Navštevovaním Akadémie tretieho veku nadobudnú seniori nové vedomosti

05.03.2016

V rámci celoživotného záujmového vzdelávania občanov organizuje aj tento rok Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove vzdelávanie dospelých a seniorov v rámci Akadémie tretieho veku.

Štúdium pomáha seniorom nielen nájsť zmysluplné trávenie voľného času a sebarealizácie, ale tiež zlepšuje ich psychickú i fyzickú kondíciu a pomáha predchádzať pocitu beznádeje starších ľudí či osamotenia. Vzdelávanie v pokročilom veku prispieva tiež k zlepšovaniu medziľudských vzťahov a pomáha pestovať pozitívne sebahodnotenie.

Tohtoročnú Akadémiu tretieho veku slávnostne otvorila Mgr. Emília Vítková, vedúca Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišove, 11. februára 2016 o 14:00 hod. v priestoroch Galérie MaKCjZ Zemplína v Trebišove.

Seniori už absolvovali 2 prednášky na témy: Teória štátu a práva, Základy do Občianskeho práva a informácie nadobudli aj o najvýznamnejších pamiatkách Trebišova. Najbližšie ich čaká stretnutie (17.3.), na ktorom získajú vedomosti o právnych úkonoch a zmluvách v občianskom práve. Z oblasti histórie bude prezentovaná téma Kaštieľ – výstavby, architektúra.   

K fotografiám už realizovaných prednášok je pripojený aj časový harmonogram s programom aktuálneho cyklu Akadémie tretieho veku. 

© 2024 MESTO TREBIŠOV