Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

13.03.2014 21:58 - Zuzana Bačová

Dobrý deň,
chcela by som sa informovať, kde by som našla pokyny k jarnému upratovaniu a následne vývozu vzniknutého odpadu a orezov z ovocných stromov, ktoré nám vznikli pri jarných prácach.
Viem, že dnes bol vývoz v časti Paričov, ale vôbec sme o tom neboli informovaní, či už skrze Infolist, alebo plagáty, či iné spôsoby. A dokonca nie je v našej oblasti umiestnený ani zberný kontajner.
Ďakujem za sprostredkovanie informácií.

Odpoveď

Dobrý deň,

Jarné upratovanie bude v termíne od 21.3.2014 do 1.4.2013. V tomto období bude pristavený kontajner taktiež sa bude prevádzať zber konárov.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

12.03.2014 13:38 - Maria Kyslá

Chcem sa informovat či mesto Trebišov má VZN o chove nebezpecných zivocichov podla Vyhláška Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky o chove nebezpečných živočíchov Predpis č. 143/2012 Z. z. a ak áno ako má chovateľ postupovať keď má záujem o schvalenie chovného zariadenia podla daného VZN a či sa má obrátiť na mesto alebo na danú veterinárnu správu. Dakujem

Odpoveď

Mesto Trebišov podobné VZN o chove nebezpečných živočíchov nemá.

Pravdepodobne uvažujete o chove voľne žijúcich živočíchov, na ktoré sa vzťahujú predpisy CITES.

Odporúčame Vám konzultáciu s Okresným úradom, odborom ŽP.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

10.03.2014 15:02 - lubo cap

nedaju sa tie lavičky ktore su umiesnene vzadu na novom cintorine presinut kolo chodnikou v miestach kde su hroby ? celkom vzadu su teraz zbytočne,ved sa tam tak skoro pochovavat nebude podla mna.

Odpoveď

Dobrý deň.

Áno, zvažuje sa presun niektorých lavičiek z nových sekcií do sekcií starých, prípadne prichádza do úvahy výmena starých, zničených lavičiek, za nové v starej časti cintorína. Ďakujem za otázku.

Ľubomír ŠTEFANKO
správa cintorínov

08.03.2014 10:54 - Ingrida Strišovská

dobry den chcem sa spytat kde este možem zohnat listky na dnesne vystupenie zeleziar dakujem za odpoved

Odpoveď

Dobrý deň,

Lístky na všetky predstavenia do ich vypredania je možné zakúpiť v pokladni mestského úradu na prízemí.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

05.03.2014 12:25 - TNL

Dobrý deň, v súvislosti s predajom dreva - môžem dostať kontakt na sklad CO na Medickej ulici a o aký druh dreva sa jedná? Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Jedná sa o palivové drevo z orezov, prevažne z lipy a brezy. Zodpovedným pracovníkom v skladoch CO je Bc. Vladimír Kočiš, tel. 0915785238.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

04.03.2014 09:30 - jan

Chcem sa spýtať, ako je platený ten Váš fotograf, ktorý používa vlastnú techniku na fotenie pre mesto Trebišov.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov nemá zriadenú funkciu fotografa. Fotografie z akcií pre mesto zabezpečujú pracovníci Kancelárie primátora, ktorí majú túto agendu v popise práce, prípadne aj pracovníci MsKS, ktorí berú fotografovanie ako hobby počas svojho voľna. Mzdové ohodnotenie všetkých pracovníkov MsÚ je ukotvené v zákone č. 553/2003 Z.z v znení neskorších predpisov.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

28.02.2014 12:05 - Matej M.

Dobrý deň chcel by som sa opýtať či by nebolo možné postaviť workout ihrisko pre mladých ľudí, ktorý sa tomu venujú a robia niečo pre svoje zdravie..myslím nejaké hrazdy bradlá a podobne..v ostaných väčších alebo menších mestách to majú a je to neskutočné plus pre mladých ľudí ako zdravo využit svoj voľný čas..za odpoveď ďakujem

Odpoveď

Mesto Trebišov umiestni tri certifikované fitnes zariadenia na sídlisku SEVER. Umiestňovanie svojpomocne vyrobených necertifikovaných športových zariadení na verejných priestranstvách je zakázané.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

02.03.2014 17:21 - jana

Chcem sa spýtať, že komu patrí ten drevený obchod pri mestskej tržnici?
Mám záujem o prenájom.

Odpoveď

Stavba dreveného obchodu na križovatke ulíc T.G. Masaryka a Kutnohorskej, rovnako ako aj pozemok pod stavbou (par.č. 3052/2) nie je vo vlastníctve Mesta Trebišov. Informácie o vlastníkovi nájdete na http://www.katasterportal.sk/kapor/

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

27.02.2014 15:26 - maria marcinova

chcela by som vediet kedy bude zasadat bytova komisia dakujem

Odpoveď

Bytová komisia zasadala 10.2.2014, ďalší termín zasadnutia ešte nie je určený.

Želmíra Macuráková
Oddelenie výstavby a majetku

20.02.2014 13:45 - Helena Iľková

Dobrý deŇ,chcem sa opýtať - po kpľkých rokoch sa daju odkúpiť do osobneho vlastníctva nové byty na sídlisku juh ,tie najnovšie čo su ,.Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

nevieme o ktorý bytový dom máte záujem. Všetky bytové domy, ktorým bol poskytnutý úver zo ŠFRB, musia mať nájomný charakter po dobu 30r.


Želmíra Macuráková
Oddelenie výstavby a majetku

26.02.2014 17:11 - helena kandracova

chcem sa spytat kedy bude zasadat bytova komisia dakujem

Odpoveď

Bytová komisia zasadala 10.2.2014, ďalší termín zasadnutia ešte nie je určený.

Želmíra Macuráková
Oddelenie výstavby a majetku

27.02.2014 08:33 - david

dobrý deň chcem sa opýtať kto prišiel na nájom Základnej školy na ulici Gorkého pre grécko-katolíckej cirkvi z takým smiešnym nájmom že 1 € ?? iný platia za nájom 150 € mesačne napríklad a oni len 1 € ročne a potom prečo niesu peniaze nie??

Odpoveď

Dobrý deň,

ročná prevádzka ZŠ na ul. Gorkého činí 675 000 EUR ročne plus 1 EUR za prenájom. Za splnenia podmienky prevádzkovania školy v doterajšom rozsahu
každý záujemca mal možnosť sa uchádzať o tento prenájom.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

22.02.2014 20:41 - Marek

dobrý večer, na môj dotaz ste reagovali že závada bola odstránená 3.2. Teraz je 22.2. 20:37 a na ulici je totálna tma. Jedná sa o lampu pouličného osvetlenia na Hodvábnej 2275/14. Tá lampa stále nesvieti a celá ulica pred touto bytovkou je neosvetlená. Lampa svieti len občas na striedačku po pár minútach sa rozsvieti a zhasne. Väčšinu nočného času je však tma. Dajte to konečne do poriadku lebo už ma nebaví ráno na aute stále odklápať späťáky na aute. Niekoľko áut má totiž každý 2-3 deň zaklopené späťáky aj napriek tomu že si nezavadzajú a niekto to robí určite v tom čase kedy je tma.
Mimochodom toho 3.2. som tu nikoho opravovať lampu nevidel.

ďakujem

Odpoveď

Dobry den,

dna 25.2.2014 bola vymenena pokazena suciastka,ktora bude reklamovana.
Mimochodom dna 3.2.2014 bola prevadzana oprava.

M.Davala
TS Trebisov

22.02.2014 20:39 - juraj

Dobry den,chcel by som sa spytat ako je to z povoleniamy na predaj ambulantny predaj zeleniny z vlastnej pestovatelskej cinnosti ,kde sa to moze predavat a ake su poplatky za odpoved dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Ambulantný predaj zeleniny z vlastnej pestovateľskej činnosti je možné za splnenia týchto podmienok:

Žiadateľ (predávajúci) - fyzická osoba, ktorá nie je podnikateľ podľa § 2 ods. 2 Obchodného zákonníka, predloží písomnú žiadosť, v ktorej uvedie, že sa jedná o predaj zeleniny a prebytkov z vlastnej pestovateľskej činnosti. Uvedie trhové miesto (podľa VZN č. 132/2013 o trhových miestach), výmeru v m2 a dátum predaja.

K žiadosti priloží:
- potvrdenie o vlastníctve pôdy, resp. záhrady (vydáva príslušná obec, v ktorej sa pôda nachádza), v ktorej žiadateľ pestuje zeleninu.
- čestné vyhlásenie s uvedením ustanovení osobitného predpisu, podľa ktorého žiadateľ nie je povinný na predaj výrobkov a poskytovanie služieb používať elektronickú registračnú pokladnicu (napr. nie je podnikateľom, je držiteľom preukazu ZŤP)*.

*Elektronickú pokladnicu nemusia používať iba osoby, ktoré predávajú prebytky vlastných poľnohospodárskych produktov, napr. zeleninu, ovocie, kvety a to len v prípade, že tento predaj uskutočňujú po dobu maximálne
30 dní v kalendárnom roku.

Trhové miesta určené na ambulantný predaj v meste Trebišov (VZN č. 132/2013 o trhových miestach):
- parkovisko pred Športovou halou na ul. Komenského, Trebišov - sadzba je 1,50€/m2
- priestranstvo pri križovatke ulíc M.R. Štefánika a ul. Gorkého (oproti NS Paričan pri kruhovom objazde), sadzba je 2,-€/m2
- trávnatá plocha pri autobusovej stanici - sadzba 1,50€/m2
- TRHOVISKO na ul. Kutnohorskej, správcom trhoviska sú Technické služby mesta Trebišov - sadzba za predajný stôl 2,-€ na deň
- ostatné uvedené vo VZN č. 132/2013 o trhových miestach.

Ak správca dane (mesto) súhlasí so zámerom, vyrubí daň rozhodnutím podľa VZN č. 131/2013 o miestnych daniach. Daňovník (žiadateľ) môže začať užívanie verejného priestranstva až po prevzatí rozhodnutia a zaplatení vyrubenej dane.

Erika Raganová
referentka pre miestne dane

24.02.2014 14:41 - NOI Trebišov

Môže vedenie mesta nejakým právnym prepisom zaviazať poslancov mesta k účasti na mestskom zastupiteľstve z dôvodu položenie otázok od obyvateľstva ohľadne ich neúčasti na decembrových zastupiteľstvách, ich výhrad a riešení k jednotl. bodom a to konkrétne J.ČIČATKA, M.ČIŽMARA,R.PUCIHO, V.DVOROVÉHO, B.KEREŠTANOVEJ, M.JOZEFÍHO,RUDOLFA HRDLIKA,M.HALAPINA,Ľ.CIBERÉHO a I.BALOGA.

Odpoveď

Dobrý deň,

Žiadna právna norma neukladá zvoleným poslancom povinnosť zúčastňovať sa mestského zastupiteľstva. Účasť na MSZ je dobrovoľná a je založená na na morálnej zodpovednosti poslancov voči svojim voličom.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

18.02.2014 14:04 - Ing. Andrej Hnát

Dobrý deň,

na trávnatej ploche zo severnej strany gréckokatolíckeho chrámu Nanebovzatia presvätej Bohorodičky sa vyníma obrovský bilbord. Ten pôsobí veľmi rušivo najmä tým,že bráni výhľadu na jednu z nemnohých stavebných a pamiatkových dominánt mesta Trebišova. Toto ich nešťastné spojenie je veľkým kultúrnym barbarstvom. Predpokladám, že nie som jediným, ktorý zdieľa rovnaký názor. Prosím Vás, bolo by možné v blízkom časovom horizonte urobiť nápravu a premiestniť bilbord na iné vhodné miesto? To by bol ten najsprávnejší počin.

Ďakujem.

Odpoveď

Bilbord je umiestnený na tomto mieste už mnoho rokov a jeho umiestnenieje v súlade s právnymi predpismi. Máte pravdu, že umiestnenie bilbordu pôsobí rušivo vzhľadom na blízkosť kostolov a ďalších kultúrnych pamiatok. Umiestnenie bilbordu bude prehodnotené pri pripravovanej rekonštrukcii tzv. "Kultúrneho námestia".

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

19.02.2014 15:48 - Ganna Kabatierova

Dobrý deň.Chcela by som vedieť či sa dá a ak ano,tak ako vybaviť účasť na Vami organizované trhy alebo jarmoky elektronickou cestou.Šetrí to čas aj peniaze tak preto sa obraciam na Vás s touto prosbou.Ďakujem G.Kabatierova

Odpoveď

Dobrý deň,

prihláška na trh sa dá zaslať aj elektronicky na mailovú adresu: lovas@trebisov.sk. Na hlavnej webovej stránke Mesta Trebišov si nájdite oznam o verejných podujatiach na rok 2014. V prílohe tohto oznamu je prihláška na trhové miesto aj so zoznamom príloh, ktoré je nevyhnutné so žiadosťou zaslať. Vyplnenú žiadosť aj s oskenovanými prílohami potom stačí zaslať na vyššie uvedenú mailovú adresu. Odpoveďou mesta bude vyrubenie dane za pridelené trhové miesto a jej zaslanie na Vašu mailovú adresu. V rozhodnutí o vyrubení dane budete mať uvedené všetky údaje k úhrade ako aj pridelené číslo trhového miesta.

S pozdravom

Ing. Michal Lovas
referent pre správu majetku

17.02.2014 09:57 - Andrea

Prajem pekný den, najprv by som chcela podakovat za ihriská pre deti, ktoré to potrebovali ako sol. Ale aj tak k vám mám ešte jenu prosbu. Na ihrisku pri policii je jeden basketbalový koš, ktorý už len len že funguje a nespadne a nutne potrebuje opravu, kedže začína byt teplejšie a deti ho už začínaju využívat,čo som si všimla tento víkend. Chcela by som vás poprosit či by sa s tým nedalo niečo urobyt, nemusí byt nový ,ale aspon aby sa to opravilo kedže je už ozaj v hroznom stave.Dakujem.

Odpoveď

Dobry den,

uvedeny problem odstrania pracovnici TS Trebisov v dnoch 24.2-28.2.2014

M.Davala
TS Trebisov

18.02.2014 17:37 - jan

Dobrý deň, chcem sa spýtať, prečo na fotografie, ktoré sú uverejnené pod hlavičkou Mestského kultúrneho strediska v TV si umiestňujé svoje logo terajší pracovník (fotograf) vedenia tejto organizácie. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Tento pracovník pri výrobe týchto fotografií používa výlučne svoju vlastnú fotografickú techniku. Fotografické práce vykonáva nad rámec svojich pracovných povinností a fotografie spracováva doma vo svojom voľnom čase na vlastnej výpočtovej technike. Fotografické práce pre mesto robí bezplatne ako svoje hobby. Platiť profesionálneho fotografa, ktorý by bol kedykoľvek k dispozícii by bolo značne nákladné. Z týchto dôvodov mesto súhlasilo s umiestnením loga autora na svoje fotografie. Zároveň toto logo do určitej miery chráni fotografie pred zneužitím a publikovaním bez súhlasu autora na iných stránkach.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

14.02.2014 16:57 - Michal

dobry den, preco nie je v programe kulturnych podujati na vasej stranke nikde uvedene divadelne predstavenie nasho trebisovskeho Divadla G, ale je tam uvedene predstavenie bratislavcanov Laska? a neverim ze ste o tom nevedeli, nakolko to predstavenie bolo urcite ohlasene vopred. dakujem za odpoved

Odpoveď

Kultúrne akcie ktoré organizuje a zabezpečuje MsKS Trebišov, MsKS pochopiteľne aj náležite spropaguje. Teda aj divadelné predstavenie Láska. Divadlo G nepodlieha MsKS a nie je povinné nám oznamovať svoj program. Ak nám Divadlo G oficiálne neoznámi konanie predstavenia a nepožiada nás o spropagovanie tohto predstavenia, tak vlastne nemáme čo propagovať. Naším záujmom je dať občanom mesta čo najviac kultúry. Propagovať kultúru, ktorá pochádza priamo od obyvateľov mesta je pre nás prioritné. V minulosti sme predstavenia Divadla G propagovali pravidelne a nevidíme žiadny problém aby tomu tak bolo aj v budúcnosti, ak nám Divadlo G včas oznámi plán svojich akcií.

Ing. Ján Lörinčík
vedúci mestského kultúrneho strediska

13.02.2014 18:51 - Lukac Miroslav

Plánuje sa v roku 2014 aspoň čiastočná oprava chodníka medzi Trebišovom a Milhostovom? Aspoň vyspravením najviac poškodených úsekov?

Odpoveď

Oprava chodníka medzi Trebišovom a mestskou časťou Milhostov nie je plánovaná v roku 2014. V Milhostove bude rekonštruovaný chodník na Zvonárskej ulici.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

14.02.2014 22:49 - Daniel Siládi

Dobrý deň
Rád by som sa Vás spýtal, čo Vás viedlo k uzavretiu predajne kvetinárstva EVA. Boli porušené ustanovenia nejakej zmluvy alebo mesto konalo svojvoľne? Ako občan tohto mesta a volič Vás žiadam o jasnú odpoveď. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Na rovnakú otázku už bolo odpovedané dňa 12.02.2014.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

13.02.2014 22:10 - maria marcinova

chcela by som vediet kedy bude bytova komisia dakujem marcinova

Odpoveď

Bytová komisia zasadala 10.2.2014, ďalší termín zasadnutia ešte nie je určený.

Želmíra Macuráková
Oddelenie výstavby a majetku

12.02.2014 17:59 - Peter Pokorný

Som občanom mesta Liptovský Mikuláš.Zhliadol som video,ktoré nakrutila vaša občianka,majiteľka/bývala/ istého kvetinárstva a zavesila ho na stránku"moje video.sk".Veľmi rad by som vedel o vašich dôvodoch konať takýmto spôsobom.Chcem si vytvoriť na problém svoj názor.Ak mi odpíšete,rád vám ho budem tlmočiť.Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Nakoľko nepoznáme Vami uvádzané video, nemôžeme sa k jeho obsahu vyjadriť. Predpokladáme, že ide o bývalé kvetinárstvo EVA, v tejto veci nám súd zakázal akékoľvek konanie a tento zákaz plne rešpektujeme.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

05.02.2014 21:48 - Milan Bertalan

Doby podvecer Prajem.Chcem sa informovat a velmi ma zaujima kto je majitelom komunikacie,cesty na ulici Srobarovej ktora je uz viac rokov vyfrezovana,a do dnesneho dna nebol na nej vymeneny novy asfaltovy koberec.U koho si mozem uplatnovat skodu na aute? Chcem upozornit na slabe nefunkcne osvetlenie od vlakovej stanice pozdlz celej Srobarovej ulice az pod nadjast.Ludia chodia s prace aj neskoro vecer a nemusia chodit po Tme a slabom osvetleni.

Odpoveď

Šrobárova ulica je na pozemku č. 4368, ktorý je vo vlastníctve Železníc Slovenskej republiky. Správcom cesty sú Technické služby mesta Trebišov. Náhradu škody za poškodenie vozidla, ktorá bola spôsobená zlým technickým stavom cesty si môžete uplatniť cez Vaše povinné zmluvné poistenie a následne cez poistenie Technických služieb. Poškodenie vozidla musí byť zdokumentované dopravnou políciou. Na nefunkčné osvetlenie na Šrobárovej ulici bol upozornený správca komunikácie a verejného osvetlenia.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

04.02.2014 17:45 - Mária

Dobrý večer,
prosím o informáciu, či mestský cintorín, by nemohol, byť otvorený min. od 7,00 hod, ako to bolo v minulosti /vrátane zadnej bráničky/

Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

Prístup na pohrebisko ( Mestský cintorín v Trebišove ) upravuje článok 8, Všeobecného záväzného nariadenia Mesta Trebišov č. 84/2008, ktorým bol schválený Prevádzkový poriadok pohrebiska - Cintorínsky poriadok mesta Trebišov v znení dodatkov č. 1,2,3 nasledovne:


  1. Pohrebisko je otvorené od 1. 4. do 31. 10. denne od 7.00 do 20.00 hod., a od 1. 11. do 31. 3. denne od 8.00 do 17.00 hod.

  2. Každý návštevník je povinný pred určenou zatváracou hodinou opustiť pohrebisko.


Ľubomír Štefanko
Správa cintorínov mesta Trebišov

01.02.2014 18:37 - Marek

Dobrý večer,
už pár dní nesvieti lampa pouličného osvetlenia na Hodvábnej pred vchodom 2275/14. Teraz je celá časť ulice pred touto bytovkou neosvetlená. Preto by som Vás chcel požiadať o opravu.
Ďakujem

Odpoveď

Dobry den,

dakujeme za oznamenie poruchy.Zavada bola odstranena 3.2.2014.

M.Davala
TS Trebisov

30.01.2014 13:56 - g.g.

Dobrý deň, zaujíma ma, či sa plánuje niečo s budovou Berehovo, nakoľko je tam pomerne všetko uvoľnené. Neplánujete tu zavolať nejakého investora, ktorý bude ochotný niečo s mestom spraviť? Mesto ako také nie je škaredé, len tu veľa toho chýba, nejaké obchodné centrum, detské rekreačné stredisko, kde sa dá športovať, vyžiť. Nestačí zrealizovať 4 detské ihriská, kde je jedno pieskovisko a jedna šmýkalka. Nie sú tu len malé deti, ale aj starší ročník :-)ďakujem pekne za odpoveď.

Odpoveď

Poslanci mestského zastupiteľstva dňa 24.4.2013 uznesením č 40/2013 schválili "Koncepčný zámer - Nakladanie s Nákupným strediskom Berehovo". Príjmy z prenájmu budovy sú nízke a náklady na údržbu vysoké. Mnoho podnikateľských subjektov ukončilo v rokoch 2012 a 2013 nájom v priestoroch NS Berehovo z rôznych dôvodov, no najmä z dôvodu limitovanej kúpyschopnosti obyvateľov. Náklady na rekonštrukciu zatekajúcej strechy prevyšujú 200 000 €. Po vyriešení majetkoprávneho stavu bude budova NS Berehovo ponúknutá na predaj. V minulosti sa už predala západná časť NS.

Mesto Trebišov ponúka na prenájom priestory pre investorov v Priemyselnom parku. Investorov odrádzajú problémy v Priemyselnom parku Trebišov a množstvo súdnych sporov. Problémy s obsadenosťou priemyselných parkov sú aj v iných mestách. Zákony pre podnikateľov - investorov, investičné stimuly, cestnú infraštruktúru a teda celkovú kvalitu podnikateľského prostredia má v kompetencii vláda a nie mestská samospráva.

Chýba Vám obchodné centrum? V Trebišove funguje niekoľko obchodných reťazcov a domáce obchodné prevádzky krachujú.

Mesto podporuje mládežnícky šport, konkrétne mladých futbalistov, hokejistov, hádzanárov a iné športové kluby a to nielen bezplatným prenájmom športových zariadení, ale aj finančnými dotáciami. V roku 2014 sa plánuje výstavba skate - plochy pri OC Kaufland a je pripravená štúdia na vybudovanie skate -rampy na pripravovanom "Kultúrnom námestí". Mesto udržiava okolie plôch pre cyklistov a korčuliarov na hrádzi Trnávky a v Bučovom lese a pri sútoku potoka Drehňovec a Trnávky pripravilo plochu na vybudovanie oddychovej zóny pre športovcov.

Pre najmenších budú vybudované ďalšie nové detské ihriská, ktoré určite nepozostávajú z jedného pieskoviska a jednej šmýkalky.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

30.01.2014 17:11 - kandracova helena

chcela by som vediet kedy bude zasadat tohto roku bytova komisia dakujem

Odpoveď

Bytová komisia bude zasadať v priebehu mesiaca február, presný termín ešte nie je určený.

Želmíra Macuráková
Oddelenie výstavby a majetku

29.01.2014 11:40 - Adriana

Dobrý den, zaujímalo by ma či sa neplánuje rozšírit parkovisko pred poštou. Ved je tam problém zaparkovat, tak málo parkovacích miest v centre mesta kde je hlavná pošta aj obchody je hanba na naše mesto a isto mi dá každý ,to sa márne snaži zaparkovat pre poštou zapravdu dakujem,

Odpoveď

Pre centrum mesta Trebišov bola spracovaná a schválená architektonicko-urbanistická koncepcia Severného námestia, ktorá už bola realizovaná v niekoľkých etapách. V duchu tejto koncepcie bol realizovaný aj projekt "Revitalizácia verejného priestranstva Trebišov" súčasťou ktorého je aj parkovisko pred poštou. Tak ako je pomenované, také malo mať aj využitie - teda pre klientov pošty. Je pravdou, že v súčasnej dobe využíva toto parkovisko väčšina návštevníkov aj iných okolitých prevádzok, ktoré majú zriadené parkoviská po odvode Severného námestia.

Hlavnou funkciou centra mesta určite nie je zriaďovanie parkovísk, dominantným prvkom centra je chodec, zeleň, oddychová zóna a kultúrno-relaxačné zóny, nie statická doprava.
Mesto je naklonené myšlienke realizovať schválenú koncepciu Severného námestia, no zároveň je si vedomé aj toho, že úplná realizácia cieľov vyžaduje dlhšie obdobie. Jednou z častí koncepcie je aj zberné parkovisko za bývalým Domom služieb, ktoré by svojou kapacitou malo naplniť potreby statickej dopravy centra. Jeho realizácia je prioritou dostavby tejto časti mesta.

Jedným z krokov regulovania a efektívneho využívania nedostatočných parkovacích miest je forma časového obmedzenia využitia.

Ing. Iveta Verešová
Oddelenie výstavby a majetku

© 2024 MESTO TREBIŠOV