Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

17.07.2015 12:31 - peter

dobry deň. Včera som si všimol že na ul. Zimnej sú privezene veľké potrubia, preto ma zaujima či sa bude naše sidlisko rozkpavať za učelom vymený starých?

Odpoveď

Dobrý deň,

Ulica Zimná je súčasťou II. etapy teplovodných rozvodov v rámci stavby "Optimalizácia distribučnej sústavy tepla v Trebišove na miestnych komunikáciách a verejných priestranstvách mesta Trebišov". Presné informácie a mapy trás teplovodov sú uvedené na webovom sídle mesta - www.trebisov.sk

Oddelenie výstavby a majetku

09.07.2015 07:05 - peter janicin

dobry den
chcem sa opytat,kedy sa nieco urobi s rychlo jazdiacimi auta- bezne jazdia aj stovkou-na ulici Csl.armady v Trebisove.Po ulici chodia aj deti,blizko je skolka,je to obytna zona.

Odpoveď

Dobrý deň,

pravidlá cestnej premávky upravuje cestný zákon. Príslušný orgán na výkon dohľadu nad cestnou premávkou je policajný zbor v zmysle zákona o policajnom zbore. Určite sa nakontaktujte aj na OR PZ.

oddelenie výstavby a majetku

07.07.2015 15:19 - Berešova A.

Prečo sa nepolieva na frekventovanych uliciach kde chodia kamiony a nakladne auta. Je mi jasne že odpoved nedostanem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Rozhodnutie na zavlažovanie ulíc v meste bolo vydané na dni, kedy sú extrémne horúčavy. Určené boli miesta, kde sa pohybuje najväčší počet občanov.

Michal Davala
TS Trebišov

06.07.2015 16:12 - Bohumila

Bude tento rok v Trebišove nočné kúpanie??

Odpoveď

Dobrý deň.

V roku 2015 sa neuvažuje o nočnom kúpaní na trebišovskom kúpalisku.

Michal Davala
TS Trebišov

12.07.2015 22:08 - Jaroslav Duc

Dobry
Prosim vas mohol by prist na krizovatku SNP a Nemocnicna nejaky profesional a oznacit farbou obrovsky vytlk na ktorom si obcania nicia svoje auta???A este jedna otazka naco je nam poulicna lampa na tej istej krizovatke ked je obrastena stromamy a neosvecuje cast parkoviska na Nemocnicnej ulici???Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

Predmetný výtlk bol dňa 13.7.2015 odstránený. Čo sa týka orezov stromov - žiadosť o uskutočnenie orezu jednej lampy bola aj zo strany Nemocnice SVET ZDRAVIA Trebišov, nakoľko tieniace stromy rastú na ich pozemku. Na druhej lampe, ležiacej na pozemku mesta, sa plánuje previesť orez v mesiaci júl 2015.

Michal Davala
TS Trebišov

03.07.2015 08:40 - lenka

Pekny den chcem sa opytat ci mesto neplanuje zriadit detsky kutik. najblizsi je vo Vranove a v Michalovciach. dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

v rozpočte, ktorý bol schválený na tento rok, nie sú vyčlenené finančné prostriedky na výstavbu detských ihrísk.

Oddelenie výstavby a majetku

22.06.2015 20:58 - ingrida

tak ze velmi by ma zaujimalo ako dopadlo rokovanie a ci sa nejake financne prostriedky vyclenili aj na nase detske ihrisko na ulici komenskeho na predoslu otaźku ste mi neodpovedali tak dufam ze na tuto mi odpoviete ak financie niesu na tento rok na detske ihrisko kde sa maju nase deti hrat a je ich tu veru dost viec ako na i. krasku kde stoji ihrisko pre vybudovane tiez futbalove ihrisko a mi tu nemame nic keby ste aspon prisli pozriet videli by ste dakujem za odpoved

Odpoveď

Dobrý deň,

na detské ihrisko financie neboli schválené. Situáciu poznáme, pracovníci oddelenia výstavby a majetku tam boli niekoľkokrát. Našou snahou bude pripraviť budúcoročný rozpočet tak, aby sa výstavba detského ihriska na vašom sídlisku mohla realizovať, sledujeme aj možnosti realizácie prostredníctvom rôznych fondov.

Oddelenie výstavby a majetku

13.06.2015 15:17 - Peter

Myslim si že už prišiel čas na opravu povrchu cesty na ulici "KAPUŠANSKA" cesta nebola opravovana min.20 rokov a o chodnikoch ani nehovorim, pripomina skôr tankodrom, čo s tim? Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Na ulici "Kapušanská" Technické služby plánujú zrealizovať opravu výtlkov v mesiaci júl 2015.

M. Davala
TS Trebišov

18.06.2015 09:03 - Dominik Stefanak

Dobry den. Chcem sa opytat,či v pripade nepriazniveho počasia zrušite tu open party na trebišovskom kupalisku?A ešte JEDNA otazka,pre koho je vlastne ta "diskosala"v starej kaske,ked sa pre našu mladež v podstate nič v Trebišove neorganizuje?

Odpoveď

Dobrý deň,

MsKS má na organizáciu kultúrnej činnosti vlastné priestory. "Diskosála" zažila len jednu diskotéku, ktorú obyvatelia žijúci v jej blízkosti vnímali rozporuplne. Ak v budúcnosti pripravíme projekt, pri realizácií ktorého bude vhodný daný priestor, s určitosťou ho využijeme.

Vedúci strediska MsKS Trebišov
Ľubomír Mičko

16.06.2015 18:15 - luda

Chcem len upozornit že na ul.SNP 3886/104 nesvieti poulicne svetlo

Odpoveď

Dobrý deň.

Predmetné svetlo bolo opravené 18.6.2015

M. Davala
TS Trebišov

14.06.2015 18:58 - anton dula

kanál na odvod dažďovej vody z komunikácie za bytovkou 1515 pri 8. vchode je už tri roky naplnený bahnom. na koho je potrebné sa obrátiť ?

Odpoveď

Dobrý deň.

Uličné vpúšte spravujú Technické služby mesta Trebišov ako správca mestského majetku. Predmetné vpúšte boli čistené v roku 2012.Váš podnet preveríme a budeme sa ním zaoberať, aby sme ho k doriešili k spokojnosti.

M. Davala
TS Trebišov

16.06.2015 15:34 - Anna Bumberova

Kedy a kto pokosí trávu uprostred sídliska SEVER.Je to síce súkromný majetok,ale pre kvitnúce trávy trpia alergici,ktorí tu žijú.Tráva je aj meter vysoká.Vykosené sú iba miesta kde parkujú auta.

Odpoveď

Dobrý deň.

Tráva bola dňa 17.6.2015 pokosená.
M. Davala
TS Trebišov

05.06.2015 14:35 - zdenka

chcem sa opýtať,nie je možne dať do parku prenosné wc?

Odpoveď

Dobrý deň,

v prípade organizovania mestských kultúrnych akcií v parku sú prenosné toalety zabezpečené dodávateľsky. Sú strážené, pretože je veľké riziko poškodenia, ktoré je následné potrebné uhrádzať. Obyvatelia mesta môžu počas podujatí a rovnako i v bežných dňoch používať toalety v budove Slavoja Trebišov.

Kancelária primátora mesta

14.06.2015 18:04 - Peter Varjassy

Chcem sa spýtať, či sa budú maľovať čiary na parkovanie vozidiel na parkoviskách, ale na parkoviskách pred bytovkami na sídlisku Sever, napr. 2239 / 11, 13, 15 a 17. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

Mesto vo vlastnej réžii obnovilo vodorovné dopravné značenie parkovacích plôch na Ul. Kutnohorská - pri tržnici, Ul. Berehovská a Ľ. Podjavorinskej pri BD 2108. V obnove vodorovného dopravného značenia budeme pokračovať, obnovené bude aj značenie parkovacích plôch na sídl. Sever.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

10.06.2015 11:46 - Marcela Bindasová

Chcela by som poprosiť kompetentných či by sa dalo urobiť niečo so stromami tamarišky, ktoré rastú rovno pod oknami a pod balkonom na ulici B. Nemcovej 2349/2. Nemôžeme otvoriť ani okno alebo balkon, lebo máme v byte plno tamarišky. Manžel je astmatik a ja som alergička.Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

predmetné stromy boli 11.6.2015 zmladené prostredníctvom Mestského hospodárskeho strediska.


Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

06.06.2015 19:58 - Dagmar Hadbávna

Dobrý deň,samozrejme, že som si nenašla odpoveď na moju otázu . kedy sa bude riešiť chaotické parkovanie na Budovateľskej ulici?

Odpoveď

Chaotické parkovanie na Ulici Budovateľská nebolo nikdy predtým napádané zo strany občanov bývajúcich na tejto komunikácii, ani sme nikdy neriešili žiaden podnet občana tejto ulice. Situácia sa zásadne zmenila zjednosmernením Ulice Jarková. Tým, že táto komunikácia má vstup len z jednej strany, obyvatelia bývajúci na Ulici Jarková využívajú pre vstup k svojim domom Ulicu Budovateľskú alebo 29. augusta a Hradišskú. Na skutočnosť, že sa táto dopravná situácia dotkne aj obyvateľov priľahlých ulíc, mesto upozorňovalo na verejnom prerokovaní pri odsúhlasovaní zriadenia jednosmernej premávky na Ulici Jarková. Pozvánka na verejné prerokovanie bola expedovaná aj obyvateľom ulíc Budovateľská, Ondavská, Hradišská, 8. marca a 29. augusta, aby sa k tejto problematike mohli vyjadriť. Nikto z prítomných nevzniesol zásadnú pripomienku, a preto sa to odsúhlasilo tak, ako bolo odhlasované. Je niekoľko možností riešenia. To najrozumnejšie je vzájomná tolerancia, druhé riešenie obmedzí samotných obyvateľov ulice Budovateľská, a to osadením zákazu státia a tretia alternatíva je jednosmerná premávka, ktorá obmedzí aj obyvateľov ostatných ulíc. Daný problém rieši § 23 ods. 1 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a vyhláška MŽP SR č. 532/2002 Z.z. v § 8 ods. 2, ktorá hovorí, že každá stavba musí byť vybavená odstavným a parkovacím stojiskom riešeným ako súčasť stavby.

Ing. Iveta Verešová - oddelenie výstavby a majetku

09.06.2015 14:12 - slavka K.

Dobry den chcela by som sa opytat ci je taka moznost aby mesto poskytlo cisternu s pitnou vodou.zhruba by som potrebovala 2kubiky vody.a kolko ma to vyslo.kolko to stoji???dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto prostredníctvom svojej organizácie - Technických služieb - nedodáva pitnú vodu. Obráťte sa, prosím, na Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť, a.s., Trebišov.

Kancelária primátora

08.06.2015 16:20 - Navstevnicka

DD, chcela by som sa opytat kedy bude opraveny kanalizacny poklop na ceste na ulici T.G.Masaryka, v blizkosti zmrzliny Hasan. Zakazdym ked prejde po ceste auto, tak sa poklop pohne a zaduni, zrejme je zle upevneny. Je to strasne hlucne a hlavne teraz v lete v noci. Ziadam kompetentnych o napravu.

Odpoveď

Dobrý deň.

Ďakujeme za podnet. Budeme sa snažiť riešiť situáciu tak, aby sme uvádzaný hluk minimalizovali.

Michal Davala
riaditeľ TS Trebišov

08.06.2015 13:01 - lucia

dobry ja by som chcela vediet o mestke byty kde treba a co dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

vlastníkom nájomných bytov v zmysle zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov je Mesto Trebišov. Mesto Trebišov, ako vlastník v zmysle VZN č. 114/2012 o prideľovaní mestských nájomných bytov a poskytovaní bytovej náhrady pri zániku nájmu bytu eviduje žiadosti o pridelenie bytu, žiadosti o prechod nájmu bytu a dohody o výmene nájomného bytu.
Záujemcovia o nájom bytu vo vlastníctve mesta, alebo záujemcovia (nájomníci) o výmenu bytov môžu požiadať o pridelenie, prechod nájmu a výmenu mestského nájomného bytu na Mestskom úrade v Trebišove, oddelení sociálnych vecí, 4.poschodie, č. dverí 403. Podrobné informácie sú uvedené na internetovej stránke Mesta Trebišov v časti Vybavenie úradných záležitostí - Nájomné byty, prípadne je možné ich získať telefonicky na tel. číslach 056 6713 319, 0917 135 880 alebo na e-mailovej adrese dragulova@trebisov.sk.

PhDr. Anna Dragulová
referentka odd. sociálnych vecí

10.06.2015 21:43 - stanislav nagy

dobry den,pisem uz viackrat tu istu otazku urobi mesto nieco aj pre nase deti na kpt.nalepku ,ved mi sme stale akosi na konci vsetkeho a nase deti nemaju ziadne ihrisko na zabavu,ved aj my sme TREBISOV.vdaka za odpoved.

Odpoveď

Dobrý deň,

v rozpočte na tento rok mesto nemá vyčlenené prostriedky na realizáciu detských ihrísk. S touto požiadavkou sa budeme aj naďalej zaoberať a hľadať možnosti na realizáciu.

odd. výstavby a majetku

13.05.2015 20:24 - Ján Hudačko

Prosím vás kedy sa uskutoční stretnutie primátora s občanmi ?

Odpoveď

Dobrý deň,

stretnutie primátora s občanmi je naplánované počas jesene tohto roku. V prvom polroku sa realizovali a realizujú stretnutia s obyvateľmi a zástupcami obyvateľov jednotlivých mestských častí.

Kancelária primátora

10.06.2015 12:21 - peter

dobrý deň. Chcem sa vedeniu mesta poďakovať za vyčistenie ihriska a pieskoviska na Ul. Zimnej a zároveň sa opýtať či by ste mohli zrekonštruovať aj hojdačky ktoré sú zlom stave.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za pozitívnu reakciu na našu činnosť. V obnove dlhodobo zanedbávaných resp. nefunkčných pieskovísk v rámci mesta budeme pokračovať aj v nasledujúcom období.

Z pôvodných hojdačiek ostali len konštrukcie rámu a dve úplne zničené závesné sedačky. Mesto sa pokúsi zabezpečiť opravu - sfunkčnenie aspoň dvoch hojdačiek a v budúcnosti má Mesto zámer osadiť nové certifikované hojdačky.

Kancelária primátora

08.06.2015 16:33 - Navstevnicka

DD, prosim o info kedy je v plane vyrezat(prip. preriedit)stromy v okoli bytovky na T.G.Masaryka 32 a 34? Su uz neskutocne vysoke, maju dlhe konare a pri silnom vetre cakame kedy skoncia v oknach obyvatelov bytovky. V lete su tu osy, takze sa zle vetra, hniezdia tu holuby, ktore zakazdym "obdaria" okno ci parapety, nehovoriac o vyhlade z balkona ci okna - pred bytovku ani na chodnik a za bytovkou ani na auto na parkovisku. Mozete ich vyuzit ako vianocne stromceky v TV, MI a blizkych dedinach.

Odpoveď

Dobrý deň.

Na základe miestnej obhliadky dňa 10.6.2015 a zhodnotenia stavu drevín pred bytovým domom je možné požiadať príslušný úrad o udelenie súhlasu na výrub 2 ks drevín. Prosím, kontaktujte ma prostredníctvom domových dôverníkov v jednotlivých vchodoch na tel .č. 0915 840 269 alebo mailom: buckova@trebisov.sk.


Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

29.05.2015 21:13 - simonka

dobry den chcela som poprosit kompetentnych ci by sa nedala nejako riesit voda na novom majeri.je pravda ze mame studnu.ale nie do kazdej domacnosti sa voda dostanie.nemoze znovu chodit cisterna s uzitkovov vodou a aspon raz do tyzdna pitna voda?dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

čo sa týka dodávky vody pre Nový Majer, Mesto Trebišov v roku 2014, ako píšete, zrealizovalo pre obyvateľov možnosť odberu úžitkovej vody zo studne vybudovanej v obývanej časti. Samotné rozvody úžitkovej vody pre jednotlivé rodinné domy nie sú na rok 2015 plánované. Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. nemá v lokalite Nový Majer zrealizovanú sústavu dodávky pitnej vody. Mesto neuvažuje o možnosti dovážania pitnej vody cisternou, pretože by to preň bolo nákladné.

Ing. Jozef Kereštan
vedúci Mestskej vnútornej ochrany

02.06.2015 15:05 - kristina

dobry den chcem sa spytat kedy bude v trebišove trebišovska akcia ----CHLEBOM A VINOM ZA ODPOVED VOPRED DAKUJEM

Odpoveď

Dobrý deň,

podujatie Chlebom a vínom sa uskutoční, ako každoročne, posledný augustový piatok - 28. 8. 2015 v areáli trebišovského múzea v popoludňajších hodinách. Toto tradičné podujatie bude súčasťou Dní mesta Trebišov, ktoré budú pokračovať v sobotu v mestskom parku.

Mgr. Beáta Kereštanová
riaditeľka Múzea a KCjZ v Trebišove

02.06.2015 13:58 - Veronika

Dobry den,
chcela by som sa spytat, ci sa planuje este dokoncenie revitalizacie sidliska Mier. V strede, kde je vydlazdena plocha by sa hodili nejake lavicky, plus su tam otvory po byvalych pieskoviskach - nedali by sa spojazdnit, aby sa tam deti mohli hrat? Na opacnej strane od noveho ihriska su este stare rozbite hojdacky, preliezka a pieskovisko, nebolo by mozne dat aj tuto cast trocha do poriadku - aspon opravit a ponatierat?
Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

Revitalizácia sídliska Mier bola ukončená. V rámci reklamačného konania bude na ploche cca 30 m2 odstránený nekvalitný asfaltový povrch chodníkov(spoj štyroch chodníkov) a nahradený novým.
Na základe Vášho podnetu budú v priebehu mesiaca jún obnovené pôvodné pieskoviska, osadené 2 ks lavičiek, opravené staré hojdačky a odstránená jedna lavička s poškodenou konštrukciou.

S pozdravom
Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

04.06.2015 22:47 - ingrida

pisem asi po tretíkrát poprosila by som strucnu a jasnu odpoved dockama sa mi toho detského ihriska na ulici komenskeho 2211/25 este tohto roku nase deti sa nemaju kde hrat prosim vas pisem za viacere mamicky dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

v rozpočte na tento rok nie sú vyčlenené finančné prostriedky na výstavbu detských ihrísk. Nakoľko však považujeme predmetnú opakujúcu sa požiadavku občanov z lokality Komenského ulice za opodstatnenú, navrhneme zmenu rozpočtu, ktorá bude predložená na najbližšom rokovaní mestského zastupiteľstva.

Kancelária primátora mesta

03.06.2015 16:59 - Patrik

Dobrý deň,chcem sa opytat či sa bude riešiť oprava, alebo aspoň uprava(vyrovnanie) parkoviska na ul. Jána Husa medzi bytovkami kde su garaze, nakolko tu je vysypana nejaka drť či kameň a su tu dosť velke diery a nasledne keď prší je priam nemožné sa dostať k autu. Za odpoved vopred Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

V súčasnej dobe sa nepočíta s rekonštrukciou parkoviska, resp. spevnenej plochy pri garážach na ul. J. Husa. Na základe Vášho podnetu budú v priebehu mesiaca jún 2015 nerovnosti urovnané frézovaným materiálom. Zámerom mesta je v budúcnosti v rámci rozpočtových možnosti postupne riešiť opravy spevnených plôch a parkovísk v meste.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

02.06.2015 13:51 - Veronika

Dobry den,
budu tento rok distribuovane vrecka na zber exkrementov pre platitelov dane za psa ako po minule roky?
Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

v priebehu mesiaca JÚN budú rozdistribuované vrecká určené na zber psích exkrementov platcom dane za psa, ktorí obývajú bytové domy.

S pozdravom
Kancelária primátora

02.06.2015 20:48 - Martinko

Dňa 31.5.2015 som touto cestou požiadal o odstránenie suchého stromu na ul. Škultétyho, pričom dnešného dňa som zistil, že tento bol odstránený. Chcel by som poďakovať za rýchlosť, akou bola moja požiadavka vybavená a vysloviť presvedčenie, že pracovníci a vedenie MsÚ bude aj naďalej takto zodpovedne pristupovať k požiadavkám občanov. mesta

Odpoveď

Dobrý deň,
ďakujeme za pozitívnu reakciu.

Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

© 2024 MESTO TREBIŠOV