Mesto Trebišov odovzdalo do užívania nový autobus

03.02.2020

Pondelok 3. 2. 2020 primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár slávnostne odovzdal nový autobus do správy a užívania Technickým službám (TS) mesta. Symbolický kľúč prevzal od primátora námestník riaditeľa TS mesta Miroslav Davala.

Autobus budú využívať predovšetkým detí materských škôl a žiaci základných škôl na prevoz počas školských výletov, členovia umeleckých kolektívov, denných centier a tiež športové kluby pôsobiace na území mesta Trebišov.

Autobus Mercedes-Benz Tourismo RHD mesto zakúpilo v sume 116 900 eur bez DPH.

Technické služby mesta Trebišov vlastnili starý autobus zn. Renault. Ten bol však vyradený z evidencie vozidiel a v júni 2018 pozastavený z prevádzky, z dôvodu eliminovania rizík vyvolaných jeho nevyhovujúcim technickým stavom. Na základe uznesenia mestského zastupiteľstva si mesto Trebišov isté obdobie prenajímalo autobusovú dopravu od iných dopravcov. Najmä kvôli bezpečnosti cestujúcich a vysokým nákladom na zapožičiavanie autobusu sa vedenie mesta a poslanci mestského zastupiteľstva rozhodli zakúpiť novší jazdený autobus.

Nový dopravný prostriedok je opatrený farebným polepom, na ktorom dominujú nielen farby mesta, ale aj 2 významné kultúrne pamätihodnosti Trebišova.

Základné technické parametre a výbava zakúpeného jazdeného autobusu:

označenie autobusu: Mercedes-Benz Tourismo RHD
rok výroby: 2015
počet najazdených km: 335 000
počet miest na sedenie: 49
kategória autobusu: diaľkový
emisná trieda: Euro VI
palivo: nafta
bezpečnostné systémy: ABS, ESP, ASR
výbava autobusu: retardér, tempomat, klimatizácia, WC, bezpečnostné pásy na všetkých sedadlách,
rádio, TV, plnohodnotná rezerva
- platná emisná a technická kontrola, garancia mobility.

Po oficiálnom uvedení nového autobusa ho môžu využívať, v zmysle platného Cenníka služieb, školy a školské zariadenia, seniori z denných centier, členovia záujmových združení, folklórnych zoskupení a športových klubov na prevoz na celodenné výlety, rôzne kultúrne a športové podujatia.

© 2024 MESTO TREBIŠOV