Trebišov navštívila markíza Zita Tondolo Pallavicini a v kaštieli Andrássyovcov odprezentovala svoju najnovšiu knihu

08.06.2019

Sobotu 8. júna 2019 navštívila naše mesto praprapravnučka grófa Júliusa Andrássyho markíza Zita Tondolo Pallavicini. Vzácnu hostku prijal na pôde mestského úradu v Trebišove primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár spolu so svojím zástupcom Ing. Petrom Dučom.

Zita Tondolo Pallavicini v Andrássyho kaštieli slávnostne uviedla do života svoju knihu s názvom Deník šílené markraběnky. Pri príležitosti jej návštevy Trebišova sa stretnutia zúčastnili nielen zástupcovia Nakladateľstva Garamond v Prahe, ktoré vydalo uvedenú knižnú publikáciu, vedenie mesta a gestor podujatia PhDr. Ján Chovanec, PhD., ale aj široká verejnosť. Knihu si mohli účastníci podujatia hneď zadovážiť, aj si ju dať podpísať samotnou autorkou.

Slávnostné stretnutie a jeho program spríjemnili svojím hudobným a tanečným vystúpením žiak ZUŠ Denis Romančák a žiačky ZUŠ v Trebišove Janka Molčányová a Sára Kožuchová. Zúčastnení hostia a občania mesta si na podujatí pozreli audiovizuálny príspevok o živote markízy Zity Pallavicini. V závere stretnutia prebehla diskusia s hostkou a autogramiáda. 

© 2024 MESTO TREBIŠOV