Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

18.04.2014 14:36 - Ing. Milan Bujaloš

Príjemný dobrý deň, chcel by som sa opýtať či mesto Trebišov má VZN týkajúce sa chovu včiel, ich umiestnenia a pod. resp. sa včelári riadia všeobecne platnými normami určujúce chov včiel.

Ďakujem

Ing. Milan Bujaloš

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov nemá VZN o chove včiel, preto sa riadi všeobecnými právnymi predpismi.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

19.04.2014 22:16 - Miroslava

DOBRY vecer.chcem sa opytat ci uz su listky na predaj na KOLLAROVCOV.ak ano kde sa daju kupit?dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Lístky už sú v predaji. Na všetky kultúrne akcie je možné zakúpiť lístky v pokladni mestského úradu.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

15.04.2014 22:02 - Gabriela Godušová

Dobrý deň, chcem sa opýtať či je tento rok naplánovaná oprava chodníka na ul. Berehovská. Ďakujem

Odpoveď

Oprava chodníka na ulici Berehovskej je naplánovaná v 1. etape opráv chodníkov v meste na rok 2014. S prácami sa začne koncom apríla.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

13.04.2014 20:21 - Marta Didlicova

Dobry den.Obyvatelia zo sidliska Skultetyho 1895/22 sa obraciame na Vas s prosbou o opravu laviciek na nasom sidlisku.Vlani sa zlikvidovali asi 4ks laviciek a nenahradili sa novymi a tie co tam ostali tak potrebuju nove dosky na operadla a sedacky.V bytovke zije dost vela dôchodcov , ktory by si radi oddychli v dobrom pocasi na lavickach.Este by sme Vas prosili aby ste do planu udrzby chodnikov ratali aj s opravou chodnikov na sidlisku Skultetyho.Uz vopred dakujeme a aj za to ako sa starate o cistotu a poriadok celkove v nasom meste.

Odpoveď

Na sídlisku na Škultétyho ulici Mesto zabezpečí v jarných mesiacoch opravu spolu 15 kusov lavičiek. Staré a poškodené lavičky už boli demontované a na zostávajúce budú nainštalované nové dosky. Rovnako budú vymenené drevené sedáky na starých vahadlových detských hojdačkách.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

14.04.2014 18:15 - Marián Tejko

Dobrý deň,chcem sa opýtať kompetentných či je možnosť zabezpečiť kontajnery proti pohybu.Konkrétne dnes som bol svedkom ako na Komenského ulici pred bytovým vchodom 2206/37 kontajner vplyvom vetra poškodil vedľa zaparkované auto.Nestalo sa to prvýkrát.Ak tu mesto umiestnilo kontajnery tak by mesto malo riešiť aj to aby nám tu tie kontajnery nerozbijali náš majetok.Brzdy na kontajneroch su nefunkčné.Bolo by vhodné tu zriadit klietku ako je to o 100 metrov ďalej.Ďakujem za odpoveď a budem ešte viac vďačný ak dôjde k náprave.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme pekne za upozornenie technickej závady. Po každom vyprázdnení pracovnici TS Trebišov kontajner zabrzdia. K znefunkčneniu bŕzd zrejme došlo úmyselným poškodením. Uvedená závada bude odstránená v 16. týždni 2014.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebisov

14.04.2014 13:48 - peter girman

chcem sa spytat dokedy bude na ulici berehovskej na detskom ihrisku zhodeny bilbord uz tri dei sa tam zranili jedno si dokonca rozbilo hlavu na co cakate az sa stane nieco horsie ????????!!!!!!!!

Odpoveď

Pozemok č. 2257/149, na ktorom je detské ihrisko a spílený billboard nie je vlastníctvom Mesta Trebišov, ale súkromnej spoločnosti FOLMAR a.s. Trebišov. Mesto vyzvalo majiteľa k odstráneniu billboardu.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

11.04.2014 12:09 - Slavomír Jenčo

Dobry den, chcem sa spytat, kedy sa budu
opravovat chodniky na ulici Skultetyho?
Dakujem

Odpoveď

Na ulici Škultétyho sa budú v tomto roku opravovať dva úseky chodníkov pri Areáli vodných športov.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

13.04.2014 15:19 - Marián

Dobrý deň chcem sa opýtať či mesto plánuje opraviť výtlky na Budovatelskej ulici.Ďakujem za odpoveď

Odpoveď

Výtlky na Budovateľskej ulici budú opravené v rámci opráv miestnych komunikácii v roku 2014.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

10.04.2014 12:54 - A.Kočišová

Chcela by som sa opýtať prečo je chodník pri predajni Jysk stále zakladený vecami a chodci musia ísť po ceste. Viem nie je tam veľká premávka, ale bola som svedkom keď tam skoro zrazili diaťa. Nie je možné nechať na chodníku miesto aspoň pre jedného chodca či kočík?

Odpoveď

Svoju sťažnosť, alebo podnet musíte smerovať vedeniu predajne JYSK, pretože Mesto Trebišov nie je prenajímateľom priestorov tejto predajni a ani vlastníkom pozemkov v okolí predajne.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

09.04.2014 20:24 - Mobo

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či sa bude stavať parkovisko na ulici Jána Husa. Nie je kde parkovať a už keď sa miesto uvoľní tak akurát do blata a to sa potom vynáša na chodník. ďakujem

Odpoveď

V tomto roku bude rekonštruované celé nádvorie sídliska Mier - sídlisko medzi ulicami Čsl. armády a Jána Husa. Budú opravené všetky spevnené plochy slúžiace pre chodcov a pre osobné autá. Po obvode zelenej plochy nádvoria budú vybudované nové parkoviská. Na tomto sídlisku bude umiestnené aj nové detské ihrisko.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

09.04.2014 07:56 - Ing.Vnek Stanislav

Dobrý deň!
Chcel by som sa opýtať, či je v pláne na tento rok aj oprava výtlkov na ul.Zimná, ktorá slúži predovšetkým ako komunikácia pre zásobovanie Domu služieb a Elektro Sýkora.

Ďakujem !

Odpoveď

V rámci opráv miestnych komunikácii v meste Trebišov budú v tomto roku opravené aj výtlky na Zimnej ulici za Domom služieb.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

08.04.2014 02:37 - Oľga Wurschnerová

Dobrý deň, práve tu s hrôzou čítam , že na kauflandovom parkovisku bude skatepark, to ste mysleli aj na bytovku tesne pri ňom (1682), že nám postavíte protihlukovú bariéru? Vy si viete predstaviť hluk skateparku? Ja áno, mám to priamo v práci a je to iba jedna rampa, nie celý park... Už teraz sa tu v lete nedá v noci existovať, každú chvíľu niekto od nás volá policajtov pre "autíčkárov, čo v noci šantia a samozrejme, kým príde polícia, zdrhnú, predtým stihnú zobudiť pol bytovky. Celkom nás teda zaujíma v ktorej "časti parkoviska" sa toto má realizovať?

Odpoveď

Vybudovanie skate-plochy sa plánuje v juhozápadnej časti parkoviska pri Kauflande, presnejšie pri Centre voľného času na ulici T. G. Masaryka. Vzdialenosť od bytového domu č. 1682 na Komenského ulici je vyše 100 metrov, takže hluk za oknami Vašej bytovky by mal byť minimálny. Určitá skupina mládeže nedočkavo očakáva umiestnenie aspoň pár skate-prvkov na tejto ploche. Poriadkové zložky mesta však nebudú tolerovať rušenie nočného kľudu ani v tejto lokalite. Mesto uvažuje, že neskôr vybuduje v inej lokalite veľkorysejšie bazénové skate-ihrisko s betónovými prvkami pre športu-chtivú mládež na skejtoch, kolobežkách, či bicykloch.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

08.04.2014 11:25 - Jaroslav Duc

Dobry den.Prosim vas nemohol by niekdo z mesta kontaktovat vedenie nemocnice a opytat sa ich ci by nebolo mozne aby orezaly konare ktore zasahuju nad parkovisko na nemocnicnej ulici.Som toho nazoru ze su dost nebezpecne pre auta pri burkach a silnejsom vetre.Dakujem za vasu pozornost.JD

Odpoveď

Na základe telefonického rozhovoru s Ing. Machom, vedúcim technicko – hospodárskych činností je potrebné spresniť, o ktoré dreviny sa jedná. Prosím kontaktujte ho na tel. čísle: +421 918 861 157 alebo mailom: frantisek.mach@svetzdravia.com.

Ing. Eva Bučková
oddelenie výstavby a majetku

07.04.2014 12:44 - Jana Coroničová

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať, či sa chystá v najbližšej dobe postrek proti kliešťom. Pre tých z nás, ktorí bývame blízko Trnavky, je to pomerne dôležité, nakoľko kliešte nachádzame už aj v záhradách. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov nemá kompetencie na posúdenie oprávnenosti postreku, ani nemá túto položku v rozpočte. Mesto postrek neplánuje. Kompetentným orgánom v tejto veci je príslušný štátny orgán.

S pozdravom

Radovan Jílek
Kancelária primátora

06.04.2014 16:22 - Martin Kelemontaloras

Dobrý deň.chcela by som sa opytať , kompetentných ,Mesta Trebišov .Prečo maju výtvorene podmmieky , ake táke pre Korčuliarov ,Skeiťakov , cyklistov , Chlapci z NRO nemaju možnosť ukazať čo v nich je.šport ktorý ich naplna neje možne v meste Trebišova praktizovat preto že , zo všetkých sidlisk , a mestkeho parku su odhanany,Mestkou policiou,Ide o šport Le Parkour,https://www.facebook.com/NRO.pgnpozriťe si Talentovaných chlapcov ktorý by vám boli vdačny ak by im bolo umožnene ukazat čo v nich je. Dakujem .

Odpoveď

Nie je v možnostiach mesta, aby sa vybudovali špeciálne ihriská pre každý druh športu. Mesto Vám môže poskytnúť voľnú plochu, kde si môžete svojpomocne vybudovať parkour a neničiť mestský majetok ako sú lavičky, budovy, múriky a pod. Samozrejme, že máte možnosť v budúcom rozpočtovom období požiadať Mesto o podporu aj pre Váš šport.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

03.04.2014 19:51 - Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či sa niekedy nebude niečo robiť v Trebišove pre chalanov čo skáču parkour. Minulé leto 2013 sa pri polícii postavilo pre deti nové ihrisko so šmýkalkou. Mne samej osobne vadí, že tam skáču 10-15 ročný chlapci a všetko to tam ničia a nikto s tým nespravý poriadok. Chodia tam mamičky s malými deťmi a myslím si, že také veľké decká tam nemajú čo robiť. Skáču tam saltá a kadečo pokiaľ sa niekomu niečo nestane. A myslím si, že s týmto bude súhlasiť viac ľudí. Za Vašu odpoveď vopred ďakujem.

Odpoveď

Pre mládež bude v tomto roku vybudované skejtové ihrisko na časti parkoviska pri Kauflande a fitnes ihrisko na sídlisku SEVER. V prípade ničenia mestského majetku kontaktujte mestskú políciu.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

03.04.2014 17:42 - Viera Brežinská

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať kompetentných,či je možné obrátiť sa na linku čistoty aj v prípade ľudských výkalov. Vysvetlím: Dnes doobeda som sa vracala domov a v rohu bytovky pri vchodových dverách niekto vyložil obsah svojich čriev priamo pod okno susedom. Keďže na vchodových dverách visí číslo linky čistoty,obrátila som sa o 11:20 priamo na nich s tou istou otázkou. Keďže odpoveď pána, ktorý zdvihol telefón bola a na akej ulici bývate, pochopila som to tak, že zrejme dôjde k odstráneniu. Žial nestalo sa tak. A tak sa pýtam: Týka sa to aj takéhoto prípadu, alebo máme ťahať z klobúka toho, kto to pôjde upratať? Ďakujem

Odpoveď

Linka čistoty je určená k udržiavaniu poriadku a čistoty na verejných priestranstvách mesta. V týchto priestoroch zabezpečuje upratovanie všetkých druhov odpadu, teda i ľudských výkalov. Nie je však určená a ani nezabezpečuje upratovanie súkromných priestorov alebo priestorov, ktoré nie sú v správe Mesta. Práva a povinnosti pri udržiavaní čistoty na území mesta upravuje Všeobecne záväzné nariadenie mesta Trebišov číslo 130/2013 o verejnom poriadku a čistote, kde je v článku 5, ods. 5 uvedené: "Vlastníci, správcovia a užívatelia nehnuteľností zodpovedajú za čistotu verejného priestranstva v okruhu 5 metrov od nehnuteľnosti ... "

Ing. Zdeněk Veleba
Mestské aktivačné stredisko

02.04.2014 12:42 - martin dzura

Chcel by som sa opytat kedy uz konecne bude dany novy koberec na ulici Srobarovej je to v dezolatnom stave a mesto nic stym uz roky nerobi

Odpoveď

Šrobárová ulica bude čiastočne opravená pri oprave výtlkov v tomto roku.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

30.03.2014 11:18 - Marián Pisio

Dobrý deň

Poprosím o opravu cesty na ulici L.Sáru 2501/1, je prepadnutá cesta je to nebezpečné aj pre dopravné prostriedky ale hlavne pre chodcov v nočných hodinách trvá to už asi dva mesiace.

Odpoveď

Pri oprave výtlkov bude opravená aj prepadlina na ulici L. Sáru.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

03.04.2014 13:04 - Ferjova

Dobrý deň.
Poprosím Vás o informaciu kedy sa namiesto zrušených pieskovísk a preliezok na sídlisku SEVER postaví ta sľubena oddýchova zona.
Chcem sa ešte spýtať čo s tým neporiadkom po bývalej čistiarne.
Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Nádvorie sídliska na Ternavskej ulici bude v tomto roku kompletne upravené. Na chodníky bude položený nový asfaltový povrch, bude vybudované nové detské ihrisko a exteriérové fitnes prvky a budú vysadené nové dreviny.

Pozemok bývalej práčovne nie je majetkom Mesta Trebišov.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

31.03.2014 13:30 - Ing.mrzz

Dobrý deň chcela by som sa spýtať kompetentných ľudí na mestskom úrade,kedy na Cukrovarskej ulici smer Milhostov sa bude maľovať verejné osvetlenie,v strede cesty??Lebo je to otrasná vizitka mesta.Pripojila by som sa aj finančným príspevkom aj samotnou prácou.Ďakujem za odpoveď a riešenie.Pekný deň

Odpoveď

Dobrý deň,

Verejné osvetlenie bude riešené aj v tomto úseku, ale prioritne bude údržba VO prebiehať priamo v meste, najmä na ulici Komenského a nevyčerpané zdroje budú použité na dalšiu údržbu osvetlenia v okrajových častiach mesta.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

01.04.2014 12:18 - stsv

Dobry deň. Chcem sa spytat podla coho sa odovzdavali alebo odovzdavaju byty na sid. juh v novych bytovkach? Kedze mam uz 11r. ziadost a stale nic. Boli uprednostneny ludia ktory mali rocne ziadosti dokonca par tyzdnove. Velmi by ma to zaujimalo. Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

pre prideľovanie mestských nájomných bytov platí od 1.8.2012 nové VZN č. 114/2012 o prideľovaní mestských nájomných bytov a poskytovaní bytovej náhrady pri zániku nájmu bytu.

Bližšie informácie k žiadosti o pridelenie mestského nájomného bytu sú na webovej stránke mesta Žiadosť o pridelenie mestského nájomného bytu.

Keďže ste nenapísali adresu ani meno, neviem Vám podať bližšie informácie, konkrétne týkajúce sa Vašej osoby.

Želmíra Macuráková
Oddelenie výstavby a majetku

01.04.2014 23:24 - Dušan Švanda ml.

Chcem vedieť, prečo sa na stránke inzercie dá inzerovať len hľadám, predám, kúpim, darujem, bez komerčnej inzercie. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská stránka slúži na informovanie občanov o aktuálnom dianí v meste a nie je určená na využitie ako komerčné alebo reklamné médium pre podnikateľov-fyzické a právnické osoby.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

31.03.2014 20:13 - Bindasová Marcela

chcela by som sa spytat kompetentnych kedy bude zakryta kanalizacna sachta na ulici Hradisskej pred domom cislo 13.Nahlasila to pani presne pred dvoma tyzdnami a zatial sa s tym nic nedeje. Na ulici behaju male deti a moze dojst k najhorsiemu.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za upozornenie, zakrytá bude 2.4.2014.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

30.03.2014 21:01 - Ing.Štefan Pohorenec

Dobrý deň,
chcel by som sa informovať,mohli by nám technické služby vymeniť dosky na lavičkách pred blokom jedna sa o 2 ks na ul.ČSA 1870/14 nakoľko už niekoľko rokov sú polámané.
Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Tieto práce budú prevedené v mesiaci apríl 2014.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

27.03.2014 18:57 - Michal Bumbera

Zaujimalo by ma, co sa planuje robit s pozemkom za garazami- Vojenske Lucky, Agatova ul.? Bola tam cierna skladka, predpokladam, ze mesto to upravilo do dnesnej podoby?
Dalej by ma zaujimalo ci neplanujete vytvorit miesto pre psickarov-cvicak pre vycvik psov?

Odpoveď

Na pozemku za garážami na severnom konci Agátovej ulice bude oddychová zóna pre verejnosť, hlavne pre inline korčuliarov a cyklistov pohybujúcich sa po hrádzi Trnávky a Drehňovca.

Oplotené cvičisko už pár rokov (každú nedeľu dopoludnia) slúži pre psíčkarov na konci Budovateľskej ulice.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

26.03.2014 16:50

Dobrý deň,
Chcela by som sa opýtať,ako je to s presunutím Cirkevného gymnázia na miesto základnej školy Gorkého, či sa vôbec niečo také plánuje, alebo na mieste ZŠ Gorkého bude len cirkevná škola a gymnázium ostane na svojom mieste.

Za odpoveď vopred ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

o presune gymnázia nemáme informácie, nakoľko mesto nie je zriaďovateľom gymnázia.

Základná škola Gorkého ostáva zachovaná na svojom mieste.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

20.03.2014 10:56 - Denisa Dučová

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, kedy sa bude realizovať prestavba parkovacích miest na sídlisku JUH. Ďakujem

Odpoveď

V minulom roku bolo na sídlisku JUH odovzdaných 52 nových parkovacích miest (Ul. B. Nemcovej – 32 státí, Ul. Janského – 20 státí). Komplexné riešenie statickej dopravy na sídlisku JUH, vrátane prestavby nevyhovujúcich parkovacích miest je v štádiu projektovej prípravy.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

10.03.2014 14:15 - sb

Dobrý deň,
neviem či sa mi viete vyjadriť k môjmu problému..chcem sa informovať na koho sa treba obrátiť a ako postupovať ak nám zateká už viac ako rok z niektorého bytu nad nami do stupačiek (kde sú mimochodom elektrické káble a tečie po nich voda) a do kúpeľne a Bytový podnik a jeho pán riaditeľ to už rok nie sú schopný vyriešiť...vraj jemu do bytu netečie...takto sa má vyjadriť správca bytu po naťahovaní problému viac ako rok???Načo potom platíme bytovému podniku za správu bytov...za akú správu???Keď nie sú schopný nič vyriešiť?

Odpoveď

Dobrý deň.

Úvodom podotýkame že v danom prípade sa jedná o narušené medziľudské vzťahy medzi dvomi vlastníkmi bytov. BPTV, s.r.o ako správca vykonal niekoľko kontrol zatekania v jednotlivých bytoch, avšak bezúspešne, pretože sa nepodarilo navštíviť inkriminované byty v rovnakom čase pre posúdenie miesta zatekania. Posledná aktivita správcu bola výzva doporučenou poštou na sprístupnenie bytov na 17. 3. 2014 o 8 00 hod. V danom čase naši zamestnanci urobili kontrolu, pri ktorej bolo zistené následovné : v byte p. Buzu dochádza k premakaniu v mieste vedľa inštalačného jadra. V byte o poschodie vyššie u p.Demjana sa v mieste zatekania nachádza sprchovací kút a konkrétne zápachový uzáver sprch.kúta. Keďže pod sprchovacím kútom nie je možné urobiť vizuálnu kontrolu a potrubia v inštalačnom jadre sú suché je najpravdepodobnejšia príčina zatekania cez zápachový uzáver pod sprchovacím kútom alebo v mieste jeho prepojenia s odpadovým potrubím. O tejto pravdepodobnej príčine bol upovedomený aj majiteľ bytu s tým, že sa jedná o závadu priamo v byte a nie na spoločnom zariadení domu a preto za ňu zodpovedá výhradne majiteľ bytu a musí ju odstrániť na vlastné náklady. Majiteľ p. Demjan prisľubil, že v čo najkratšom možnom čase závadu odstráni.

S pozdravom

Ing. Marián Číž
námestník pre SDaB
Bytový podnik Trebišov, s.r.o.

12.03.2014 12:46 - Peter Bruňák

Budete organizovať jarné upratovanie? Ak áno v ktorom termíne.

Odpoveď

Dobrý deň,

Áno v termíne od 21.3.2014 do 1.4.2014

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV