Ľubomír Ondovčík: Pictures at an exhibition

19.01.2017

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove sprístupnilo štvrtok 19.1.2017 novoročnú výstavu pod názvom PICTURES AT AN EXHIBITION. Autorom výstavy je Ľubomír Ondovčík, ktorý sa svojej tvorbe venuje už od roku 1976. Podľa autorových slov je to štyridsať rokov hľadania či správneho nasmerovania prístupu k obrazom.

Novoročná výstava Ľubomíra Ondovčíka sa nesie pod názvom PICTURES AT AN EXHIBITION, čo v preklade znamená OBRÁZKY Z VÝSTAVY. Pri jeho tvorbe je mu inšpiráciou rocková hudba, ale aj jeho obľúbení českí surealistickí autori Mikuláš Medek a František Muzika.  Diela sú vytvorené maľbou štetcom  a špachtľou na plátno a sololit.

Výstava je rozdelená do troch navzájom sa prepájajúcich celkov: abstraktná, surealistická a mysticko-duchovná. Autor  svojim obrazom zámerne nedal názov. Nechá priestor návštevníkovi, aby zapojil vlastnú fantáziu a predstavivosť . „Gro“ výstavy tvoria obrazy, ktoré sú poctou Leonardovi da Vincimu, ďalej sú to fragmenty s ikonostasov, surealistické ponímanie večnej hry šachistov, levitácia hradov a zámkov, abstraktné veže, rockoví umelci a ich posmrtný piedestál  i umučený Ježiš Kristus.

Vystava je nainštalovaná v Múzeu a Kultúrnom centre južného Zemplína do 19.2.2017.

© 2024 MESTO TREBIŠOV