Mesto vybuduje 2 nové informatické učebne pre žiakov 2 základných škôl

31.01.2020

Vďaka schválenému príspevku z Európskej únie vo výške 18.386,83 € mesto vybuduje novú informatickú učebňu pre žiakov ZŠ na Ul. M. R. Štefánika. Informatická učebňa bude vybudovaná aj na ZŠ na Pribinovej ulici, s využitím dotácie - nenávrataného finančného príspevku - vo výške 17.449,29 €. Obidva príspevky boli mestu Trebišove pridelené Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Mesto Trebišov bolo úspešné vo výzve Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) s predloženou Žiadosťou o nenávratný finančný príspevok na budovanie a zlepšenie vybavenia informatickej (IKT) učebne v ZŠ na Ul. M. R. Štefánika aj ZŠ na Pribinovej ulici. Použitím získaného príspevku mesto obstará IKT učebne, ich materiálno-technické vybavenie a pomôcky, ktoré prispejú k zefektívneniu výučby žiakov a zároveň zvýšeniu atraktivity školy.

Vytvorením modernej IKT učebne s kapacitou 17 miest (ZŠ na Ul. M. R. Štefánika) a IKT učebne so 16 miestami (ZŠ na Pribinovej ul.) sa zlepšia motivačné a inovatívne metódy, ktoré majú pozitívny vplyv na tvorivosť aj sebarealizáciu žiakov na hodinách informatiky.

Obidve učebne sa budú na školách využívať takisto v popoludňajších hodinách, a to na krúžkovú činnosť pre všetkých žiakov 1. stupňa a 2. stupňa školy.

© 2024 MESTO TREBIŠOV