Súťaž autorskej tvorby - SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

23.11.2015

Spoločnosť GRAND STUDIO, s.r.o.  vyhlasuje 6. ročník SLOVENSKEJ HUDOBNEJ LIGY.

SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA je súťažou autorskej tvorby hudobných interpretov a týmto formátom jej na Slovensku patrí jedinečnosť. Súťaž sa koná ako bienále, t.j. raz za dva roky, pretože prvý rok sa súťaží a druhý rok sa organizátori venujú víťazom a finalistom, ktorým je v súťaži ponúknuté mimo iného napr. nahrávanie v profesionálnom štúdiu, videoklip, webovú stránku, produkciu, PR a tlačový servis, vecné ceny, koncertovanie a iné.

Novinkou 6. ročníka je aj zmena organizovania základných kôl, ktoré sa uskutočnia v hudobných kluboch v Bratislave, Trnave, Nitre, Žiline, B. Bystrici, Košiciach a vo Svidníku.

Do 31. decembra 2015 prebieha fáza prihlásenia sa do súťaže. Finále sa uskutoční v auguste 2016 v Stropkove.

Slovenská hudobná liga sa koná raz za dva roky (ide o bienále) a vychádza z formátu základných kôl a finále. Do súťaže sa môžu prihlásiť všetky hudobné telesá bez žánrovej profilácie. Prvý ročník sa konal už v roku 2003, kedy sa víťazom stali populárne Heľenine oči (Prešov).

Počet základných kôl závisí od počtu prihlásených kapiel (cca 10-15). Organizujú sa v pravidelných intervaloch dvoj a viac kolovo (napr. piatok - sobota).

Do finále postupuje 6-8 najlepších interpretov (počet závisí od počtu prihlásených), ktorí dostali odporúčanie poroty pre finále. Jednu miestenku do finále dostane najlepší interpret s vekovým priemerom do 21 rokov, jedného finalistu určia hlasovaním fanúšikovia a ostatných vyberie porota.

Víťaza vyhlasuje odborná porota zložená z členov skupín a interpretov slovenskej hudobnej scény, zástupcov hudobných štúdií, vydavateľstiev, rádií, produkčných spoločností, organizátorov hudobných festivalov, partnerov súťaže a prominentných hostí, v minulosti ako Miro Tásler (IMT Smile), Ľubo Horňák (Elán), Julo Viršík, Martin Husovský (Komajota), Monika Agreby, Milan Herstek, Juraj Vančík, Monika Agrebi, Róbert Bartoš, členovia skupín Tublatanka, No name a ďalší.

Harmonogram súťaže

  • 09-12/2015            SHL - prihlásenie súťažiacich
  • 01-06/2016            SHL - základné kolá
  • 08/2016                 SHL - finále
  • 09/2016                 Finalisti SHL - vydanie Live CD z finále
  • 11/2016-05/2017   Víťazi SHL - nahrávanie a vydanie CD
  • 06/2017-10/2017   Vybraní finalisti SHL - „Final tour“ koncerty

Ceny pre víťazov a finalistov

  • Nahrávanie albumu a jeho vydanie,
  • natočenie videoklipu,
  • zmastrovaný live singel z finále,
  • vytvorenie webovej stránky,
  • produkcia, PR a tlačový servis,
  • vecné hudobné ceny,
  • účinkovanie na partnerských podujatiach a festivaloch,
  • nasadenie do partnerských rádií,
  • a ďalšie.

Prihlásenie do súťaže

  1. Súťažiaci SHL sa musia prihlásiť prihláškou - elektronickým formulárom, ktorú vyplnia na webovej stránke www.stropkovskahudobnaliga.sk/sk/prihlaska-do-sutaze/ do vopred určeného a uverejneného termínu uzávierky.
  2. Prihlásenie do SHL je podmienené zaplatením štartovného! Štartovné sa uhrádza vopred na základe elektronicky zaslaných informácii vygenerovaných po prihlásení. Platba musí byť pripísaná na účet organizátora najneskôr do 3 pracovných dní od uzávierky prihlášok.
  3. Prihláška je záväzná a súťažiaci má povinnosť zúčastniť sa súťaže. Ospravedlnenie môže byť len zo závažných zdravotných dôvodov členov kapely a vyššej moci. Oznámenie o neúčasti súťažiaceho z uvedených dôvodov sa akceptuje najneskôr 48 hodín pred jeho vystúpením. Organizátor nie je povinný poskytnúť súťažiacemu náhradný termín súťažného vystúpenia. V prípade nenastúpenia súťažiaceho na vystúpenie, poplatok za prihlásenie do súťaže prepadá v prospech organizátora a v žiadnom prípade si prihlásený súťažiaci nemôže nárokovať finančnú čiastku späť. Účasť finalistu vo finálovom kole je nevyhnutná, nenastúpenie súťažiaceho bude mať za následok vylúčenie zo súťaže.
  4. Pre finalistov platia osobitné podmienky, ktoré budú uvedené v písomnej zmluve uzavretej a podpísanej medzi finalistami a organizátorom SHL.
  5. Rozpis základných kôl a ďalších termínov bude zverejnený na webovom sídle súťaže www.hudobnaliga.sk

© 2024 MESTO TREBIŠOV