Bezbariérovosť budovy MsKS

17.04.2020

Po ukončení aktuálnych opatrení na zamedzenie potenciálneho šírenia pandémie koronavírusu sa budú môcť imobilní a zdravotne znevýhodnení Trebišovčania zúčastňovať kultúrno-spoločenských udalostí v divadelnej alebo estrádnej sále bez akýchkoľvek obmedzení.

Mesto Trebišov namontovalo do budovy MsKS novú šikmú schodiskovú plošinu, vďaka ktorej zabezpečilo ľuďom s obmedzeným pohybom lepší a bezpečný prístup nielen do sál, ale aj obľúbeného mestského kina a zemplínskej knižnice. Pre obyvateľov s obmedzenou schopnosťou pohybu už nebudú schody v kultúrnom stredisku prekážkou a budú si tak môcť užiť rôzne spoločenské vystúpenia. Samospráva použila na túto investícii sumu vo výške 22.680 €.

Okrem schodiskovej plošiny mesto vybudovalo na jeseň minulého roka aj bezbariérový vstup do objektu MsKS. Občanom s pohybovými ťažkosťami a mamičkám s malými deťmi a kočiarmi je už teda pár mesiacov k dispozícii vonkajšia železobetónová rampa, ktorá im uľahčuje prístup do budovy. Na realizáciu tejto časti projektu mesto použilo sumu vo výške 15 167 €  zo svojho rozpočtu.

© 2024 MESTO TREBIŠOV