Divadelné predstavenie pre seniorov

09.10.2016

Ochotnícke Divadlo „G“ Trebišov sa po odprezentovaní na tohtoročnom celoštátnom festivale divadelných hier s dedinskou tematikou predstavilo s naštudovanou hrou Krutohlavci aj seniorom mesta Trebišov. 

Inscenáciu hry od slovenského dramatika Ferka Urbánka zahrali ochotníci na divadelných doskách Mestského kultúrneho strediska v Trebišove v nedeľu 9. 10. 2016     

Divadelná hra ponúkla obecenstvu obraz z ľudu v troch dejstvách.

Hru Krutohlavci napísal autor v roku 1928. Bola jednou z ľudových hier, ktorými „vychovával“ obyčajného človeka. V tejto hre urbánek rieši problém lásky medzi dvoma mladými ľuďmi zo spoločensky nerovnocenných vrstiev.

Na začiatku 20. storočia manžela či manželku vybrali rodičia a punktum! Žiadne slzy a trucovanie nepomohlo. Tak sa žilo. Láska musela ustúpiť majetku. Rodičia boli spokojní, že zaopatrili svoje deti. A mladí? Tí museli poslúchnuť, tí si museli zvyknúť! Chvalabohu, dnes je inak, dnes má každý mladý človek právo rozhodovať o sebe. Dnes už majetok nevládne nad človekom ako kedysi.  Hru upravil režisér divadla PhDr. Július Galgan. 

© 2024 MESTO TREBIŠOV