Miniliga trebišovských ZŠ v stolnom tenise a turnaj o Putovný pohár primátora

04.06.2019

Tradičná súťaž - Miniliga trebišovských ZŠ v stolnom tenise a zároveň turnaj o Putovný pohár primátora mesta Trebišov sa uskutočnil v dvoch častiach, počas dvoch dní - 29. mája a 4. júna 2019. Prvá časť turnaja bola organizovaná v telocvični na CZŠ Sv. Juraja na Gorkého ul. Zúčastnili sa na nej stolnotenisti zo všetkých trebišovských základných škôl. Odohrané boli prvé 2 kolá. Po tejto časti bolo nasledovné poradie:

1. miesto: ZŠ Komenského (6 bodov)

2. - 4. miesto: ZŠ na Ul. M. R. Štefánika, ZŠ na Pribinovej ul., CZŠ sv. Juraja

5. miesto: ZŠ na Ul. I. Krasku.

O týždeň neskôr, 4. júna 2019, sa uskutočnila druhá časť súťaže a turnaja. Súťaž prebehla vo vynovenej telocvični ZŠ na Komenského ul. (nachádza sa však v budove pri CVČ Trebišov). Súťaž gradovala, rovnako ako minulý rok, v poslednom, piatom kole, kde sa oproti sebe stretli dovtedy neporazené družstvá škôl. Bolo isté, že víťaz v zápase berie celkové víťazstvo v súťaži, aj v turnaji. Keďže žiakom zo Základnej škole na Komenského ul. chýbala kľúčová hráčka Karin Ďutmentová, stála pred touto školou veľmi ťažká úloha zvíťaziť. Ani napriek 3 víťazstvám Dominika Štiblického sa to nepodarilo a vyrovnaný, kvalitný team chlapcov zo ZŠ na Ul. M. R. Štefánika slávil víťazstvo o výsledku 7 : 3.

O celkovom 3. mieste medzi družstvom zo ZŠ na Pribinovej ul. a CZŠ sv. Juraja na Gorkého ul. rozhodlo až kritérium pomeru vyhratých setov vo vzájomnom zápase, ktorý skončil remízou 5 : 5. Na vyhraté sety však vyhrali žiaci CZŠ Sv. Juraja v pomere 20 : 19. Tím ZŠ na Ul. M. R. Štefánika získal okrem celkového víťazstva aj Putovný pohár Primátora mesta Trebišov do vlastníctva na 1 rok. Putovný pohár a ocenenia odovzdal trom najlepším školám v súťaži osobne primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár. Diplomy za jednotlivé umiestnenia súťažiacim odovzdal organizátor súťaže Ing. Gabriel Wawrek.

Konečné poradie:

1. ZŠ na Ul. M. R. Štefánika (12 bodov)

2. ZŠ na Komenského ul. (10 bodov)

3. CZŠ sv. Juraja (7 bodov)

4. ZŠ na Pribinovej ul. (7 bodov)

5. ZŠ na Ul. I. Krasku (4 body) 

© 2024 MESTO TREBIŠOV