čiastky prevzatia záväzku za jednotlivé byty nasledovne:
3-izb. byt suma 3000 €
2-izb. Byt suma 2500 €
1-izb. Byt suma 2000 €
Na zasadnutiach bytovej komisie zo zoznamu žiadateľov o nájomný byt boli komisiou bytovou vybraní žiadatelia, ktorí boli ochotní prevziať záväzok po neplatičoch. Na základe predloženia ponúk o prevzatie dlhu po neplatičoch komisia odporučila nájomcu, ktorý dal najvyššiu ponuku (t.j. ponuku vyššiu, ako bola odsúhlasená minimálna čiastka).

Ing. Oľga Kačinetzová
referentka pre stavebný úrad

18.03.2015 21:27 - Michal Jankopál

Dobrý deň.Dnes teda 18.3. som išiel po hrádzi Trnávky od splavu pri Drevonaxu k "farebnému" mostíku, keď sa v parku zrútil suchý asi 20 metrov vysoký strom. Strom leží vyvrátený aj s koreňmi asi 50 za splavom a možno 20 metrov od hrádze smerom do parku. Keby sa tam niekto vtedy prechádzal, tak mu strom spadne rovno na hlavu a nemal by žiadnu šancu. Myslím, že by mohli kompetentné osoby v tejto veci osloviť úrad, ktorý schvaľuje výrub suchých stromov , lebo v parku sa začiatkom jari začína pohybovať už viacej ľudí a takáto situácia je celkom nebezpečná.

Odpoveď

Na základe v minulosti vykonaných šetrení a rozhodnutí príslušných úradov je v súčasnom období možné realizovať výrub suchých stromov v Mestskom parku v Trebišove. Jedná sa o výrub 111 kusov suchých drevín, ktorých výrub Mesto Trebišov zrealizuje priebežne podľa kapacitných možností v prvom rade v blízkosti chodníkov.


Ing. Eva Bučková, odd. výstavby a majetku

05.03.2015 13:48 - katka suchá

dobry den, zaujímalo by ma či sa bude pokracovať v projekte "parkoviska na sídlisku Juh" pred sídliskom je veľká tabuľa.
dakujem za odpoved

Odpoveď

V súčasnosti Vám na túto otázku nevieme odpovedať, nakoľko ani na poslednom zastupiteľstve nebol schválený rozpočet na rok 2015. Rozsah investičných akcií bude známy až po jeho schválení.

S pozdravom

Ing. Iveta Verešová
Referent oddelenia výstavby a majetku

11.03.2015 12:06 - Ivan

Dobrý den. Chcel som si stiahnuť nejaké fotky y akcie Fašiangy 2015, kde my vystupovala dcéra,ale som zistil, že každá fotka je opečiatkovaná súkromným logom fotografa. Ako je to možné na stránke mesta a niekto si tamrobí reklamuza mestské peniaze. Ak už pán vedúci MsKS fotí tak nech neoznačuje každé foto svojím súkromným logom. Dúfam, že sa to už nebude opakovať. Preto žiadam kompetentných, aby na to dozreli.
Ešte by som chcel aby ste zverejnili aj plat sekretára Rada Jileka za uplynulé volebné obdobie. Ďakujem.

Odpoveď


Dobrý deň,

všetky nasledujúce fotografie vyhotovené autorom, ktorý parafoval fotografie svojím logom, už nebudú opatrené logom autora, ale budú opatrené nápisom "Mesto Trebišov". Ktokoľvek si "stiahne" akékoľvek fotografie z webu mesta, robí tak bez súhlasu mesta a autora fotografií. Mesto a autor nenesú žiadnu zodpovednosť za prípadné zneužitie fotografií takýmto spôsobom. Autor fotografií poskytuje fotografie mestu Trebišov na propagáciu akcií súvisiacich s činnosťou mesta, no majiteľom fotografií zostáva naďalej autor.

Plat Bc. Radovana Jíleka za uplynulé volebné obdobie v €

Od 1.2.2011 funkčný plat 994,50
Od 1.1.2013 funkčný plat 1200,00
Od 1.7.2013 funkčný plat 1222,50
Od 1.1.2014 funkčný plat 1241,00


Mgr. Margita Davalová
referent PaM

20.03.2015 12:48 - A.Rusnaková

Dobrý deň,chcem sa opýtať kedy budete distribuovať igelitove vrecia na triedenie odpadu.Už je marec a nič sme nedostali.V minulosti boli distribuované už v januári.Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

V minulosti sme igelitové vrecia distribuovali. V roku 2013 a 2014 sa nedistribuovali. V roku 2015 plánujeme zakúpiť a distribuovať v druhom polroku.

M. Davala
Technické služby, Trebišov

10.03.2015 19:29 - Radovan Jílek

Dobrý deň, žiadal som Vás o zverejnenie mesačného, nie ročného platu bývalého primátora jednotlivo po mesiacoch za r.2011 a 2012. Uvítal by som ak by ste ho podrobne rozpísali tak, ako v prípade otázky p. Manasila.

Odpoveď

Mesačný plat bývalého primátora Ing. Mariána Kolesára za rok 2011 a rok 2012 po jednotlivých mesiacoch v €

Rok 2011 Ing. M. Kolesár
január 1707,14
február 2390,00
marec 2605,00
apríl 2469,00
máj 2469,00
jún 2469,00
júl 2469,00
august 2469,00
september 2469,00
október 2469,00
november 2469,00
december 2469,00


Rok 2012 Ing. M. Kolesár
január 2469,00
február 2469,00
marec 2469,00
apríl 2689,00
máj 2524,00
jún 2524,00
júl 2524,00
august 2524,00
september 2524,00
október 2524,00
november 2554,00
december 2524,00


Mgr. Margita Davalová
referent PaM

18.03.2015 16:57 - Radovan Jílek

Dobrý deň,
chcem kompetentných požiadať o nápravu (sídlisko JUH) kde ,,upratuje" VPP pracovníčka takým spôsobom, že sedí na lavičke a jej dieťa sa hraje na detskom ihrisku. Po tejto namáhavej činnosti sa ide prehrabať v kontajneri, čo je v rozpore s činnosťou VPP. Zároveň odporúčam zvýšenie kontrolnej činnosti Vedúcemu aktivačnej činnosti a vedeniu magistrátu. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Kontrolná činnosť Mestského aktivačného strediska je vykonávaná v zmysle Plánu kontrol pracovísk. Kontroly na jednotlivých sídliskách v meste, ktorých predmetom je kontrola čistoty a poriadku, sa vykonávajú denne dvakrát, a to počas rannej a poobedňajšej pracovnej zmeny, v prípade potreby aj v mimoriadnom čase.
Na uvedenom sídlisku boli dnes vykonané tri kontroly, pri ktorých neboli zistené žiadne nedostatky v rámci čistoty a poriadku a dodržiavania pracovnej disciplíny pracovníka.
Po verejných priestranstvách v meste, medzi ktoré patria aj sídliská a detské ihriská, sa pohybujú občania mesta. Nie je predmetom činnosti Mestského aktivačného strediska skúmať príbuzenský vzťah občanov k aktivačným pracovníkom, ktorí v danom momente zabezpečujú čistotu a poriadok v uvedenej lokalite.

S pozdravom

Miroslav Davala
Mestské aktivačné stredisko

17.03.2015 21:51 - STANISLAV NAGY

Dobry vecer ,chcem sa opytat vedeniu mesta,ci uz su nejake plany na detske ihriska,surne by sme potrebovali aj na kpt.Nalepku ak by sa dalo,je tu vela deti a ziadne ihrisko na vyzitie,my chodime az na J,HUSA,stacilo by aj nieco podobne dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

v súčasnosti má Mesto Trebišov pripravený projektový zámer na výstavbu prvého street workoutového ihriska v našom meste. Z dôvodu, aby sa zabezpečila dostupnosť ihriska pre čo najväčší počet ľudí, bude street workoutové ihrisko umiestnené na jednom zo sídlisk v centre mesta.

V priebehu roka sa bude Mesto Trebišov zapájať do rôznych grantových výziev podporujúcich výstavbu nových detských ihrísk a v rámci týchto projektových zámerov sa bude zaoberať aj Vašou lokalitou.

S pozdravom

Ing. Maroš Telepovský
referent pre miestny rozvoj

18.03.2015 07:01 - Tomáš

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať či po odstránení poruchy káblovej TV budú v ponuke všetky kanály, ktoré boli doteraz. momentálne funguje asi len 75%, Nerád by prišiel hlavne o prírodopisné a športové kanály na úkor cudzojazyčným.
Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

po odstránení poruchy digitálneho vysielania na hlavnej stanici TKR sa budeme snažiť vrátiť všetky programy do pôvodného stavu, ako to bolo doteraz.

S pozdravom
Ing. Peter Jakim

15.03.2015 19:38 - Anna Kočišová

Dobrý deň, chcem sa opýtať a zároveň poprosiť kompetentných aby to riešili. Stále viac je v meste potulujúcich sa rómskych občanov a maloletých, najmä pri kontajneroch. Najviac ma ale mrzí, že sa zdržiavajú aj na novozrekonštruovaných detských ihriskách. Je známe, že oni sa k veciam nesprávajú šetrne. Je pravda, že sa do Tv sťahujú rómovia z KE Lunika9? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Prajem pekný deň,

príslušníci mestskej polície v rámci svojej hliadkovej činnosti budú častejšie vykonávať kontrolu miest s kontajnermi na odpad, aby sa čo najviac eliminoval výber odpadu fyzickými osobami z týchto kontajnerov a zároveň, aby nedochádzalo k premiestňovaniu tohto odpadu do inej lokality mesta. Mestská polícia vykonáva v súčinnosti so sociálnou kuratelou deti, rodičmi a školou, okrem iného, aj opatrenia k tomu, aby sa hlavne maloleté deti v čase školského vyučovania bezdôvodne nepohybovali po meste. V prípade vyššie uvedených zistení občanmi je možné takúto skutočnosť oznámiť aj na telefónnom čísle 159 (číslo mestskej polície) alebo 158 (PZ SR).

S pozdravom,

Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

09.03.2015 10:35 - Marek Kovac

Dobry den.Chcem sa spytat,ze preco na ulici Kutnohorskej parkuju na travniku a ked poprsi tak aj rozryju travnik autami.Ci by sa dalo to zakazat.Vsade v meste za to pokutuju mestsky pilicajti ale na Kutnohorskej sa nic nedeje.Okolo Bytoviek rozrity travnik auta odparkovane tesne pri vchode do bytovky.Dalsi problem je,ze na Kutnohorskej pri pristupovej ceste do radovych garazoch stale odparkuju auta a tym padom brania vo vyhlade mnohim vodicom vychadzajucich zo svojich garazi a tiez pri vjazde do priestoru garazi.Je to podozrive,ze nikto to neriesi kym sa nieco nestane lebo ten vodic vchadzajuci ci vychadzajuci dostatocne alebo vobec nevidi na jednu stranu.Dakujem

Odpoveď

Prajem pekný deň.

Zastavenie a státie motorovými vozidlami na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni, alebo na inom mieste, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť, obmedziť jazdu vozidiel (osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, z objektov) je zakázané v zmysle § 25 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Zakázané zastavenie a státie motorovými vozidlami je aj na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov („Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím“). Aj na ulici Kutnohorskej pri vyššie uvedených zisteniach, že ide o porušenie zákona, mestská polícia postupuje v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi a spravidla vec rieši na mieste.

S pozdravom,

Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

09.03.2015 10:45 - Marek Kovac

Dobry den.Preco najviac romov sa zdrziava na Kutnohorskej?Nedalo by sa s tym nieco spravit?Sedia,hojdaju sa a hraju sa v pieskovisku kde aj pluvaju okolo seba fetuju a hadzu spaky vsade a potom nase deti sa maju hrat po nich na hojdackach a v piesku?.Trhaju nedozrete ovocie zo stromu a vyhadzuju smete z kontajnera a nesmierny hluk robia.

Odpoveď

Prajem pekný deň,

mestská polícia pri zistení znečisťovania verejného priestranstva, vrátane detských ihrísk a pieskovísk, poškodzovania cudzej veci a pri porušovaní verejného poriadku aj maloletými a mladistvými osobami, rieši vec v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi. Hliadky mestskej polície v súčasnosti častejšie vykonávajú svoju činnosť, aj prevenčnú činnosť, a to aj vo Vami uvedenej lokalite. Narušenie verejného poriadku alebo poškodzovanie cudzieho majetku môžete oznámiť na telefónnom čísle 159 (číslo mestskej polície) alebo 158 (PZ SR).

S pozdravom,

Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

04.03.2015 14:37 - I.Bahúl

Chcel by som poprosiť mestkú políciu,aby v ranných-ked idú do škôl a večerných či nočných hodinách nenápadne sledovala dianie medzi garážami za agromomilkom smerom ku kotolni..mládež tu pofajčieva,okopuje vráta,vykonávajú potrebu,popíjajú,rozbíjajú fľaše,občas sprejom vyzdobia brány a v poslednom období je trend sa povesiť na odkvapový systém a ten vyhnúť ba až vytrhnúť z hákov... vidím hliadku,to netvrdím,aj ich môžem pochváliť ked vidím ako cigánov odháňajú od kontajnerov,ale čo stvára naša mládež - tak to je trochu na zamyslenie...vdaka.

Odpoveď

Prajem pekný deň,

pre zabránenie narušenia verejného poriadku a ochrany majetku mesta, občanov, ako aj iného majetku v meste pred poškodením, bude mestská polícia častejšie vykonávať svoju hliadkovú činnosť okrem iného aj vo Vami uvedenej lokalite. Narušenie verejného poriadku alebo poškodzovanie cudzieho majetku môžete oznámiť aj na telefónnom čísle 159 (číslo mestskej polície) alebo 158 (PZ SR).

S pozdravom,

Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

17.03.2015 20:03 - Jozef Bindas

Chcel by som sa opýtať ako je to so senior kartou,lebo tá z minulého roku je neplatná a kde dostanem senior kartu aktuálnu Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

senior karty sú v týchto dňoch v distribúcii. Ak spĺňate podmienky na jej obdŕžanie /t.j. dovŕšenie veku 65 rokov v priebehu kalendárneho roka 2015/, Ste jej oprávneným držiteľom. Karta Vám bude doručená poštou.

Mgr. Martina Kužmová
Kancelária primátora mesta

16.03.2015 20:30 - radotv

Dobry den. Zaujímalo by ma ako Bytovy podnik zabezpečuje kablovu tv. Čoraz častejšie programy vypadavaju. Hlavne že my platit musime...

Odpoveď

Dňa 16.3.2015 v popoludňajších hodinách došlo k výpadku digitálneho vysielania na hlavnej stanici TKR, z dôvodu poruchy na vysielacom zariadení. Na odstraňovaní poruchy sa stále pracuje. Žiadame o trpezlivosť a pochopenie a zároveň o preladenie digitálneho televízneho prijímača (DVB-C tuner). Bytový podnik Trebišov, s.r.o. pôsobí ako prevádzkovateľ retransmisie. K výpadkom televízneho vysielania dochádza aj z dôvodu zmien frekvencií satelitného vysielania zo strany vysielateľa, ako aj výpadku elektrickej energie, čo Bytový podnik nevie ovplyvniť!
Poruchu u koncového zákazníka možno nahlásiť od 7,00 - 15,00h na Bytovom podniku Trebišov, s.r.o..

Ing. Peter Jakim

16.03.2015 10:50 - martin kadak

zaujimalo by ma preco zamestnavate neschopnych,neprijemnych a arogantnych ludi ako je p. Tomkova
a chcelo by to stol na dostojne miesto na vypisanie dolezitych dokumentov

Odpoveď

Vyjadrenia uvedené v otázke na adresu zamestnankyne matriky pani Tomkovej sú osobným názorom pisateľa, ktorý nepozná prácu na úseku matriky.

Zamestnanci matriky, ich prístup k práci, aj vzhľadom k spracovávaným skutočnostiam - osobným , či iným dôverným údajom je maximálne zodpovedný. Musia pracovať bez chýb tak, aby pri vedení matriky a vypisovaní potrebných matričných dokladov boli dodržané postupy, predpisy a zákony, ktoré sú platné pre danú matričnú agendu a teda nemôžu byť “neschopní“, ani „nepríjemní, či arogantní“, keďže pri vybavovaní akejkoľvek matričnej žiadosti vychádzajú maximálne v ústrety požiadavkám žiadateľov. Tie však musia zosúladiť tak, aby spĺňali aj zákonmi stanovené náležitosti. Preto je potrebné počítať s určitým časovým intervalom pri ich vybavovaní. Ten čas sa snažíme znížiť na minimum, ale pri väčšom počte ľudí nie je možné vybaviť ich všetkých a naraz.

Pripomienku k miestu na vypisovanie žiadostí a tlačív berieme ako podnet na ďalšie riešenie.


Ing. Martin Telepčák
Vedúci oddelenia organizačného

15.03.2015 20:01 - Anna Kočišová

Chcem sa opýtať, v niektorých mestách na strednom a západnom slovensku zber papiera funguje výmenou za toaletný papier alebo hygienických vreckoviek.Nie je možné niečo podobné zrealizovať aj v našom meste?

Odpoveď

Dobrý deň.

V minulosti sa aj mesto Trebišov zaoberalo touto ponukou. Vzhľadom na skutočnosť, že by sa mesto muselo zmluvne zaviazať výmenou za ponúkané hygienické potreby dodaním určitého množstvom vyseparovaného papiera, bola táto ponuka pre mesto v tom čase nevýhodná.

Ing. Eva Bučková, odd. výstavby a majetku

15.03.2015 10:18 - lubo K.

Preco uz po 2 krat pan Lovas neumoznil aby do mesta dosli žive žraloky.

Odpoveď

Dobrý deň, asi pred mesiacom bol za mnou jeden pán, pravdepodobne podnikateľ a informoval sa o možnosti poskytnutia verejného priestranstva v meste Trebišov za účelom umiestnenia zariadenia pre atrakcie spojené s ukážkou živých krokodílov,umiestnených zrejme v nejakom pojazdnom prostriedku prispôsobenom na tento účel. Povedal som mu, že pre atrakcie má mesto vyčlenené verejné priestranstva pri zimnom štadióne a na parkovisku pri letnom kúpalisku. On mi odpovedal, že o bočné ulice nemá záujem, chce ísť do centra na hlavnú ulicu a ak sa to na nej nedá uskutočniť, potom nemá záujem. Nikdy viac sa neohlásil, ani telefonicky, ani mailom, ani osobne, ani nepodal písomnú žiadosť. Nič som mu teda nezakázal, nie je to totiž ani v mojej kompetencii, len som mu poskytol informáciu, ktoré miesta môže mesto poskytnúť na predaj služieb spojených s atrakciou.

Ing. Michal Lovas
referent pre správu majetku

16.03.2015 13:05 - Ján Jakub

Dobrý deň. Otázka je predkladaná spoločne za obyvateľov b.j. 2119/1 na ul.Ľ.Porjavorinskej v Trebišove. Zaujíma nás plán oprav miestnych komunikácií pre rok 2015 a či tento zahrňa aj uvedenu komunikáciu. Tato komunikácia je v dezolátnom stave a je neprejazdná z dôvodu osadenia betónových kvetináčov pre zabezpečenie stáleho prístupu k výmenníku tepla. Z tohto dôvodu obyvatelia tejto b.j. sú obmedzovaní pri parkovaní osobnými motorovými vozidlami.V dobe dažďov tu mame aj pekné jazierko nakoľko uličná vpušť nebola čistená roky rokuce. Ďakujem.

Odpoveď

Mesto Trebišov nemá v súčasnosti schválený rozpočet mesta na rok 2015 a preto Vám nevieme povedať v akom rozsahu budú vyčlenené prostriedky na rekonštrukcie miestnych komunikácií. Po jeho schválení bude možné vyčleniť priority na rekonštrukcie v závislosti od výšky prideleného rozpočtu.


S pozdravom
Ing. Iveta Verešová
Referent oddelenia výstavby a majetku

13.03.2015 14:39 - Vlado

Dobry den, zaujimalo by ma kedy sa zacne s rekonstrukciou sidliska juh

Odpoveď

Mesto Trebišov nemá zatiaľ schválený rozpočet na rok 2015 a z uvedeného dôvodu nemá definovaný limit finančných prostriedkov na investície mesta.
S pozdravom

Ing. Iveta Verešová
Referent oddelenia výstavby a majetku

12.03.2015 13:42 - Simona Fečková

Dobrý deň, hoci táto otázka ktorú sa Vás opýtam nebude súvisieť s určitými reformami mesta, chcem sa Vás opýtať na to kde tu v Trebišove poskytujú pre občanov služby skenovania papierov dokumentov atd. Ďakujem Vám

Odpoveď

Dobrý deň, slečna Fečková,

administratívne služby, akými sú skenovanie, kopírovanie, tlač dokumentov, viazanie kníh, laminovanie atď., poskytujú všetky firmy, ktoré sa zaoberajú tlačiarenskými prácami v meste.

S pozdravom
Kancelária primátora mesta Trebišov

01.03.2015 20:09 - M.K

Dobrý večer. Mám otázku ohľadne teplej vody.V našej bytovke po 22:30 hodine netečie teplá voda.A ak aj tečie tak len vlažná ,pričom sa započítáva spotreba na merači telej vody ,takže za ňu platíme ako za teplú.Tak isto sa často stáva že počas napúšťania teplej vody do vane tečie tri minúty voda horúca a päť minút voda viac studená ako vlažná .Čiže ,kto si to nevšimne napustí plnú vaňu studenej alebo vlažnej vody a zaplatí za teplú .Stáva sa to hlavne v nedeľu. To vypínanie teplej vody v noci je dosť nepraktické keďže sú merače a za spotrebovanú vodu sa platí.Človek ktorý sa potrebuje osprchovaž trebárs o 23:00 po návrate z práce ,alebo matka s malým dieťaťom ktoré potrebuje v noci umyť si má hriať vodu v hrnci ?Ide o nájomné byty na Tržnej ulici. Ďakujem za skorú odpoveď .S pozdravom Maroš.

Odpoveď

Dobrý deň.

Podľa vyhlášky MH č. 152/2005 je dodávateľ povinný dodávať teplú vodu v čase od 05 00 hod do 23 00 hod. Dodávka teplej vody mimo uvedeného času je ekonomicky nerentabilná a zvýšila by už aj tak vysoké náklady na ohrev vody.

Ku krátkodobému zníženiu teploty teplej vody môže dôjsť v špičke, kedy je zvýšený odber teplej vody v dome. V prípade, že tento problém je dlhodobejší nahláste ho na dispečingu SDaB Bytového podniku Trebišov, s.r.o. ( tel.č. 66 80 124 ).

Zodpovední zamestnanci sa mu v spolupráci s dodávateľom tepla – Trebišovskou energetickou, s.r.o. budú venovať.

Ing. Marián Číž

10.03.2015 19:22 - Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či na Komenského ulici oproti Športovej haly by sa nemohli dať povyrubovať tie brezy čo sú hneď oproti balkónom. V lete keď sú rozkvitnuté, ľudia, ktorí bývaju na 1. poschodí stále majú chládok a hlavne pri väčšej búrke a vetri je to dosť nebezpečné, lebo s tými stromami strašne kolíše. Ďakujem za skorú odpoveď.

Odpoveď

Na základe miestnej obhliadky neodporúčame výrub predmetných drevín. V prípade ďalších informácií ohľadom Vášho podnetu kontaktujte ma na tel. čísle 0915840269 alebo 6713322.

Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

11.03.2015 18:49 - Lubomira Jakubocova

Dobry den chcem sa spytat v ktore dni chodia zbierat velky odpad z technickych sluzieb lebo v zadu na Berehovskej ulici ako je masiaren Slavo,potraviny Milk-agro a koberce su pohodene velke kusy krabic a ineho odpadu pravdepodobne z novootvorenej pizzerie Pablo Mateo.Za odpoved dakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

Každá prevádzka má uzatvorenú zmluvu na vývoz odpadu individuálne. Minimálne raz za týždeň sa prevádza vývoz 1.100 litrových kontajnerov. Prevádzka, ktorá má odpad naviac, je povinná uzatvoriť zmluvu na zvýšenie počtu vývozov. Druhou možnosťou je objednať si jednorázovo vývoz za poplatok.
Vyčistenie priestorov bude uskutočnené dňa 13.3.2015.

M. Davala
TS Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV