Medzizávodná súťaž zručnosti vodárenských pracovníkov

08.09.2015

Piatok 4. septembra 2015 sa v priestoroch pred športovou halou v Trebišove uskutočnila Medzizávodná súťaž zručnosti vodárenských pracovníkov a Deň vodárenskej techniky Trebišov 2015. Organizátorom súťaže bola Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. závod Trebišov. 

Svoje teoretické i praktické vedomosti a schopnosti si na tejto súťaži preverili vodárenskí pracovníci už jedenásty rok. Prvýkrát v meste Trebišov. Cieľom tejto obľúbenej súťaže je zvyšovanie kvalifikácie a odbornej pripravenosti pracovníkov, nakoľko si prevádzkovanie verejných vodovodov a kanalizácií vyžaduje kvalitný odborný personál a profesionálny prístup. Súťaž, ktorú podporilo aj mesto Trebišov, je zároveň prípravou pre Celoslovenskú súťaž zručnosti vodárenských pracovníkov, ktorej sa zúčastnia len víťazi súťaže jednotlivých vodárenských spoločností na Slovensku. Disciplíny sú koncipované tak, aby kopírovali reálne činnosti vodárenskej profesie.    

Súťažilo sa v nasledovných disciplínach:

DISCIPLÍNA  „A“

Oprava vodovodného potrubia tradičným technologickým postupom, doplnená o nové spôsoby opráv.

DISCIPLÍNA „B“

Montáž a oprava vodovodného potrubia s použitím nových technológií vrátane montáže vodovodných prípojok.

DISCIPLÍNY „C“

Vyhľadávanie vodovodného potrubia, armatúr a poklopov.

DISCIPLÍNA „D“

Vyhľadávanie skrytých porúch na vodovodnom potrubí.

V súťažných disciplínach si zmerali sily družstvá z deviatich závodov/miest: Bardejov, Svidník, Humenné, Prešov, Rožňava, Košice, Vranov nad Topľou, Trebišov, Michalovce.  

Oficiálnou novinkou v rámci 11. ročníka bola nová disciplína „F“ – Súťaž zručnosti stavebných strojníkov, kde si vlastné zručnosti preverili aj vodárenskí bagristi.

Podujatie sa začalo o ôsmej hodine ráno. Súťažnej akcie VVS, a.s. sa okrem súťažných družstiev mohla zúčastniť aj široká verejnosť a podporiť tak niektorý z tímov.  

Pre všetkých prítomných bol k dispozícii vodný bar v štýlovom party stane, kde sa Trebišovčania zdarma osviežili chutným nápojom s príznačným názvom. Smäd uhasilo Pomarančové vlnobitie, Mätová prípojka, ale aj Jahodová Aquinka. 

Tí, ktorí sa podujatia zúčastnili, mali jedinečnú príležitosť pozrieť si vystavenú vodárenskú techniku: meracie vozidlo, sací cisternový automobil na zber a prevoz odpadových vôd a mnoho ďalších automobilov aj s podrobným výkladom o ich použití a účeloch.

VVS, a.s. preukazuje zručnosť a kvalifikovanosť svojich pracovníkov aj na celoslovenskej súťaži, kde svoje kvality potvrdila už siedmimi víťazstvami. Tento rok sa pokúsi zabojovať o povestné putovné „šupátko“ 9. – 11. septembra na Celoslovenskej súťaži zručnosti vodárenských pracovníkov v Banskej Bystrici, ktorú organizuje Stredoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s.

© 2024 MESTO TREBIŠOV