Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

18.01.2016 19:20 - Bula

Prajem pekny vecer chcem sa informovat ak chcem na svadbe mam ohnostroj musim to niekomu ohlasit na meskom urade ak ano nakoho sa mam obratit dakujem za odpoved

Odpoveď

Dobrý deň,
v prípade, ak chcete mať na svadbe ohňostroj, je potrebné túto skutočnosť nahlásiť zamestnancovi MsÚ v Trebišove Ing. Jozefovi Kereštanovi, a to na tel. čísle 0915 790 369.

PhDr. Anna Dragulová
vedúca organizačného oddelenia

19.01.2016 12:55 - marian manasil

dobry den mam otazku? v navrhu rozpoctu na rok 2016 mate zahrnuty aj predaj majetku pozemkov za fartexom ..myslite si ze obcania si praju dalsie predavanie majetku???a ci vam to stastny 13 spravodlivy aj schvalia... dakujem za odpoved..

Odpoveď

Dobrý deň,

nezastavaný pozemok za Kompexom NEO (predajňou Fartex) je územným plánom mesta Trebišov určený na výstavbu občianskej vybavenosti a bývania. Možnosti výstavby nových podnikateľských priestorov si na mestskom úrade zisťujú aj podnikatelia – občania mesta. Z uvedeného dôvodu bol odpredaj predmetného pozemku navrhnutý do rozpočtu mesta. Skutočný záujem sa v prípade schválenia rozpočtu v predkladanom rozsahu ukáže až po zverejnení odpredaja pozemku.

Oddelenie výstavby a majetku

13.01.2016 18:25 - Jozef Tkáč

Dobrý deň Vážený neviem či správne píšem, alebo či vôbec funguje táto stránka. Píšem a pýtam sa už po tretí krát čo je nové v priemyselnom parku? Stále čakám na Vašu odpoveď konci V Trebišove dánska spoločnosť Blika a máte nového investora?
Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov je účastníkom niekoľkých prebiehajúcich súdnych sporov so spoločnosťou BLIKA z rokov 2010, resp. 2014.
Na základe vyjadrenia predstaviteľov spoločnosti BLIKA bolo rozhodnutie začať výrobu v Českej republike podmienené spormi z minulých rokov, ktoré sa týkali prerušenia dodávky elektrickej energie pre ich výrobu v Trebišove.
Spoločnosť BLIKA neinformovala Mesto Trebišov o zámere skončiť výrobu v tunajšom priemyselnom parku.
Vzhľadom na množstvo prebiehajúcich súdnych sporov z minulých rokov a komplikované vzťahy zúčastnených strán neprejavil záujem pôsobiť v priemyselnom parku žiaden investor.

Kancelária primátora

06.01.2016 19:44 - Iveta

Dobry vecer,
Chcela by som sa opytat ci sa musi mestky park odhrabovat od snehu. Trocha napada sneh a hned sa odhrabuje. Ked napada sneh deti sa tesia ze napadal. Hned berieme sanky a ideme sa posankat do parku. Len je tam problem neda sa kedze je cely park odhrnuty a tak musime ist mimo Tv. Dnes sme sli do parku a na vchode do parku sa otacali dalsie 3 rodiny s detmi a sankami kedze sa nedalo ist. Aj ked napadalo len trocha snehu ak by sa neodhrnul tak sa da prejst zo sankami. Hlavne ze na mojej ulici za dva dni co je akoze snehu neboli ani raz. Trocha hlupe. Mozno sa mylim ale je nutne odhrnat sneh v parku? Aby sme nemuseli chodit mimo tv a mohli sme sa s detmi posankovat po nasom krasnom parku?

Odpoveď

Dobrý deň,

správca miestnych komunikácií je povinný odstraňovať znečistenie, poľadovicu, alebo sneh z chodníkov a komunikácií určených pre chodcov ako závadu v schodnosti, ktorá mu vyplýva z cestného zákona. Výnimku tvoria chodníky susediace s priľahlými nehnuteľnosťami, kde je povinnosťou vlastníka, správcu alebo užívateľa nehnuteľnosti toto znečistenie, poľadovicu alebo sneh bez prieťahov odstraňovať. Z tejto povinnosti vyplýva aj zodpovednosť za škodu, ktorá vznikla chodcom na chodníkoch z dôvodu závady v ich schodnosti. Z uvedených dôvodov správca miestnych komunikácií vykonal vyčistenie chodníkov v parku.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

13.01.2016 17:13 - Jaroslav Duc

Dobry.Prosim aby niekdo znovu kontaktoval teplarensku spolocnost a oznamyl tejto firme ze novo osadeny kanal na ulici SNP pri kostole je amatersky vytvor slovenskej firmy.Tem kanalovy poklop je znovu poskodeny a po kazdom prejdenom aute su to take pecky ze to pocut az do bytoveho domu za zatvorenymi oknami. Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Vaša sťažnosť je opodstatnená, rovnaký problém je aj pri ďalších odvzdušňovacích šachtách. Mesto daný stav reklamovalo a požiadalo Trebišovskú energetickú, s.r.o. aj zhotoviteľa stavby - Tenza, a. s. o nápravu.

Ing. Ján Bogda
referent pre výstavbu

07.01.2016 16:26 - Michal

Na ul. Berehovskej medzi škôlkou a bytovým vchodom 2173/11 ostali po výkopových prácach na trávnatej ploche betónové obrubníky. Mohlo by ich mesto odpratať?

Odpoveď

Dobrý deň,

na neodvezené obrubníky bola firma, realizujúca úpravu rozkopávok po trasách teplovodov, upozornená. Betónové obrubníky boli odpratané 12.1.2016.

Ing. Ján Bogda
oddelenie výstavby a majetku

09.01.2016 10:45 - Mgr.Radovan Jílek

Dobrý deň,
chcem sa spýtať oddelenia výstavby, ktoré tak rado obviňuje bývalé vedenie pri výstavbe Domu smútku, či už súčasné vedenie ukončilo verejnú obchodnú súťaž na obstaranie interiéru Domu smútku a kedy sa tak stalo.
Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

mesto Trebišov nerealizovalo žiadnu verejnú obchodnú súťaž na Dom smútku, ale postupovalo v súlade so zákonom č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

05.01.2016 12:09 - marian manasil

pekny den prajem..mam otazku..? dom smutku mal byť pôvodne dokonceny 15 novembra potom 31 decembra 2015..podla pohladu teraz z auta nie je dokonceny ani teraz ako mesto postupuje budu penale alebo zmluva o diele je len zdrap papiera??inak je to dielo na ktorom sa pisi nemenovane hnutie..treba uviest den KOLAUDACIE nech sa obcania mesta pokochaju 800 000e investiciov ..dakujem za rychlu odpoved a hlavne na datum kolaudacie...

Odpoveď

Dobrý deň,

ukončenie výstavby Domu smútku bolo po rokovaniach s dodávateľom stavby stanovené na koniec februára 2016. Zmluvná pokuta nebola dodávateľovi stavby z dôvodu omeškania uložená, nakoľko omeškanie stavby nie je spôsobené len dodávateľom. Jedná sa hlavne o nesúlad projektovej dokumentácie stavby s rozpočtom stavby vo viacerých položkách a doplňujúce práce, ktoré bolo potrebné riešiť v priebehu výstavby. Tieto skutočnosti vyplývajú hlavne z nedostatočne zvládnutého procesu prípravy stavby pred začatím samotnej realizácie. Zmeny oproti pôvodnému realizačnému projektu, zrealizované bývalým vedením mesta ešte v roku 2014, majú za následok zmeny niektorých stavebno-technických riešení, s ktorými sa musí ako dodávateľ, tak aj mesto vysporiadať v priebehu výstavby.
Samotná kolaudácia stavby nasleduje až po odovzdaní a prevzatí stavby medzi dodávateľom a mestom a odstránení prípadných závad. Ako vyplýva z vyššie uvedených skutočností, dátum kolaudácie bude možné uviesť až po ukončení stavby.
V prípade záujmu Vám podrobnejšie informácie radi poskytneme osobne na oddelení výstavby a majetku na MsÚ v Trebišove.

oddelenie výstavby a majetku

22.12.2015 19:52 - Tanja

Dobrý den. Kedy budú urobené oddeľovacie pásy na autá na komenského 2210 oproti ZŠ ? Katastrofa ako sa tam parkuje .

Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

ohľadne obnovy vodorovného dopravného značenia parkovacích plôch naďalej platí, že za vhodných poveternostných podmienok bude v značení mesto pokračovať na jar 2016.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

09.11.2015 09:27 - Ing.Vnek Stanislav

Chcem sa opýtať, či vedenie mesta rezignovalo na vydávanie Mestského infolistu Trebišov napr. z dôvodu vysokých nákladov,, alebo už niet o čom informovať Trebišovčanov?
Napr. za rok 2013 ich bolo vydaných 12, za r.2014 to bolo 11 a za rok 2015 iba 3(info z www.trebisov.sk).

Odpoveď

Dobrý deň,

mesto nerezignovalo na vydávanie Mestského infolistu, práve naopak, informuje v ňom o aktuálnom dianí na území mesta, a to najmä tých občanov, ktorí nedisponujú možnosťou využitia virtuálnych elektronických služieb. V týchto predsviatočných dňoch bolo do poštových schránok obyvateľov mesta doručené koncoročné číslo periodika.

Kancelária primátora

07.12.2015 11:42 - Martin S.

Dobrý deň. Neplánuje mesto na zimné obdobie verejné klzisko pod holým nebom tak, ako je to aj v niektorých iných mestách? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Mesto na tento účel nemá vo svojom rozpočte vyčlenené finančné prostriedky. Korčuľovanie pre verejnosť je vyhradené v určených hodinách na zimnom štadióne. Časový harmonogram je aktualizovaný každý týždeň v sekcii OZNAMY na webovom sídle mesta. Počas vianočných sviatkov bude k dispozícii ľadová plocha určená na verejné korčuľovanie zdarma, a to nasledovne:
Štvrtok 24.12.2015 09,00 h – 11,00 h
11,30 h – 13,30 h
14,00 h – 16,00 h
Piatok 01.01.2015 08,30 h – 10,30 h
11,00 h – 13,00 h
13,30 h – 15,30 h
16,00 h – 18,00 h


Kancelária primátora

04.12.2015 08:45 - jan papík

neuvazuje mesto o FB stranke kde by sa davali fotky, atd. samozrejme bez urazania a pisania pod svojim vlastnym menom? clovek by rad niekedy aj napisal niektorim clenom TVN akoze poslancom???

Odpoveď

Dobrý deň,

mesto Trebišov zatiaľ neuvažuje o zriadení fanpage na sociálnej sieti Facebook. Všetky pripravované podujatia, spoločensko-kultúrne a športové stretnutia, oznamy, ako aj stanoviská mesta a ďalšie informácie zo života v meste sú pravidelne aktualizované a sprístupnené širokej verejnosti na webovom sídle www.trebisov.sk

Kancelária primátora

23.11.2015 20:38 - Michal Fedor

Dobrý deň, dnes t.j.23.11.2015 som pozeral Televízne noviny na Markíze, kde som po prvý krát videl protest obyvateľov mesta Trebišov na ul. kpt.Nálepku ohľadom prejazdu kamiónov po tejto ulici.Poviem pravdu nechcel by som tam bývať, ale prečo títo občania neprišli pred KASS-ku 4.11.2015, keď bolo zasadanie vlády? Preto sa chcem opýtať vedenia mesta bol tento problém prednesený aj ako priorita mesta, alebo sa na týchto ľudí zase niekto vykašle ?

Odpoveď

Dobrý deň,

jednou z pozitívnych správ pre obyvateľov mesta Trebišov vyplývajúcou z novembrového výjazdového rokovania vlády SR je prijatie uznesenia vlády na zabezpečenie zintenzívnenia kontrol zaťaženia nákladných vozidiel na cesteI/79 a opatrenia na spustenie prípravných prác k realizácii stavby „I/79 Hriadky- Trebišov, preložka cesty“. Táto požiadavka bola do uznesenia zakomponovaná z iniciatívy vedenia mesta a na jeho podnet.

Kancelária primátora

20.12.2015 19:31 - jakub

Dobrý večer mám otazku či by mesto Trebišov nemohlo urobiť hokejovy turnaj Stredných Škôl (všetky stredne školy tu v TV aj okoli)...hoci by mohlo byť aj od 1.ročnika do 4.ročnika...keby to tu bolo dakedy bol by som rád

Odpoveď

Dobrý deň,

organizácia súťaží stredných škôl je v kompetencii príslušných krajských inštitúcií. Mesto organizuje súťaže škôl, ktoré sú v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti, t. z. základných škôl na území mesta Trebišov. Ak by sa takáto aktivita organizovala, mesto Trebišov je ochotné na tento účel poskytnúť ľadovú plochu zimného štadióna.

Kancelária primátora

30.11.2015 12:38 - Mgr. Helena Horňáková

od roku 2007 bývam v nájomnom byte na ul. Boženy Nemcovej 3538/1. Chcela by som vedieť, či sa bude môct tento byt odkúpiť a kedy.

Odpoveď

Dobrý deň,

byty v bytovom dome 3538 na Ul. B. Němcovej bude môcť vlastník - mesto Trebišov odpredať do osobného vlastníctva až v období, keď nebudú zaťažené žiadnym úverom.
Zmluva o poskytnutí podpory uzavretá podľa ustanovení zák. NR SR 124/1996 Z.z. o Štátnom fonde rozvoja bývania v znení neskorších predpisov bola podpísaná dňa 26.4.2002.
V zmysle čl. VII ods. 7.5 dlžník, t.j. Mesto Trebišov, nemôže po dobu najmenej 30 rokov od podpísania zmluvy v žiadnom prípade previesť vlastníctvo domu a bytových jednotiek na tretie osoby. Tieto byty môžu byť užívané výlučne len ako nájomné byty vo vlastníctve dlžníka.

Ing. František Feďák
vedúci finančného oddelenia

10.12.2015 21:44 - Marek Hniďák

Dobrý deň,
kedy vytvoríte parkovacie miesta na ul.Zimná a Tržná, aké sú vytvorené napr.na sídlisku sever a ul.Berehovská ?

Odpoveď

Dobrý deň,

situácia statickej dopravy v meste je naliehavá a alarmujúca. Mesto Trebišov plánuje riešiť statickú dopravu komplexne a z toho dôvodu je potrebné pripraviť štúdie týkajúce sa tejto problematiky. Až na základe týchto podkladov bude môcť mesto zabezpečovať realizáciu parkovania dotknutých lokalít. Predpokladaným obdobím prípravných prác je rok 2016.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

18.12.2015 15:49 - Maria

.... napisem znova, pri Oremuse na severe vzadu je skladka odpadkov...medzi stromcekmi,nenasla som nikde odpoved,kedy to bude upratane

Odpoveď

Dobrý deň,

znečistenie bolo v pondelok 21.12.2015 odstránené. Ďakujeme za podnet.

Miroslav Davala
vedúci MAS

21.12.2015 20:46 - Jaroslav

Dobry.Prosim aby niekdo kontaktoval teplarensku spolocnost a oznamyl tejto firme ze novo osadeny kanal na ulici snp pri kostole je amatersky vytvor slovenskej firmy.Tem kanalovy poklop je poskodeny a po kazdom prejdenom aute su to take pecky ze to pocut az do bytoveho domu za zatvorenymi oknami.Dakujem skoda ze to nevadi inym nestaram sa obcanom

Odpoveď

Dobrý deň,

pripomienka bude zaslaná spoločnosti Trebišovská energetická, s.r.o. a zároveň bude spoločnosť vyzvaná k odstráneniu nevyhovujúceho stavu.

Oddelenie výstavby a majetku

O vyjadrenie k sťažnosti mesto požiadalo spoločnosť Trebišovskú energetickú, s.r.o.:

Ďakujeme za oznámenie. Po obhliadke kanála potvrdzujeme opodstatnenosť Vašej sťažnosti a budeme požadovať od zhotoviteľa nápravu.

Trebišovská energetická, s.r.o.

21.12.2015 12:28 - Domaracký

Nepamätám si presný deň, ale svoju otázku som začínal slovami “kedy už toto skončí“ nebolo mi odpovedané. Teraz mam ďalšiu otázku. Uz je nová kotolňa napojená? A uz ona vytápa? Lebo radiátory mame na stupni 5 take teplé ako keby boli len na stupni 2. Ak táto nova kotolňa mieni takto slabo kúriť. Tak nech dá radšej všetko do pôvodného stavu a nech ide prec, lebo peniaze za teplo sú nehorázne, mi ich platiť musíme ale za zimu v bite platit určite nemienim. A ďalšia vec, kedy sa budu čistiť ulice a chodníky? Sme ako na oranisku. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

na základe požiadavky mesta spoločnosť Trebišovská energetická s.r.o. poskytla kontaktné číslo, na ktoré je potrebné volať v prípade nedostatkov na vykurovaní: 0907 936 199. Mesto priebežne zabezpečuje čistenie verejných komunikácií a chodníkov prostredníctvom Technických služieb mesta, ktoré vykonávanú monitorovanie znečistených komunikácií a chodníkov. Podľa našich informácií nová kotolňa ešte nie je v riadnej prevádzke.

oddelenie výstavby a majetku

Mesto požiadalo o vyjadrenie k danej problematike investora stavby.

Odpoveď č. 1: K dnešnému dňu sú napojené všetky odberné miesta na nový potrubný systém. V niektorých častiach mesta prebiehajú úpravy chodníkov, spevnených plôch a zelene. Bohužiaľ, vzhľadom na aktuálne ročné obdobie a počasie bude možné niektoré práce ukončiť až po skončení zimy (napr. úpravy trávnatých plôch).

Odpoveď č. 2: Na novobudovanej kotolni budú nainštalované 2 kotle - jeden na spaľovanie drevnej biomasy, druhý na spaľovanie slamy. K dnešnému dňu je v prevádzke kotol na spaľovanie drevnej biomasy. Ako záložný, resp. špičkový zdroj sú používané (a aj stále budú) plynové kotle. Pri spustení tak veľkého tepelného systému ako je ten novovybudovaný v Trebišove, je potrebné nastavenie systému regulácie tak, aby bol zabezpečený tepelný komfort všetkých odberateľov tepla. Toto je možné iba za prevádzky tepelného systému, čo, bohužiaľ, môže viesť k výkyvom v teplote dodávanej vykurovacej vody. Ďalším negatívnym faktorom na dodávku tepla je zavzdušnenie systému a potreba pravidelného odvzdušňovania na najvyšších poschodiach jednotlivých bytových domov. Dôvodom nedostatočného kúrenia mohla byť aj porucha na domovej odovzdávacej stanici tepla bez súvislosti na rekonštrukciu rozvodov. Bez uvedenia času, kedy malo dochádzať k problémom s vykurovaním a čísla bytového domu, sa nedokážeme vyjadriť k príčine problémov.

Odpoveď č. 3: Každý bytový dom je zásobovaný teplom prostredníctvom bytovej odovzdávacej stanice, ktorá je osadená meračom tepla na vykurovanie a na teplú úžitkovú vodu. Merače tepla sú ciachované, merajú iba reálne dodané teplo.

Odpoveď č. 4: Čistenie chodníkov a ciest sa realizuje priebežne. Toto je požadované z našej strany ako investora od zhotoviteľa. Pravidelne je to požadované aj zo strany mesta. Vzhľadom na charakter počasia a priebežné vykonávanie stavebných prác nie je možné aj napriek čisteniu zabezpečiť nezablatenie ulíc, resp. chodníkov. Za tieto nepríjemnosti sa ospravedlňujeme.

spoločnosť Trebišovská energetická, s.r.o.

17.12.2015 12:59 - Lucia L.

Dobrý deň, snáď sa dočkám aspoň jednej odpovede.
Kedy budú nastriekané čiary pri bytovke - hodvábna 2? Uľahčilo by sa parkovanie. a ešte otázka, stoja už veľmi dlho 3 nefunkčné autá, ktoré zaberajú parkovacie miesta. Funkčné autá musia parkovať buď na trávniku alebo pri kontajneroch, nedá sa to riešiť ??? ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

Z dôvodu nevhodných poveternostných podmienok nie je možné realizovať v najbližších mesiacoch vodorovné dopravné značenie. V obnove značenia budeme pokračovať na jar 2016.

Ing. Ján Bogda
oddelenie výstavby a majetku

13.12.2015 19:40 - Maria

zdravim,

mam otazky ci podnety na kompetentnych

-mensia skladka odpadkov je pri Oremuse vzadu, pri kruhaci,medzi stromcekmi,bezne tadial chodia aktivacni,takisto su smeti pozdlz chodnika odPovodie Bodrogu smerom na Hurbanovu...
-uz som raz pisala,na severe sa uz vykopov.prace skoncili ostal miestami material popri chodnikoch,ktory spati,kamienky,kamene,sut,poprip.,zvysky po stavbaroch,zvzte odstranenie pokial nepride sneh,, nie je to velka robota,napr.aj vedla vykladaneho chodnika smer Hodvabna od jednoty zadom,

-zislo by sa cistit od blata chodniky,a to v celom meste,ludia nie su povinni to akceptovat,

-ihrisko vzadu za bytovkou 2275 na severe sa bezne vyuziva psickarmi,nie je tu ziadne velke upozornenie na zakaz,mala nalepka na stlpe nestaci,mozno by sa zisli letaky do kazdej schranky

-mam dotaz na neexistujuci chodnik od slov.sporitelne hore dalej k jednote nepokracuje... preco je tomu tak uz roky?...neplanuje mesto oslovit majitela pozemkov-ak ono nie je majitel-preco chodnik nie je dokonceny,po tej nedok.casti sa zle chodi,zle to vyzera,takisto chodniky od Slov. sporitelne dozadu k Alianzu,v zlom stave,ak je sukromny majitel malo by ho mesto vyzvat na napravu,tento stav trva roky...nikomu to nevadi?je to tiez vizitka..
-neplanuje dat mesto smetiaky,ktore su pri predajni Ilas na severe do tzv klietok?
vecne su roztahane,nevzhladne,,takto by boli pokope,myslim,ze obyvatelia tejto casti by to len privitali,pozemok je sice sukromny,ale mozna by bola dohoda s majitelkou,ked uz bezatk zadarmo poskytuje parkovisko pri predajni

Odpoveď

Dobrý deň,

- rozkopávky miestnych komunikácií, chodníkov a verejných priestranstiev pre trasy teplovodných potrubí na uliciach Pribinova, Ternavská, Hodvábna, Hurbanova, Severná, M. R. Štefánika pri Oremuse budú odovzdané 18.12.2015. K dátumu odovzdania budú zvyšky stavebného materiálu stavebnými firmami upratané. Súčasťou odovzdania bude Záznam o zistených nedostatkoch a nedorobkoch so stanoveným termínom ich odstránenia.
- zástupcovia mesta opakovane na kontrolných dňoch, ale aj operatívne upozorňujú zhotoviteľa na nedostatočné čistenie miestnych komunikácií a chodníkov v miestach vykonávaných stavebných prác. Reagujeme aj na podnety občanov a požadujeme od stavebných firiem nápravu.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

14.12.2015 15:00 - Vierka

Dobrý deň, chcem sa opýtať či budete tohto mesiaca brať plasty.Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Zber plastov bude tento mesiac vykonávaný vo štvrtok 31.12.2015.
Vývoz TKO sa počas vianočných sviatkov uskutoční rovnako ako v pracovných dňoch.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

10.12.2015 14:20 - Viktor Salamon

Nieco ako ochrana osobnych udajov ? Niesom v tejto veci odbornik ale toto by na webstranke mesta byt nemalo , uprimne ... myslim si.
http://www.trebisov.sk/articles/file/12620

Odpoveď

Dobrý deň,

na stránke mesta - Úradná tabuľa sú zverejňované dokumenty, ktoré je podľa osobitného predpisu mesto povinné zverejniť na úradnej tabuli.

Uvedené informácie sú zverejnené na základe § 10 ods. 2 zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov v úplnom znení: "Spracúvané osobné údaje možno z informačného systému poskytnúť, sprístupniť alebo zverejniť len vtedy, ak osobitný zákon ustanovuje účel poskytovania, sprístupňovania alebo zverejňovania, zoznam osobných údajov, ktoré možno poskytnúť, sprístupniť alebo zverejniť, ako aj tretie strany, ktorým sa osobné údaje poskytujú, prípadne okruh príjemcov, ktorým sa osobné údaje sprístupňujú, ak tento zákon neustanovuje inak." Osobitným zákonom je v tomto prípade zákon č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v úplnom znení, ktorý v § 7 ods. 3 ustanovuje: "Ak dôjde k zrušeniu trvalého pobytu podľa odseku 1 písm. d) až g), je miestom trvalého pobytu občana obec, na ktorej území bol občanovi trvalý pobyt zrušený. Túto skutočnosť je ohlasovňa povinná oznámiť občanovi vyvesením oznámenia na úradnej tabuli v obci pobytu po dobu 15 dní. V oznámení ohlasovňa uvedie aj meno, priezvisko a dátum narodenia občana."

Ing. Martina Nagyová
vedúca kancelárie primátora

15.12.2015 12:31 - E.H.

Dobrý deň, rád by som sa spýtal, kedy bude upravené parkovisko pri autocentre BAMARA?

Odpoveď

Rozkopávkou narušený úsek odstavnej plochy pri autocentre BAMARA bude upravený frézovanou asfaltovou drťou najneskôr do 18.12.2015. Mesto pozná stav, v akom je táto odstavná plocha, riešeniu problému sa bude venovať v budúcom roku. Prístupová cesta v úseku narušenom rozkopávkou bude opravená na jar 2016.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

02.11.2015 16:55 - Snp

Dobry vecer chcem sa informovat nasa meska policia nema na vyplaty alebo chcu vytiahnut od ludi si vianocne odmeny lebo nase krasne mesto si zmysli ze chce menit ruly a ludia musia za mesky vymisel platit a poprosim si aj odpoved

Odpoveď

Platové náležitosti príslušníkov mestskej polície nie sú viazané na finančné prostriedky získané uložením blokových pokút. Odmeňovanie príslušníkov mestskej polície Trebišov je upravené zákonom č. 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Keďže v našom meste v súčasnosti prebieha výstavba teplovodu bolo potrebné pre zrealizovanie stavby vykonať dopravné obmedzenia, ktoré sú vyznačené dočasným dopravným značením.
Dohľad nad ich dodržiavaním vykonávajú aj príslušníci mestskej polície, ktorí sú v prípade zistenia priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky oprávnení priestupcu prejednávať v blokovom konaní, avšak iba v rozsahu, ktorý určuje zákon SNR č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších predpisov - t. j. priestupky spáchané neuposlúchnutím pokynu vyplývajúceho

1. z dopravnej značky zákaz zastavenia, zákaz státia, zákaz vjazdu, zákaz odbočovania, zákaz otáčania, prikázaný smer jazdy, prikázaný smer obchádzania, vyhradené parkovisko, obytná zóna, pešia zóna, školská zóna, zóna s dopravným obmedzením a parkovisko,

2. zo všeobecnej úpravy cestnej premávky, ktorou sa zakazuje zastavenie, státie a vjazd vozidiel.
Väčšina vodičov pácha priestupky vedome a uznávajú len svoje argumenty. To, že porušili ustanovenie zákona, je u vodičov niekedy až na poslednom mieste v ich argumentácii. Pri ukladaní blokových pokút preto príslušníci MsP prihliadajú na závažnosť priestupku, najmä na spôsob jeho spáchania a na jeho následky, na okolnosti, za ktorých bol spáchaný, na mieru zavinenia, na pohnútky a na osobu páchateľa.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením Mestskej polície Trebišov

08.12.2015 11:43 - Emil

Nebude mestská polícia v spolupráci s PZ postihovať večerných jazdcov na bicykloch preháňajúcich sa po chodníkoch bez svetelného označenia k smetným košom v meste?

Odpoveď

Dobrý deň,

jazda cyklistov za zníženej viditeľnosti je upravená v § 55 zákona SNR č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Mestská polícia pri plnení svojich úloh v zmysle zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii, samozrejme, zisťuje a dokumentuje aj takéto porušenie zákona, pričom zavinené konanie priestupcov je kvalifikované ako priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky podľa § 22 zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov. Spisový materiál je po zadokumentovaní odstúpený správnemu orgánu na prejednanie, ktorým je v tomto prípade príslušný ODI OR PZ v Trebišove.
Keďže príslušníci mestskej polície nemôžu z kapacitných dôvodov zistiť každý takýto priestupok, vítame aj iniciatívu občanov, ktorí môžu o protiprávnom konaní vykonať oznámenie na bezplatnom telefónnom čísle 159 (do 22.00 hod.) alebo na bezplatnom telefónnom čísle 158.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením Mestskej polície Trebišov

04.12.2015 15:07 - jAROSLAV

Dobry den rad by som sa opital kompetentnych dokedy budu parkovat auta na ulii Zimna1584/13 mestska policia to ignoruje zaidam kompetentnych aby sa neparkovalo na travniku dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

tento problém je v súčasnej dobe výraznejší z dôvodu vykonávania výkopových prác a následnej pokládky teplovodného potrubia na viacerých miestach v Trebišove. Jedným z miest je aj Zimná ulica. O tomto probléme mestská polícia vie a v nasledujúcom období bude tejto lokalite venovaná pozornosť, a to zvýšením hliadkovej činnosti a upozornením majiteľov motorových vozidiel formou oznamu. V prípade zistenia nesprávneho parkovania, vec oznamujte na bezplatnom telefónnom čísle 159 (do 22.00 hod.) alebo na bezplatnom telefónnom čísle 158.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením Mestskej polície Trebišov

28.11.2015 16:13 - Michal Gud

Pred pár týždňami som sa pýtal na opravu chodníka na Palárikovej ulici. Doteraz som nedostal žiadnu odpoveď.Bude sa tým dakto aj zaoberať?

Odpoveď

Dobrý deň.

Opravy chodníkov sú naplánované v návrhu rozpočtu na rok 2016.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

30.11.2015 11:33 - Durkonová

Dobrý deň, chcem sa informovať: Dala som si umývať auto v autocentre BAMARA a kým vyšlo zo dvora, bolo zospodu špinavé ako nikdy. Autá tam stoja v blate a to od doby, keď bolo parkovisko totálne rozkopané. Nie je vidieť ani kde je ceta a kde už nie. Nedá sa s tým niečo urobiť? Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

po rozkopávkach bude časť prístupovej cesty k autocentru BAMARA opravená a vyasfaltovaná, odstavná plocha v úseku rozkopávok bude upravená frézovanou asfaltovou drťou. Poznáme stav, v akom táto odstavná plocha je. Riešeniu problému sa mesto bude venovať v budúcom roku.

oddelenie výstavby a majetku

30.11.2015 17:22 - Emília Bariličová

Môžete prosím zverejniť otváracie hodiny vo fitness centre v Športovej hale v Trebišove plus aktuálny cenník.
Ďakujem.
Bariličová

Odpoveď

Dobrý deň.

Otváracie hodiny vo fitness centre v objekte Športovej haly:

Pondelok - Sobota: 14.00hod.- 20.00hod.
Vstupné je 1,50 eur. Obyvatelia mesta si môžu zakúpiť permanentky v sume 20 eur, ktorá je použiteľná na dvadsať vstupov.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV