Deň otvorených dverí na OR PZ v Trebišove

01.12.2015

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Trebišove v spolupráci s Mestom Trebišov zorganizovalo štvrtok 26. novembra 2015 o 10.00 h pre vybraných žiakov základných škôl a ich riaditeľov podujatie s názvom Deň otvorených dverí na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Trebišove.

Cieľom tohto dňa bolo popularizovať činnosť jednej z bezpečnostných zložiek Slovenskej republiky a podporiť vytváranie pozitívneho obrazu na prácu príslušníka Policajného zboru.

Prítomných žiakov celým podujatím sprevádzal riaditeľ Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove plk. JUDr. Radoslav Fedor, ktorý v úvode hostí privítal, odprezentoval hlavné činnosti jednotlivých oddelení policajného zboru, ako aj členenie OR PZ v Trebišove. Okrem iného priblížil zúčastneným aj  podmienky na prijatie do služobného pomeru v policajnom zbore. 

Následne sa spolu s primátorom mesta PhDr. Marekom Čižmárom, skupinou žiakov a pedagógov presunul na exkurziu do režimových pracovísk. V rámci nej sa účastníci DOD dostali do takých miestností, v ktorých sa verejnosť bežne neocitne. Nahliadli do priestorov Odboru kriminálnej polície na oddelenie pátrania a kriminalisticko-technických činností a zoznámili sa s priestormi vyšetrovne. Na pár minúť si vyskúšali pobyt v cele policajného zaistenia a naživo videli prácu policajtov na operačnom stredisku. Prehliadku Dopravného inšpektorátu a evidencie získali žiaci s krátkym popisom pracovných aktivít zamestnancov. Riaditeľ prijal exkurznú skupinu žiakov aj vo svojej kancelárii, kde im porozprával o činnostiach vyplývajúcich z jeho pozície.

Program Dňa otvorených dverí spestrili ukážky streľby v priestore strelnice nachádzajúcej sa v budove Okresného riaditeľstva PZ. Žiaci nazreli aj do telocvične a sauny, ktoré využívajú policajti na regeneráciu síl.

Azda najlákavejšia bola ukážka činnosti služobných vozidiel na realizáciu dopravných nehôd a inteligentné pol vozidlá s inštalovaným zariadením SOITRON.   

Uskutočniť tento DOD vzišiel z iniciatívy okresného riaditeľa PZ v Trebišove plk. JUDr. Radoslav Fedor a jeho najbližších kolegov. Pilotné podujatie je prvým krokom k  úspešnej spolupráci OR Policajného zboru s Mestom Trebišov a so základnými školami, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Práve takýto typ podujatí môže napomôcť žiakom v ich rozhodovaní sa pri voľbe ďalšieho štúdia smerujúceho k výberu povolania. Viacerí z nich majú už teraz ambície stať sa policajtmi.

© 2024 MESTO TREBIŠOV