Nové detské ihrisko na sídlisku STRED

14.10.2015

V meste Trebišov na sídlisku STRED bolo 13. októbra 2015 do užívania odovzdané obnovené detské ihrisko.  Nachádza sa na ploche už existujúceho, ktoré však bolo po stavebno-technickej a estetickej stránke nevyhovujúce. V priestore certifikovaného dreveného ihriska sú nainštalované viaceré herné prvky. Najmenší Trebišovčania budú môcť vďaka nemu využiť nové šmykľavky, hojdačky či lezeckú stenu. Ihrisko je tiež vybavené edukatívnymi prvkami a balansovaciou plochou na nácvik chôdze a rovnováhy.  Hracie centrum je verejne prístupné a bezodplatne slúži všetkým deťom v meste. 

Ihrisko na území mesta vybudovali Mladí sociálni demokrati, ktorí ho následne darovacou zmluvou odovzdali do užívania mestu Trebišov.  Slávnostného odovzdania a otvorenia detského ihriska sa zúčastnil poslanec NR SR a primátor mesta Košice MUDr. Richard Raši, PhD., MPH, primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár, zástupca primátora Ing. Róbert Puci a okresný predseda MSD Trebišov JUDr. Jozef Tóth. 

Novému vedeniu mesta plynie ešte len 10. mesiac volebného obdobia a už sa mu v tomto relatívne krátkom čase podarilo vytvoriť podmienky na vybudovanie štyroch nových ihrísk na území mesta. 

Okrem tohto darovaného ihriska mesto získalo finančnú podporu z rôznych externých zdrojov na výstavbu Street workoutového ihriska, detského ihriska na Ul. kpt. Nálepku a multifunkčného ihriska v MČ Milhostov.            

© 2024 MESTO TREBIŠOV