Karpatská mládežnícka hokejová liga U15

25.03.2019

Od piatka 22.3. do nedele 24.3. prebiehalo finálové kolo Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U15 na ľade Zimného štadióna v Trebišove.

Šesť najlepších tímov (z 12-tich zúčastnených), po základnej časti, zabojovalo o titul Šampióna KMHL U15.

Súťaž ovládol tím HK Partizan Belehrad, ktorý do záverečného kola vstúpil z tretieho miesta červenej skupiny. Počas finálového kola kategórie U15 hokejisti tohto tímu nenašli premožiteľa.

O víťazovi súťaže sa rozhodlo v nedeľu, keď sa proti HK Partizan postavili Halycké Levy. Levom, vďaka vyššej bonifikácii za umiestnenie v základnej časti, stačilo získať na celkové prvenstvo v tomto zápase aspoň bod. Družstvo Belehradu nenechalo nič na náhodu a v zápase zvíťazili 5:1. 
O titul Šampióna Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy ich ešte teoreticky mohla pripraviť prehra v ich záverečnom zápase proti domácemu MŠKM TREBIŠOV. Avšak ani domáci hráči nenašli recept na úspech a HK Partizan Belehrad podľahli 3:8.
Ceny odovzdali družstvám a aj najlepším jednotlivcom primátor mesta Trebišov Marek ČIŽMÁR; viceprezident KMHL Oleg MOLLER; člen správnej rady KMHL Krzysztof CZECH a Peter KLOČANKA, riaditeľ KMHL.

Konečné poradie Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U15 na prvých šiestich miestach:

1. HK Partizan Belehrad (16 bodov)
2. HK Halycké Levy Novojavorivsk (15 bodov)
3. Poland Select U15 (10 bodov)
4. Kryžynka Kyjev (8 bodov)
5. Debreceni Hoki Klub (5 bodov)
6. MŠKM TREBIŠOV (3 body)

Spestrením turnaja bol zápas hviezd a súťaž zručností. ALL STAR GAME sa zúčastnili aj domáci odchovanci klubu MŠKM TREBIŠOV: Adrián KÁROLYI, Dávid MIKLOŠ, Alan KUDRNA, Ján ČOPÁK, Rastislav ZAMBORSKÝ, Daniel Alexander JENČKO.

V kvalitne obsadenom turnaji domáci hráči MŠKM TREBIŠOV zápasy prehrali tesnými výsledkami. V individuálnych súťažiach zručnosti však dominovali spomedzi všetkých zúčastnených, keď z 5 disciplín 3 vyhrali a v ostatných 2 sa umiestnili na 2. mieste.

Štafeta: Adrián KÁROLYI, Ján ČOPÁK, Rastislav ZAMBORSKÝ, Richard ZRNÍK, Alan KUDRNA - 1. miesto

Vedenie puku: Daniel Alexander JENČKO - 1. miesto
Samostatné nájazdy: Adrián KÁROLYI (brankár) - 1. miesto
Presnosť streľby: Daniel Alexander JENČKO - 2. miesto
Tvrdosť strely: Dávid MIKLOŠ - 2. miesto

© 2024 MESTO TREBIŠOV