Vyhlásenie fotosúťaže: Cudzinci medzi nami

22.04.2015

Združenie miest a obcí Slovenska vyhlásilo fotografickú súťaž „Cudzinci medzi nami“, ktorej cieľom je zvýšiť povedomie o živote štátnych príslušníkov tretích krajín na Slovensku. 

Súťaž je súčasťou projektu BUK- Budovanie kapacít na úrovni miestnej územnej samosprávy v oblasti integračnej politiky (viac informácií: www.projektbuk.sk).

Fenomén migrácie a následnej integrácie štátnych príslušníkov tretích krajín na Slovensku sa stáva naliehavejšou témou. Je úzko spätý s narastajúcou migráciou obyvateľstva, ako aj spoločenskou a politickou situáciou vo svete. Počet cudzincov (a teda  aj štátnych príslušníkov tretích krajín) a ich podiel na celkovej populácii na Slovensku narastá. 

Združenie miest a obcí Slovenska si uvedomuje rezervy miestnej územnej samosprávy v riešení integračnej politiky štátnych príslušníkov tretích krajín. Projekt formou testovania pilotných opatrení vo vybraných siedmich mestách (Banská Bystrica, Dolný Kubín, Michalovce, Prievidza, Senec, Snina a Svidník), ako aj spektrom ďalších podporných aktivít pre mestá a obce, ponúka pomoc miestnym orgánom a členskej základni ZMOS pri riadení integrácie štátnych príslušníkov tretích krajín na úrovni miestnej územnej samosprávy.

Fotosúťaž „Cudzinci medzi nami“ je určená žiakom základných, stredných a vysokých škôl, profesionálnym aj amatérskym fotografom. Cieľom súťaže je vytvoriť zaujímavú fotku mozaiku príbehov cudzincov. Účastníci súťaže môžu svoje fotografie a fotoreportáže prihlásiť do súťaže cez web stránku: sutaz.projektbuk.sk.

Súťaž trvá do 15. mája 2015. Víťazné fotografie budú prezentované v rámci záverečnej konferencie, ktorá sa uskutoční 11. júna 2015. Sponzorom súťaže je spoločnosť CEWE a.s., prevádzkujúca sieť predajní Fotolab.

Projekt je financovaný Európskou úniou z Európskeho fondu pre integráciu štátnych príslušníkov tretích krajín na roky 2007 - 2013 „Solidarita pri riadení migračných tokov“.

© 2024 MESTO TREBIŠOV