Začiatkom novembra Mesto Trebišov vybudovalo ihrisko na sídl. JUH a zároveň obnovilo detské ihriská vo viacerých lokalitách mesta

07.11.2018

Na zrevitalizovanie verejného priestranstva jedného z najväčších sídlisk a vytvorenie ďalšieho detského ihriska Mesto použilo získaný grant vo výške 2.500 EUR z NADÁCIE EPH.

V rámci projektových aktivít boli externou firmou realizované terénne úpravy priestoru, montáž nových prvkov detského ihriska a záverečná úprava okolia. Deti tak môžu tráviť čas na novej vahadlovej hojdačke, reťazovej dvojhojdačke, využiť môžu aj kombinovanú zostavu s lanom na lezenie a šmýkačku. V obnovenom priestore pre najmenších je umiestnená aj kresliaca tabuľa a ihrisko veľmi vhodne dopĺňajú 2 nové lavičky určené na oddych najmä pre rodičov či starých rodičov.

S použitím vlastných zdrojov do výšky 10.000 eur Mesto zároveň zmodernizovalo aj ihriská na Ul. Ľ. Podjavorinskej, B. Němcovej, na sídlisku kpt. Nálepku, kde pribudol drevený domček so šmýkačkou a farebné vláčiky pre najmenších. Rozšírené o nový herný prvok bolo aj ihrisko nachádzajúce sa v areáli Mestského hospodárskeho strediska.

Samospráva aktívne pokračuje v revitalizácii verejných priestranstiev s cieľom vytvoriť pre obyvateľov Trebišova čoraz viac krajších oddychových zón a príťažlivých priestorov na trávenie voľného času. 

© 2024 MESTO TREBIŠOV