Triumf mladého nádejného dizajnéra

03.05.2013

Jedinečný úspech – celkové prvenstvo - na úrovni stredných škôl zaznamenal piatok 26. apríla na celoslovenskom finále Stredoškolskej odbornej činnosti 2013 žiak Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa v Trebišove Daniel Tocik.

Podujatie, ktorého hostiteľom boli Stredná odborná škola a Stredná zdravotnícka škola v Nových Zámkoch, privítalo posledný aprílový týždeň 272 talentovaných stredoškolákov z oblasti prírodovedných, technických, humanitných a spoločenskovedných odborov. Najúspešnejší žiaci z ôsmich krajov tak dostali možnosť prezentovať a obhajovať svoje odborné práce pred hodnotiacou komisiou zloženou zo stredoškolských a vysokoškolských pedagógov v 17 vyhlásených odborných zameraniach.  V tohtoročnom meraní síl sa celkovo stretlo 5 385 žiakov z vyše 500 stredných škôl s takmer 4 tisíc odbornými prácami.

Daniel, v rámci kategórie č. 16 Teória kultúry, umenie, umelecká, odevná tvorba, svojím návrhom úžitkovo-dizajnového výrobku na odkladanie písacích potrieb pre deti pod názvom „ZEBO“ presvedčil odbornú porotu natoľko, že získal aj mimoriadnu cenu, ktorá ho oprávňuje zúčastniť sa nadnárodného súperenia s najlepšími českými stredoškolákmi na finále 35. ročníka súťaže SOČ v Českej republike v Brne (13. – 16. 6. 2013).

Prenikavý úspech mladého umelca a dizajnéra je nielen úspešným prezentovaním vlastnej tvorby, ale aj významným zviditeľnením školy, mesta a okresu v rámci jedného z najpopulárnejších a najsledovanejších súťažení na úrovni stredných škôl v Slovenskej republike.

PhDr. Marek Čižmár

© 2024 MESTO TREBIŠOV