Urobme Mestský park v Trebišove #okusoklepsie so zmrzlinou Míša!

07.09.2019

Aj v meste Trebišov sa obyvatelia, spoločným čistením prírody, zapojili do projektu „O kúsok lepšie Slovensko s MÍŠOM“. 

Na výzvu primátora mesta Trebišov PhDr. Marka Čižmára, ako ambasádora sobotňajšej akcie, reagovalo viac ako 110 dobrovoľníkov, ochrancov a milovníkov prírody, ktorí sa ráno o 10.00 h združili pred objektom zimného štadióna pre dobrú vec. Ruky všetkých zúčastnených aktivistov pomáhali pri upratovaní a čistení mestského parku, vďaka čomu sa aj areál nášho trebišovského parku stal o kúsok lepším a krajším.
 
Účastníci nielenže skrášlili verejný priestor v historickom parku, odľahčili prírodu od pohodených odpadkov, vyzbieraný odpad vyseparovali, ale prostredníctvom zaangažovania sa do projektu boli aj  odmenení nanukom MÍŠA.

Počas dobrovoľníckej akcie v parku sa účastníci podujali vysadiť aj 10 kusov  4-ročných sadeníc duba letného z vlastnej produkcie mesta (hospodárkeho strediska Technických služieb mesta Trebišov) pozdĺž telesa hrádze toku Trnávky.
 
Pracovné pomôcky a vrecia na separovaný odpad pre účastníkov brigády zabezpečilo mesto, ktoré zároveň, po ukončení akcie, pozvalo všetkých ekologicky zmýšľajúcich dobrovoľníkov na zaslúženú opekačku do priestorov obnovenej oddychovej zóny MARAKANA.
 
Ďakujeme všetkým účastníkom akcie a tešíme sa na Vašu účasť v ďalších podobných aktivitách mesta.
 
Veríme, že občania Trebišova dokážu a najmä chcú správnym ekologickým správaním chrániť životné prostredie vo svojom okolí aj naďalej. Pretože každý z nás chce žiť v čistej prírode, dýchať čistý vzduch, piť čistú vodu...

© 2024 MESTO TREBIŠOV