Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

27.05.2015 10:03 - jančo

Stále sa tu píše o Mestskej polícii, ako si neplní povinnosti vyplívajúce zo zákona. napr. ak sa niečo stane, nikdy kamerový systém nejde a preto nemôže byť využitý pre objasňovanie trestnej činnosti. Takto to beží už 4 roky a nikto nenesie právnu zodpovednosť. V inom okrese by bol už Náčelník MsP dávno odvolaný. Pýtam sa prečo tak nie je v našom meste ? Kedy bude aj u nás kamerový systém funkčný aby pomohol odhaľovať priestupky a trestnú činnosť a byť nápomocný aj štátnej polícií. Ďakujem za odpoveď. Alebo je Náčelník MsP spokojný s uvedeným stavom ?

Odpoveď

Prajem pekný deň,

Mestský kamerový systém mesta Trebišov /ďalej iba MKS/ je prevádzkovaný na Mestskej polícii Trebišov /ďalej iba MsP/. MKS bol uvedený do prevádzky 27. septembra 2011 po jeho inštalovaní v nových priestoroch budovy mestského úradu. Každoročne od roku 2011 bol MKS postupne rozširovaný doplňovaním jeho jednotlivých súčasti /kamery, prenosové trasy, dispečerské pracovisko/. Od 27. septembra je MKS prevádzkyschopný. Osobné údaje získané MKS od jeho sprevádzkovania boli v súlade s platnými právnymi predpismi poskytované aj príslušným útvarom PZ. Na konkrétnu a čo najviac objektívnu odpoveď pre Vaše konštatovanie, ktoré uvádzate v otázke, Vás chcem poprosiť o spresnenie jednotlivých udalosti (vrátane dátumu, času a priestoru), ktoré neboli poskytnuté štátnej polícii.


S pozdravom,
Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

01.06.2015 12:08 - J. Dz.

Dobrý deň.
VZN č. 101/2010 o dezinfekcii a regulácii živočíšnych škodcov na území mesta Trebišov bolo zrušené. Pýtam sa akým spôsobom sa vykonáva deratizácia od zrušenia VZN č. 101/2010? Kto financuje a kto nariaďuje túto deratizáciu. Bývame v bytovom dome , ktorý stojí na pozemku mesta. Nevlastníme v meste ani 1 m2. Správca BP TV nám v ročnom vyúčtovaní fondu opráv a údržby naúčtoval zaplatenie z nášho fondu 26,36 + 26,39 € za deratizáciu proti hlodavcom. Nevidel som v tom čase žiadne násadky a ani faktúru za vykonané práce nikto z bytového domu nevidel a nepodpísal. Celý proces je netransparentný.Žiadam konkrétnu odpoveď. Ďakujem.

Odpoveď

Od zrušenia VZN č. 101/2010 mesto Trebišov vyzýva fyzické a právnické osoby – podnikateľov, ako aj právnické osoby, ktoré sú podľa § 52 písm. k) zákona 355/2007 Z.z. povinné vykonať deratizáciu v objektoch určených na podnikanie, predovšetkým v objektoch školských zariadení, zdravotníckych zariadení, zariadení sociálnych služieb, bytových domoch na základe odborného usmernenia pre výkon deratizácie a regulácie živočíšnych škodcov Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trebišove.
Otázku ohľadom deratizácie vo Vašom bytovom dome odporúčam položiť priamo na vykonávateľa týchto prác. Pri každej vykonanej deratizácii musí byť viditeľne označené miesto pokladky násady. Podpísaním protokolu je treba potvrdiť vykonanie daných prác.

Ing. Jozef Kereštan

31.05.2015 10:39 - Martinko

Chcel by som požiadať o odstránenie suchého stromu na ul. Škultétyho 1945 pred vchodom č.8 medzi ihličnanmi, na čo som viackrát upozorňoval ale bezúspešne.

Odpoveď

Dobrý deň,
suchý ihličnan bude dnes odstránený prostredníctvom Mestského hospodárskeho strediska.


Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

25.05.2015 20:20 - František Demko

Dobrý deň. Kedy začnete s opravou dier a výtlkov na Juhu???

Odpoveď

Dobrý deň.

S opravou dier resp. výtlkov v meste Trebišov Technické služby začnú v mesiaci jún 2015.

M. Davala
TS Trebišov

27.05.2015 20:24 - Slavka

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať na základe poverenia vlastníkov bytového domu na ul. Ľ.Podjavorinskej 2119/1, či by bolo možné parkovať autami vedľa bytového domu aj na zelenej časti, nakoľko je tam málo parkovacích miest. Ak je to potrebné sme ochotní zaslať oficiálnu žiadosť s podpismi.
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

parkovanie na verejnej zeleni je v rozpore so zákonom o cestnej premávke,ako aj s VZN Mesta Trebišov č. 129/2013 o parkovaní a státí vozidiel na miestnych komunikáciách a ostatných verejných priestranstvách. Parkovanie by bolo prípustné len v prípade, že je pri bytovom dome vytvorená odstavná plocha určená na tento účel. Takúto plochu je možné realizovať len na základe súhlasu vlastníka pozemku - Mesta Trebišov a vydaného povolenia stavby.

Ing. Iveta Verešová
referent oddelenia výstavby a majetku

27.05.2015 18:45 - I.Lavkova

Dobry den,preco neodpovedate na vsetky otazky to netusim,ale chcem konecne zistit preco nemate na stranke z financneho oddelenia neplaticov a otazka Druha,informácie o Senioroch su mizerné na stránke,alebo nijake, aky je počet klubov a adresy a moznosť prihlasenia u akej veducej a podobne.Za pochopenie dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

vo veci denných centier sa v prípade záujmu môžete obracať na vedúcu odd. sociálnych vecí - Mgr. Henrietu Demjanovú.

Denné centrá – Mesto Trebišov:

V dennom centre sa poskytuje sociálna služba počas dňa fyzickej osobe, ktorá dovŕšila dôchodkový vek, fyzickej osobe s ťažkým zdravotným postihnutím alebo nepriaznivým zdravotným stavom, rodičovi s dieťaťom alebo starému rodičovi s vnukom alebo vnučkou.
V dennom centre sa poskytuje sociálne poradenstvo a zabezpečuje záujmová činnosť.

Mesto Trebišov je zriaďovateľom 6 denných centier a to:
DC č. 1:
Sídlo: Bytový podnik Trebišov, Puškinova 18
Vedúca DC: Marta Dzúrová

DC č. 2:
Sídlo: MsÚ v Trebišove, 5. posch.
Vedúca DC: Oľga Repovská

DC č. 3:
Sídlo: Komenského 1682
Vedúca DC: Viera Chomišáková

DC č. 4:
Sídlo: Čsl. armády 1683/1 (Vežiak)
Vedúca DC: Ružena Škapincová

KD č. 5:
Sídlo: Milhostov
Vedúca DC: Magdaléna Malíková

KD č. 6:
Sídlo: Dopravná 2701/1, Trebišov
Vedúca DC: Mgr. Gréta Grigerová

S pozdravom
Kancelária primátora

20.05.2015 12:37 - Bahúl Ivan

Zaujíma ma,ako mesto rieši vraky áut,ktoré zaberajú parkovacie miesta a očividne vidieť,že nejazdia...napr. za agromilkom stoja asi 2 autá ... na nete som čital podnety z iných miest,ako to riešia,preto ma zaujíma ako je to v našom meste. vdaka.

Odpoveď

Prajem pekný deň,

ďakujem za podnet; mestská polícia po potvrdení si skutočnosti o autách za Agromilkom prijala opatrenia k ich odstráneniu na náklady držiteľov týchto aut. Odstránené by mali byť cca do dvoch týždňov.
Mesto Vami uvedený problém rieši v súlade s § 43 ods. 4 písm. c) zákona 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, kde správca cesty môže odstrániť vozidlo stojace na ceste vrátane chodníka na náklady jeho prevádzkovateľa, ak je bez pripevnenej tabuľky s evidenčným číslom, ak podlieha evidenčnej povinnosti, alebo je bez čitateľného vyznačenia mena, priezviska a adresy pobytu alebo názvu a sídla držiteľa vozidla na viditeľnom mieste s výnimkou dvojkolesových vozidiel, aj keď netvorí prekážku cestnej premávky. Mesto tiež prijíma opatrenia, ak dochádza k porušeniu ustanovenia čl. 4 ods. 4.2. písm. u) VZN č. 130/2013 mesta Trebišov o verejnom poriadku a čistote, ktoré je tohto znenia: „Na verejných priestranstvách sa zakazuje odstavovať nepojazdné vozidlá a vraky vozidiel“.
Ak sa jedná o odstránenie starého vozidlo v zmysle zákona 223/2001 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, postupuje sa v súlade s § 51alebo § 53 zákona 223/2001 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Podnet na porušenie vyššie uvedených ustanovení právnych predpisov podáva fyzická alebo právnická osoba správcovi cesty, mestskej polícii alebo príslušnému útvaru PZ.


S pozdravom,
Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

02.04.2015 17:33 - Radovan Jílek

Dobrý deň,

chcem vás požiadať o zverejnenie mesačných platov prednostu úradu, prvého a druhého zástupcu primátora a všetkých vedúcich oddelení a stredísk spolu s ich osobným hodnotením.

Ďakujem,
Radovan Jílek

Odpoveď

Dobrý deň,

na základe Vášho podnetu a v súlade so zákon č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov zverejňujeme mesačný plat prednostu úradu, prvého a druhého zástupcu primátora a všetkých vedúcich oddelení a stredísk Mestského úradu v Trebišove.


Meno a priezvisko Mesačný tarifný plat v €
Mgr. Miroslav Tóth 1929,00
Mgr. Viera Mokáňová1736,00
Ing. Róbert Puci 223,20
Ing. František Feďák1358,00
Ing. Martin Telepčák 968,00
Ing. Marián Brinček 1230,50
Ing. Martina Nagyová 1050,00
Ing. Iveta Sabaková 1300,00
Mgr. Henrieta Demjanová 958,00
Ing. Jozef Kereštan 1147,00
Ing. Ján Lörinčik 1181,50
Mgr. Mário Fazekaš 1254,00
Miroslav Davala 927,00
Mgr. Danica Gajdošová 1068,00
Bc. Juraj Lenhradt MBA 1922,00

Mgr. Margita Davalová
referent PaM

25.05.2015 17:59 - Mikuláš F.

Prajem pekny deň,
na ul.Pribinova /pri kotolni/ je suchy strom lipa,nezavadzia ale bolo by vhodné ho odstránit.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,
vieme o suchej lipe, ktorá bude budúci týždeň odstránená prostredníctvom Mestského hospodárskeho strediska Trebišov.


Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

23.05.2015 19:09 - jana

Dobry den.Neuvazoval ste v letnych mesiacoch zmenit pracovnu dobu mestsksch policajtov?Myslim si,ze v skorych rannych hodinach nie su az taky vyuzity a kludne ich zastupi statna policia.Prave po 22.00 h. nema kto v meste kontrolovat VZN mesta Trebisov a s tym suvisiaci poriadok v meste. Netreba sa vyhovarat na statnu policiu,ked mame mestsku policiu,ktora by mala byt v prvom rade zodpovedna za poriadok a klud v meste?Nakolko je leto a mame 24 policajtov bolo by vhodne posilnit hliadky prave po 22.00 h.Kto z Trebisovcanov potrebuje mestskeho policajta o6.00 h. rano?Kedy sa clovek citi viac ohrozeny o 6.00 h.rano,alebo vecer?Stale rozpravate iba o bezpecnosti ,ano mate pravdu iba rozpravate.Tak uz nerozpravajte,ale robte,to co mate a co ma aj trochu logiky.

Odpoveď

Prajem pekný deň,

Mestská polícia v Trebišove na základe potrieb zabezpečenia úloh vyplývajúcich z právnych platných predpisov a na základe svojich možnosti mení začatie a ukončenie pracovnej doby jednotlivých zmien bez ohľadu na ročné obdobie.


S pozdravom,
Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

07.05.2015 18:22 - Jaroslav

Chcel by som sa spytat kompetentnych ci su niekde v našom meste osadene kontajnery pre zber obnoseneho satstva,alebo či je organizovany zber pre charitu,dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

kontajnery určené na zber šatstva v meste nie sú. Mesto Trebišov však počas celého mesiaca MÁJ organizuje zber obnoseného čistého šatstva. Odev je potrebné dôkladne zabaliť do vriec a priniesť na vrátnicu MsÚ. Informácie o tejto zbierke sú stále propagované vo vysielaní mestského infokanála, na úradnej tabuli mesta a na www.trebisov.sk

S pozdravom
kancelária primátora mesta

19.05.2015 21:24 - Miriam M

Dobrý deň,chcem Vás veľmi pekne poprosiť.Na ulici B.Nemcovej 3538/3 sa rozpadáva drevený akože "POKLOP"hneď pri vchode.Nakoľko tu máme veľa detí,je tu obrovské riziko nešťastia.Veľmi pekne Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Ďakujem za upozornenie. Poškodené vymeníme za nové 26.5.2015.


M. Davala
TS Trebišov

21.05.2015 19:23 - Radovan Jílek

Dobrý deň, žiadam kompetentných o nápravu stavu na detskom ihrisku na sídlisku JUH, kde chýbajú všetky dosky z dvoch lavičiek. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Na detských ihriskách na sídlisku Juh a na ulici Cintorínska za budovou VVS, a. s. boli demontované dosky z dvoch lavičiek za účelom obnovy náteru. Namontované budú opäť v utorok 26.5.2015. Postupne sa obnoví náter na všetkých lavičkách detských ihrísk.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

19.05.2015 20:21 - edo

Dobrý deň,
Chcel by som spýtať, koľko má mesto policajtov a akä je ich pracovná doba?
Ďakujem

Odpoveď

Prajem pekný deň,

Mestská polícia v Trebišove má k dnešnému dňu 24 príslušníkov. Pracovná doba je v dvoch zmenách, denne(Po – Ne) od 06.00 h do 22.00 h. Na základe potrieb zabezpečenia úloh a možnosti MsP sa začatie a ukončenie pracovnej doby jednotlivých zmien môže meniť jednorazovo, alebo v stanovenom časovom úseku.


S pozdravom,
Ing. Marián Brinček
náčelník MsP Trebišov

20.05.2015 13:26 - Monika Kmetonyová

Dobrý deň,na ulici Komenského /čínsky múr /máme problém so stromom, ktorý je na mestskom pozemku,no je tak rozvetvený, že mi bije do okien,prosím o vyriešenie tohto problému.

Odpoveď

Dobrý deň,

drevina bude zajtra 22.05.2015 upravená Mestským hospodárskym strediskom.

Ing. Eva Bučková
referentka odd. výstavby a majetku

16.05.2015 14:18 - Peter

Zdravim!Kedy bude vyberove konanie u mestskej policie?

Odpoveď

Prajem pekný deň,

výberové konanie na príslušníka mestskej polície v roku 2015 nie je plánované.

S pozdravom
Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

23.04.2015 13:32 - kvetka

Dobrý deň prajem. Chcela by som sa opýtať či by nebolo vhodné alebo či neuvažujete o tom, aby ste ránami pred ZŠ Komenského aspoň na hodinku postavili mestského policajta, nielen k prechodu pre chodcov, ale trošku ďalej čiže pred školu na opačnú stranu cesty. Ide o to totiž, že deti prebehujú cez cestu tam kde nie je prechod, a to dokonca aj rodičia s deťmi, čo nechápem, keď o desať krokov ďalej je prechod kde stojí policajt a dieťa bezpečne cez cestu môže prejsť. To už ani rodičia nevedia? Alebo radi riskujú život svojich detí? Ja spomalým s autom, ale čo ten vodič, ktorý ide za mnou? Chodiť cez prechod sú elementárne veci, ale dennodenne si všímam, že nielen deti aj dospelých to treba učiť, aby nehazardovali so svojim životom. Ďakujem

Odpoveď

Prajem pekný deň,

ďakujem za podnet. Mestská polícia vo Vami uvedenom úseku ulice Komenského v ranných hodinách bude venovať zvýšenú pozornosť a následne prijímať opatrenia na predchádzanie porušenia § 53 zákona 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Ten okrem iného hovorí, že mimo priechodu pre chodcov sa smie cez vozovku prechádzať len kolmo na jej os. Chodci smú prechádzať cez vozovku mimo priechodu pre chodcov, len ak s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcich vozidiel nedonútia ich vodičov na zmenu smeru alebo rýchlosti jazdy. Pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva a len čo vstúpi na vozovku, nesmie sa tam bezdôvodne zdržiavať ani zastavovať. To platí na priechode pre chodcov i mimo neho. Chodec nesmie prekonávať zábradlie ani iné zábrany.

S pozdravom,
Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

15.05.2015 15:55 - Tomčíková Lucia

zdravim vas.chcela by som sa opytat,ako mam postupovat,ak chcem odmontovat radiator z bytu.je na nom aj merac a radiator nebudeme davat na ine miesto v byte.cize nasim cielom je vyradit ho z prevadzky,kedze je nevyuzitelny a a pri priecke pred ktorou stoji bude odstranena.dakujem za odpoved

Odpoveď

Dobrý deň,

každú zmenu meracích zariadení(vodomerov a pomerových rozdelovačov vykurovacích nákladov)v byte je nevyhnutné protokolárne zaznamenať. Odporúčame spojiť sa s Vašim správcom. V prípade, že je správcom Vášho domu Bytový podnik Trebišov, s.r.o., oznámte na dispečingu SDaB (tel. 056 66 80 124)termín, kedy budete zmeny vykonávať. Dispečer dohodne návštevu zodpovedného zamestnanca našej spoločnosti, ktorý zabezpečí všetky potrebné úkony, aby bolo zabezpečené objektívne rozúčtovanie nákladov spojených s bývaním. Zároveň upozorňujeme, že všetky stavebné úpravy bytu podliehajú ohlasovacej povinnosti u správcu a na príslušnom Stavebnom úrade.

S pozdravom
Ing. Marián Číž
námestník pre SDaB

19.05.2015 09:05 - Mitrová

Kto je zodpovedný za nepokosenú trávu na brehu Trnávky ,ktorá siaha do výšky pásu dospelého človeka?Ak sa zodpovedný nájde, kedy bude tráva pokosená?

Odpoveď

Dobrý deň,

Kosenie trávy na brehu Trnávky od paričovského mosta po sadovský most sa realizuje od 18.05.2015 v spolupráci s mestom Trebišov, kde mesto Trebišov zabezpečuje dokosenie spodnej časti hrádze pri toku. Kosenie sa plánuje aj na kanáli "Drehňovec" od Ul. Varichovská po sútok rieky Trnávka vrátane vyčistenia kanála.

Ing. J. Kereštan
Mestská vnútorná ochrana

12.05.2015 23:36 - xy

Dobry den, chyba poklop na kanaly na rohu Kosickej a Kvetnej ulice.
Je to blizko ihriska s detmi. Prosim o propmptne vybavenie. Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

Podľa našich zistení chýbajúci kryt pouličnej vpuste pri križovatke ulíc Košická - Kvetná bol v minulosti nahradený drevenými výplňami, z ktorých však jedna chýba. Kryt na túto pouličnú vpusť a tiež na ďalšiu,na konci ulice Košickej pred BD 56/1, vyrobia a osadia pracovníci TS do 21.5.2015. Originálne kryty pouličných vpustí v súčasnosti TS v rezerve nemajú. Pri nahlásení podnetu by sme privítali kontakt k prípadnému spresneniu riešenej problematiky.

Ing. J. Bogda
referent odd. výstavby a majetku

16.05.2015 21:48 - ingrida lukacova

pisala som pred rokom o detske ihrisko na ulici komenskeho mate uz upresnene kedy a kde sa postavia mi tu na komenskeho mame vela miesta a nijake ihrisko deti sa nemaju kde hrat boli by sme velmi radi keby sa aspon nejake postavilo aj tu presnejsie na ul.komenskeho 2211/25 dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

výstavba detských ihrísk sa bude realizovať v rámci rozpočtových možností mesta.

odd. výstavby a majetku

12.05.2015 11:36 - Martin Sabo

Dobrý deň, pýtam sa už po tretíkrát. Doposiaľ ste mi neodpovedali na otázku, pričom odpovedáte na príspevky odoslané oveľa neskôr. Má s tým mesto nejaký problém? Otázka: kedy mesto plánuje rekonštrukciu parkovísk sídliska Juh a či sa počíta s prepojením sídliska Juh s IBV Juh.

Odpoveď

Dobrý deň,

v priebehu roka 2015 sa nepočíta s rekonštrukciou parkovísk v meste, teda ani na Sídlisku Juh. Prepojenie Sídliska Juh s IBV Juh bude možné až po výstavbe komunikácie, ktorá bude odkláňať dopravu z Ul. SNP na štátnu cestu I/79 (západný obchvat mesta).

Ing. I. Sabaková
vedúca odd. výstavby a majetku

16.05.2015 22:15 - anonym

Dobry večer kedy bude tuto sezonu ľad na novu sezonu na zimnom štadione?

Odpoveď

Dobrý deň.

Začiatok novej sezóny na zimnom štadióne sa plánuje na 15.9.2015.

M. Davala
TS Trebišov

09.05.2015 15:27 - Lucia

Dobry den. Chcem sa informovat, ci sa v najblizsom case neplanuje vystavba detskeho ihriska na Kutnohorskej ulici. Dalej chcem poprosit kompetentnych o riesenie problemu s neprisposobivymi obcanmi, ktori na tejto ulici znecistuju verejny priestor, ,,stoluju,, rovno pod oknami, vytrhuju obyvatelom odpad z ruk, triedia ohorky cigariet na travnatych plochach..Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

V prípade znečistenia verejného priestoru, ako sa spomína v otázke, vyčistenie tohto priestranstva zabezpečuje denne mestské aktivačné stredisko prostredníctvom svojich pracovníkov.
Hliadky mestskej polície častejšie vykonávajú svoju činnosť - prevenčnú činnosť aj na ulici Kutnohorská. Pri zistení priestupku proti verejnému poriadku hliadky mestskej polície riešia vec spravidla na mieste v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi. Narušenie verejného poriadku alebo poškodzovanie cudzieho majetku môžete hneď po zistení oznámiť aj na telefónne číslo 159 (číslo mestskej polície) alebo 158 (PZ SR).

Výstavbu detských ihrísk budeme riešiť v rámci rozpočtových možností mesta.

S pozdravom

kancelária primátora mesta

11.05.2015 21:12 - bozka nova

Dobry den,chcem sa srdecne podakovat zodpovednym pracovnikom za umiestnenie pokrytu na kanal medzi ulicami decembrova a komenskeho ale mam este otazku,tiez medzi tymito ulicami mame stanoviste s klietkou na komunalny odpad bez uzamykania ta klietka je blizko cesty a jej jedna cast dvierok zasahuje do cesty hlavne ked fuka vietor je to nebezpecne pre prechadzajuce auta .Osobne som uz niekolkokrat ju zatvarala a aj mestsky policajti ju chceli zatvorit ale sa neda .otazka ? nedalo by sa to cele posunut o 1 meter je tam miesto?dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Klietky s kontajnermi na komunálny odpad sú na danom stanovišti pevne osadené. Na základe Vášho podnetu budú premiestnené tak, aby ani otvorené dvierka nezasahovali do cesty. Zároveň bude opravené aj ich uzatváranie.
Termín: do 15.5.2015.

Uvedená klietka bola posunutá dňa 14.5.2015.

Ing. Ján Bogda
referent odd. výstavby a majetku
Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

10.05.2015 20:04 - Vevka

Bude tento rok Summer Open Party?

Odpoveď

Summer Open Party sa tento rok bude konať, ale termín zatiaľ nie je upresnený.


S pozdravom
J. Lorinčík

11.05.2015 19:30 - Peter Brzobohatý

Dobrý deň, chcel by som sa informovať ako je to s prenájmom parkovacích miest - konkrétne na ulici Jána Husa nakoľko sa na celkom sídlisku dal nový asfalt a vyznačili sa parkovacie miesta ( ajkeď sú skoro vždy všetky obsadené a človek nemá kde zaparkovať ). Chcel by som vedieť, či je možný prenájom príp. čo a kde treba vybavit ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

v zmysle Všeobecne záväzného nariadenia Mesta Trebišov č. 129/2013 o parkovaní a státí vozidiel na miestnych komunikáciách a ostatných verejných priestranstvách je možné v zmysle čl. 5 vyhradiť parkovacie miesto pred bytovými domami len pre vozidlá s parkovacím preukazom, ktorých majiteľmi sú fyzické osoby s ťažkým zdravotným postihnutím odkázané na individuálnu prepravu.
Prenájom parkovacieho miesta súčasné VZN neumožňuje.

Ing. Iveta Verešová
referent oddelenia výstavby a majetku

09.05.2015 10:26 - Ing.Pohorenec

Chcel by som Vám oznámiť, že na ulici ČSA 1870/14 je zo strany od smetných košov strom lipka ktorého konáre zasahujú až ku bloku a búchajú do okien .Nemohli ,by ste prečnievajúce konáre zasahujúce do fasády bloku orezať.V prípade vetra búchajú do okien už tak že sa tam nedá spať.
Ďakujem pekne.

Odpoveď

Dobrý deň,

konáre lipy zasahujúce do fasády bytového domu č. 1870/14 budú v priebehu budúceho týždňa orezané. Zároveň bude upravená koruna predmetného stromu, ako aj ďalšia zeleň v okolí bytového domu.


Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

09.05.2015 05:45 - jankovacik

dobre rano- na mestskom trhovisku -Trebisov nakladne auto opat parkuje cez cele parkovisko,ciary nie su namalovane a uz je maj. Na trhovisku je plno ludi, nemaju kde parkovat a predavajuci platia za miesta mestu.
dakujeme

Odpoveď

Dobrý deň.

Mesto zabezpečuje okrem prípravy na vodorovné dopravné značenie aj zvislé dopravné značky, ktoré budú osadené po ich odsúhlasení príslušnými organizáciami.

odd. výstavby a majetku

10.05.2015 17:38 - Ballová

Dobrý deň. Chcem sa spýtať,či sa už nebude kosiť byvale smetisko pri hrádzi.Bola by to škoda zanedbať.

Odpoveď

Dobrý deň,

priestor "Drehňovec" sa bude kosiť podľa plánu kosieb verejných priestranstiev. Prvá kosba bola odložená z dôvodov nepriaznivého počasia. Plocha sa kosila 11.5.2015.

Fazekaš Mário, MsHS

© 2024 MESTO TREBIŠOV