Nízkouhlíková stratégia v meste Trebišov

04.11.2020

Názov projektu: „Vypracovanie nízkouhlíkovej stratégie v meste Trebišov“

Mestu Trebišov bola v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia schválená Žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku pre projekt s názvom „Vypracovanie nízkouhlíkovej stratégie v meste Trebišov“.

Mesto Trebišov prostredníctvom uvedeného projektu žiada o nenávratný finančný príspevok na vypracovanie lokálnej nízkouhlíkovej stratégie a jej súčastí ako výstupného dokumentu projektu.

Realizáciou projektu získa mesto kvalitne vypracovaný dokument – lokálnu nízkouhlíkovú stratégiu, so získavaním a spracovaním podkladov o dostupných formách využiteľnej energie, čo zahŕňa o. i. prípravu podkladových materiálov, doplnkových analýz, spracovanie špecifických údajov a podobne.

Dokument bude prioritne zameraný na nízkouhlíkové opatrenia, predovšetkým na energetickú efektívnosť, využívanie OZE s ohľadom na ochranu životného prostredia, najmä v súvislosti s produkciou emisií skleníkových plynov a emisií znečisťujúcich látok do ovzdušia. Súčasťou stratégie bude aj aktualizácia Koncepcie rozvoja Mesta Trebišov v oblasti tepelnej energetiky.  

„Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou“

Dátum začatia realizácie projektu:             01/2021

Dátum ukončenia realizácie projektu:       02/2022

Celkové náklady:                                          25 038,00 EUR

NFP (EÚ + ŠR):                                              23 786,10 EUR

Druh projektu:                                               Dopytovo orientovaný projekt
 

                              Riadiaci orgán: Ministerstvo životného prostredia SR

Prílohy:

© 2024 MESTO TREBIŠOV