Gymnázium, Komenského 32, Trebišov - „odštartovali“ sme ďalší projektu z ESF

04.11.2014

Najlepšia investícia je do vzdelania. Táto okrídlená veta zaznela  snáď  už  miliónkrát. Ale čo pre to a  ako to urobiť? No predsa spojiť sily, dať  nápad do  projektovej podoby a nastaviť ho na ponuku  finančných prostriedkov  na jeho realizáciu. Aké jednoduché.  Je za tým však  tím ľudí, ktorí sú  najprv odhodlaní  stráviť  svoj voľný čas nad spracovaním nápadu  a   neskôr  mimo svojich pracovných povinností   nad samotnou realizáciou a vyhodnotením projektu.

V snahe čo najviac zatraktívniť štúdium pre žiakov  Gymnázia, Komenského 32, Trebišov  projekčný tím  pedagógov školy pod vedením riaditeľky školy Márie Kašaiovej vypracoval v rámci operačného programu Vzdelávanie projekt  s  názvom Využívanie inovatívnych metód pre rozvoj zručností v prírodovedných predmetoch žiakov Gymnázia v Trebišove.  Projekt bol vyhodnotený ako úspešný a tak škola už čerpá z  ESF prostredníctvom Agentúry Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre  štrukturálne fondy EÚ  nenávratný finančný príspevok vo výške 199 321,87 eur. Doba realizácie projektu je stanovená na obdobie  marec 2014 až august 2015. Projekt má stanovené dve aktivity.

V prvej  aktivite  1.1. Tvorba a inovácia materiálov a didaktických prostriedkov  budú našimi učiteľmi  predmetov MAT, INF, BIO, CHE, FYZ spracované výstupné produkty -pracovné listy, banky vyučovacích hodín s experimentom, prezentácie praktických aplikácií vybraných tém učiva, zbierky úloh, DVD s ukážkami experimentov. Materiály sa stanú dokladom pedagogickej a odbornej profesionality  našich kolegov a obohatia edukáciu o zážitkovosť, väčšiu kooperatívnosť v práci žiaka a učiteľa s dôrazom na rozvoj kľúčových kompetencií.

V aktivite 1.2.  Odborné vzdelávanie pedagogických zamestnancov v inovatívnych formách a metódach vyučovania absolvujú učitelia  prírodovedných predmetov  vzdelávacie kurzy so zameraním na projektové vyučovanie, implementáciu IKT do vyučovacích hodín, na domácu  prípravu žiakov na vyučovacie hodiny na báze interaktívnosti. Škola realizovaním projektu  ďalej získa:  fond moderných učebných pomôcok, modernú laboratórnu techniku pre výučbu prírodovedných predmetov,  odbornú literatúru z didaktiky a psychológie  pre učiteľov zapojených do predmetu a do fondu školskej knižnice.

Veríme, že naplnenie cieľov  projektu skvalitní vyučovací proces a navýši hodnotu Gymnázia, Komenského 32, Trebišov ako stabilnej strednej školy v regióne.

© 2024 MESTO TREBIŠOV