„Ako a prečo povedať drogám NIE!!!“

22.03.2017

Mestská polícia v Trebišove, podľa plánu preventívnej činností na rok 2017, zrealizovala stredu 22.03.2017 prednášku pre žiakov 7. a 8. ročníka na Cirkevnej základnej škole sv. Juraja v Trebišove. Témou stretnutia bolo: „Ako a prečo povedať drogám NIE!!!“

Vychádzajúc z podkladov rôznych subjektov, ktoré pracujú s drogovo závislými osobami alebo osobami, ktoré prišli do styku s návykovou látkou, bolo zistené, že veková hranica  u užívateľov drog má klesajúcu tendenciu, a preto sa tejto téme mestská polícia bude v nasledujúcom období prednostne venovať. Väčšina detí, ktoré prišli do kontaktu s návykovou látkou, len ticho trpia a neodvážia sa hľadať pomoc ani u rodičov a svojich pedagógov. Mestská polícia v Trebišove si kladie za cieľ varovať, informovať a najmä predchádzať uvedenému javu.

Účelom prednášky „Ako a prečo povedať drogám NIE!!! “ je zvýšiť informovanosť žiakov a študentov základných a stredných škôl o možnostiach prevencie pred vytvorením závislosti na drogách, ale aj poskytnúť informáciu o rizikách spojených s užívaním legálnych a nelegálnych drog. Objasnenie trestnej zodpovednosti  a vysvetlenie vzniku následkov užívania drog mladými ľuďmi tvorili druhú časť prednášky mestskej polície.

Na prednáške sa zúčastnilo 64 žiakov.

Prednášku na danú tému viedli: Bc. Jindřich Sosna, referent pre výkon služby a dvaja príslušníci Mestskej  polície Trebišov - Martina Gatyášová a Milan Leško.

© 2024 MESTO TREBIŠOV