Úspechy stolného tenistu Filip Petríka

28.05.2013

Filip Petrík, žiak ZŠ Gorkého v Trebišove, odchovanec trebišovského Klubu stolného Tenisu Plus 40, ktorý v súčasnej sezóne hosťuje v klube Lokomotíva Košice dosiahol v mesiaci máj niekoľko výnimočných výsledkov.

Dňa 8. mája sa konali v Košiciach Majstrovstvá východného Slovenska stolných tenistov v kategórii mladšieho žiactva. Filip štartoval v troch kategóriách a v každej obsadil 3.miesto, Cenné je umiestnenie v dvojhrách chlapcov, keď sa pred ním umiestnili len chlapci starší od neho o jeden rok. To znamená, že na budúci rok má veľké šance dosiahnuť na tie najvyššie umiestnenia.

 O pár dní, 11. mája sa Filip zúčastnil so svojim klubom Lokomotívou Košice na Majstrovstvách Slovenska družstiev v kategórii žiakov. Konali sa v Ružomberku a chlapci z Lokomotívy ako víťaz 1.ligy potvrdili,že sú vo svojej vekovej kategórii najlepší aj na Slovensku.

Stali sa majstrom Slovenska, pričom Filip neprehral ani jeden zápas, nestratil ani jeden set. 24. mája vyhrala jeho škola ZŠ Gorkého druhý ročník stolnotenisového turnaja základných škôl o Putovný pohár Primátora mesta Trebišov. Samozrejme, bol oporou týmu a nestratil opäť ani set.

V mesiaci jún ho čakajú Majstrovstvá Slovenska mladších žiakov v Čadci a potom pravdepodobne pozvánka do reprezentačného týmu Slovenska a účasť na letných Majstrovstvách Európy v Štrasburgu.

K dosiahnutým výsledkom mu blahoželáme !

Ing. Gabriel Wawrek, tajomník Klubu stolného tenisu PLUS 40 Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV