Medzinárodná olympiáda turistickej mládeže

11.09.2015

XI. medzinárodná olympiáda turistickej mládeže je medzinárodné vrcholové podujatie Klubu slovenských turistov, ktoré sa organizuje striedavo každé 3 roky na Slovensku a v Českej republike.

Zámerom a cieľom podujatia je podpora kultúrneho, spoločenského a športovo-olympijského života a ducha mladých turistov. Svoje sily, skúsenosti, um aj talent si môžu zmerať vo volejbalovom, futbalovom a stolnotenisovom turnaji, v streľbe v cezpoľnom behu, parkom a v uzliarskej regate.

V kultúre a umení sa bude súťažiť  v recitácii, speve a v hre na hudobný nástroj. Do programu  XI. MO TOM sa zaradilo aj  spoznávanie kultúrnych a historických tradícií a dedičstva v meste Trebišov a jeho okolia. Poznávacie autobusové a pešie výlety smerujú do Zemplínskych  vrchov - z najvyššieho na najnižší bod - výstup na Rozhľadňu, najvyšší bod Zemplínskych vrchov a vyhliadkovú vežu TOKAJ, do Veľkej Tŕne - historické pivničky a Vinný dom, navštíviť sa pôjde aj Klin nad Bodrogom - najnižšie miesto v SR, tiež Borša - kaštieľ. V Slanských  vrchoch  sa účastníci vyberú po stopách  II. svetovej  vojny: Dargovský priesmyk - výstup na Bogotu.

Program XI. MO TOM dopĺňajú aj sprievodné podujatia - slávnostné otvorenie a ukončenie medzinárodnej olympiády, kultúrny program, diskotéka, zábavné hry a súťaže na školskom dvore, jazda na koníkoch v parku, voľba páru olympiády a poznávacia nočná hra Duch mesta Trebišov,  ktorá končí  pri Andrássyho kaštieli pozorovaním nočnej oblohy.

Organizátormi XI. MEDZINÁRODNEJ OLYMPIÁDY TURISTICKEJ MLÁDEŽE z poverenia Ústrednej rady KST je Regionálna rada KST v TREBIŠOVE TOM BRONTOSAURUS TJ SOKOL Trebišov Klub slovenských turistov.

Záštitu nad olympiádou prevzali:

primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár

riaditeľ SSOŠ DSA Trebišov RNDr. Juraj Seiler

riaditeľka Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišov Mgr. Beáta Kereštanová

riaditeľ CVČ Trebišov Mgr. Jozef Mačuga

člen VV KST a podpredseda RM KST Stanislav Andrási

starosta SNS - Mgr. Andrej Krišanda  

Tohtoročný organizačný tím pozostáva z nasledujúcich členov:

Alžbeta Taššova, Mgr. Kajda Štefan, Mgr. Michal Dziak, František Majerčik, Dušan Ferčak, Jan Voral,

 OM BRONTOSAURUS TJ SOKOL Trebišov, CVČ Trebišov

Miesto konania:  SSOŠ DSA Trebišov, Komenského 12 – školský internát

Termín konania: 24.9. – 27.9.2015

Prihlásené oddiely:

Slovenská republika

TOM RYCHLA ROTA RUŽOMBEROK

TOM ZNIEV KLAŠTOR POD ZNIEVOM

TOM ZŠ BATOVCE

TOM SALAMANDER KOŠICE

SZUŠNOVOSAD

TOM BRONTOSAURUS TREBIŠOV

Česká republika

TOM KADAO OPAVA

TOM DIVOČACI FRYDLANT N.O.  

TOM ČMOUDIK OSTRAVA

© 2024 MESTO TREBIŠOV