Burza práce a informácií

17.10.2015

Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Trebišove zorganizoval 15. októbra 2015 BURZU PRÁCE A INFORMÁCIÍ.  V priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Trebišove sa stretli referenti ÚPSVaR Trebišov, zamestnávatelia, pedagógovia, ale aj žiaci základných a stredných škôl.

Účastníkom burzy boli poskytnuté informácie a odborné rady o druhoch povolaní, predpokladoch a požiadavkách na výkon určitého povolania, tiež aktuálne informácie o situácii na trhu práce v regióne. 

Svoje miesto na burze mali aj zástupcovia ZŠ a SŠ, ktorí prezentovali študijné odbory, možnosti štúdia, ako aj skúsenosti a úspechy školy, ktoré získali rokmi. Cieľom poradenstva zo strany zástupcov škôl, ale i referentov ÚPSVaR bolo predchádzať nesprávnej voľbe povolania u žiakov a ich následnému zaradeniu do evidencie UoZ.  

Poradensko-informačné stretnutie poskytovalo možnosť prezentácie väčšieho počtu SŠ a zamestnávateľov, na základe ktorej sa žiakom ZŠ a SŠ vytvoril lepší a rozsiahlejší prehľad o trhu práce nielen v rámci okresu, regiónu, ale aj v zahraničí.

Zastúpené boli aj personálne a pracovné agentúry, ktoré informovali prichádzajúcich ľudí o pracovnom uplatnení prostredníctvom ich služieb.

Pre pozvaných riaditeľov a zástupcov škôl sídliacich v meste Trebišov sa uskutočnila prednáška k danej problematike. Súčasťou prezentácie bolo oboznámenie sa s predpokladmi vývoja potreby množstva budúcich absolventov škôl v nadväznosti na rozvíjajúce sa odvetvia hospodárstva. Z danej problematiky sa nevynímajú ani štatistiky nezamestnanosti v našom okrese, ako i samotné porovnanie okresov podľa miery evidovanej nezamestnanosti.      

© 2024 MESTO TREBIŠOV