Mesto udelí ocenenia za rok 2021 významným osobnostiam, slávnostný galavečer sa uskutoční budúci rok

01.12.2021

Mesto Trebišov aj v tomto roku ocení ľudí, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj a prezentáciu Trebišova, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi a celoživotnými činmi v rôznych spoločenských oblastiach.

Z dôvodu zlej pandemickej situácie, opätovného vyhlásenia núdzového stavu a vydaného zákazu vychádzania samospráva mesta presunula slávnostný galavečer, na ktorom budú odovzdané ocenenia, z prvého decembrového dňa na budúci rok. Termín bude spresnený v závislosti od epidemiologickej situácie a nariadení vlády SR.

CENA MESTA bude udelená MUDr. Andrejovi Ferenčíkovi, vysokoodbornému pracovníkovi medicíny, s významnými výsledkami vedeckej, publicistickej a verejno-prospešnej činnosti, priekopníkovi v oblasti laparoskopie a chirurgie na Slovensku aj v Čechách.

Primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár využil tiež možnosť vyznamenať osobnosti a udelil CENU PRIMÁTORA MESTA Libuši Babuľákovej, za mimoriadny prínos v oblasti poskytovania sociálnych služieb pre obyvateľov mesta a regiónu, aktívnu činnosť v štruktúrach Slovenského Červeného kríža a iniciovanie mnohých projektov a spoločensky prospešných zmien v sociálnej oblasti a takisto Milanovi Majovskému, za dlhoročnú trénerskú činnosť a celoživotný prínos pre rozvoj trebišovskej hádzanej.

Mestské zastupiteľstvo v Trebišove, na základe návrhov poslancov a inštitúcií so sídlom na území mesta, rozhodlo o udelení ĎAKOVNÝCH LISTOV týmto úspešným osobnostiam:

  • Stanislavovi Rýchlikovi, dlhoročnému trénerovi vo futbale na Slovensku aj v zahraničí.
  • Anne Sabovej, dlhoročnej darkyni krvi, držiteľke držiteľke medaily Prof. MUDr. Jána Kňazovického.
  • Mgr. Helene Olejárovej, počas celého aktívneho života sa venovala vzdelávaniu a výchove žiakov na ZŠ, je predsedníčkou Mestskej organizácie č. 1 organizácie Jednoty dôchodcov v Trebišove.
  • PhDr. Beáte Kereštanovej, celý svoj profesijný život venovala práci vo verejnej správe, najmä v oblasti kultúry.
  • Edmundovi Šugárovi IN MEMORIAM, zakladateľovi prvej mládežníckej dychovej hudby v Trebišove a okolitých obciach.
  • Michalovi Tóthovi IN MEMORIAM, zakladateľovi základnej organizácie chovateľov č. 5 v Trebišove.

ĎAKOVNÉ LISTY si prevezmú aj dobrovoľníci, ktorí pomáhali osamelým starším obyvateľom mesta

pri zabezpečení ich základných životných potrieb v súvislosti s opatreniami proti šíreniu koronavírusu, ešte v jeho začiatkoch.

Natália Pčolinská,
Mária Molnárová,
Terézia Kočišová,
Mária Volochová,
Mgr. Daniela Ferenčíková,
Mgr. Lenka Janoková,
Ing. Erich Janok,
Mgr. Marek Semko,
Ing. Dušan Goduš,
Mgr. Stanislav Chyla.

Foto: archív mesta

© 2024 MESTO TREBIŠOV