Účasť na prvom trebišovskom turnaji NBL 2013: 125%!

22.05.2013

Východ nezostal nič dlžný svojej povesti a v Trebišove sa hneď na prvý turnaj druhého ročníka NBL prihlásilo 20 dvojíc (čo je 125% kapacity). Organizátorom bolo ľúto nechať niekoho hneď na prvom turnaji mimo kola (20 dvojíc je veľa na jednodňový turnaj, málo na dvojdňový), a tak vzali všetkých 20 dvojíc. „Jedna z vecí, na ktorých od začiatku NBL staviame, je garantovať každému účastníkovi, že si zahrá dostatočný počet zápasov. To však na druhej strane znamená obmedziť kapacitu turnaja, ktorá je pri 2 kurtoch, ako napríklad v Trebišove, 16 dvojíc na 1 deň. Máme však odskúšané, že zvládnuť sa dá aj 20 bez toho, aby si účastníci zahrali menej, no je to vždy riziko - potrebujete aby klapli na 110 % dve veci: počasie a disciplína hráčov. Riskli sme a vyšlo to,“ vysvetľuje Michal Ivan, spoluzakladateľ NBL, ktorý sa turnaja osobne zúčastnil. Prečo potom nie je 20 štandardnou kapacitou 1 dňa? „Ako som povedal - počasie a disciplína hráčov musia vyjsť na 110%. Každému je jasné, že počasie neovplyvníte a nevyjde vždy tak ako teraz. Hráčov síce naháňať môžete - ale nie príliš, pretože prvoradá na NBL je pohoda. A daňou za navýšenú kapacitu sú aj dlhšie prestoje, ktoré asi nikto nemá rád. Aj teraz boli, zvládli sme ich však a dúfam, že v účastníkoch prevládli pozitívne pocity,“ dopĺňa. Ak bude aj na ďalších turnajoch veľký záujem, stane sa 20 dvojíc pravidlom? „Určite nie. Sem-tam výnimku spravíme, ale nechceme aby to bolo na úkor hry alebo atmosféry otrávenej naháňaním. Určite budeme prísnejší už pri prihlasovaní. Nebudeme takí zhovievaví k dvojiciam, ktoré sa spamätajú vo štvrtok alebo piatok, ako sme boli teraz. Musia aj hráči pochopiť, že ak má turnaj vypáliť dobre, je nevyhnutná kvalitná príprava organizátora po všetkých stránkach a nemôžu sa do poslednej chvíle prihlasovať, meniť partnerov a podobne. Aspoň nie v NBL,“ uzavrel Mišo.

Trebišov sa po roku opäť stal križovatkou beachvolejbalových ciest z Košíc, Michaloviec, Sečoviec, Prešova či Sobraniec. „Veľká vďaka patrí vedeniu mesta za prístup, ktorým nám pomáha zveľaďovať areál. V peknom prostredi ZŠ M.R.Štefánika sa už dnes dá naozaj pripraviť dobré podujatie aj s viacerými športovými aktivitami a mesto Trebišov si aj vďaka tomu upevňuje miesto na beachvolejbalovej mape Slovenska,“ hovorí Miroslav Németh z OZ Smeč, organizátor trebišovských turnajov NBL.

A má pravdu, nebolo to len o peknom počasí, bojovalo sa aj na ďalších frontoch. Beachvolejbalový A turnaj vyhrali Tomáš Kuba so Silviou Murínovou, béčko Karina Šalatová a Patrik Germuška.

© 2024 MESTO TREBIŠOV