Prvé vonkajšie fitness v Trebišove

19.10.2019

Sobotu 19. 10. sa uskutočnilo, za účasti podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho, poslanca NR SR Róberta Puciho, prednostu OÚ v Trebišove Rastislava Petroviča, primátora mesta Trebišov Mareka Čižmára a jeho zástupcu Petra Duča, slávnostné otvorenie nového outdoorového fitness na mieste bývalej Serenády v mestskom parku. Na jeho zriadenie mesto použilo regionálny príspevok vo výške 16.000 EUR z Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

Vonkajšie fitness je rozdelené na dve zóny. Na mieste bývalej Serenády je osadených 6 fitness prvkov na cvičenie. Druhé stanovište je situované pri tzv. Mileneckej uličke, v smere od parku ku zimnému štadiónu. Nachádzajú sa tu 4 outdoorové fitness prvky, parková lavička, stojan na bicykle a odpadkový kôš. Záujemcovia o vonkajšie fitness v Trebišove si môžu vybrať z nasledujúcich prvkov: eliptický trenažér, veslovací trenažér, trenažér na nohy, trojitá hrazda, posilňovací stroj na horné končatiny dvojitý, dvojitý posilňovací stroj na hrudník, dvojitý posilňovač brušných svalov, 2 x posilňovacia stanica, stepper a surf.

Výber prvkov je rozmanitý, preto sa dajú využiť nielen na posilňovanie svalov, ale i na relaxačné cvičenia. Rozdelenie nástrojov na precvičovanie tela mesto rozmiestnilo podľa náročnosti cvičenia, prvky umiestnené v priestore bývalej Serenády sú skôr určené pre ženy a stroje s precvičovaním náročnejších úkonov pre mužov sa nachádzajú v druhej fitness zóne.

Exteriérové fitness stroje umožňujú precvičiť všetky partie tela na čerstvom vzduchu a sú

vhodné pre všetky vekové kategórie, od starších detí až po seniorov, s tou výhodou, že ľudia nie sú obmedzovaní otváracími hodinami a cvičia úplne zadarmo.

Vytvorením 2 exteriérových fitness zón mesto očakáva zvýšenie návštevnosti a atraktívnosti mestského parku najmä pre mladších a športovo založených jednotlivcov, mladé rodiny, ale i širokú verejnosť. Rozľahlý park tak nebude slúžiť len na oddych, prechádzky a rekreáciu, ale aj na športové vyžitie a spríjemnenie voľnočasových aktivít občanov Trebišova, kde môžu zároveň načerpať ďalšiu energiu.

Vybudované outdoorové fitness je sprístupnené bez obmedzení. Zacvičiť si verejnosť môže prísť počas celého dňa. S ohľadom na bezpečnosť, je potrebné, aby návštevníci dodržiavali pokyny na informačnej tabuli.  

© 2024 MESTO TREBIŠOV