MESTO SPRÍSTUPNILO NOVOVYBUDOVANÝ MULTIFUNKČNÝ ŠPORTOVÝ AREÁL NA JUHU

06.08.2021

Slávnostným prestrihnutím pásky multifunkčné ihrisko otvorili primátor mesta Trebišov PhDr. Marek ČIŽMÁR, zástupca primátora Ing. Peter DUČ, zástupkyňa primátora Mgr. Viera MOKÁŇOVÁ, a námestník riaditeľa TS Miroslav DAVALA.

Nové viacúčelové ihrisko s umelým trávnatým povrchom a osvetlením je určené na športy, akými sú minifutbal, basketbal, tenis, volejbal a nohejbal. Obyvatelia nášho mesta ho môžu využívať rekreačne, ale aj s cieľom organizovať súťaže, športové podujatia, ale aj na tréningovú prípravu.

Exteriérový športový stánok vyrástol na zelenej ploche sídl. JUH ešte v minulom roku vďaka získaným finančným prostriedkom vo výške 37.000 eur z programu „Podpora rozvoja športu na rok 2019“ Úradu vlády SR. Dofinancovanie z úrovne mesta vlastnými finančnými prostriedkami bolo možné po ich schválení mestským zastupiteľstvom vo výške 32.600 eur.

Ochranné oplotenie ihriska a terénne úpravy zrealizovali pracovníci Technických služieb mesta Trebišov, parkovaciu plochu, primárne určenú pre účastníkov športových aktivít na novovybudovanom multifunkčnom ihrisku, vybudovalo mesto prostredníctvom svojej pracovnej skupiny.

Aj touto formou zveľadenia priestranstva na oddych samospráva prispieva k zmysluplnému využitiu voľného času všetkých generácií. Ihrisko môžu Trebičovčania využívať v denných aj večerných hodinách (pod umelým osvetlením).

Reportáž: https://youtu.be/iYBQGEgc2MU 

© 2024 MESTO TREBIŠOV