Úspešný projekt PR 2020 - altánok - je už sprístupnený verejnosti

06.08.2021

Mesto zrealizovalo prvý z víťazných občianskych projektov participatívneho rozpočtu 2020. Je ním altánok, ktorého potrebu iniciovali občania kolektívnej bytovej výstavby z južnej časti Trebišova.

Výstavba altánku bol konkrétny projekt skupiny obyvateľov mestského sídliska JUH , ktorí ho predložili mestu v rámci Participatívneho rozpočtu „PR“ v minulom roku, projektový návrh uspel v online hlasovaní Trebišovčanov a stal sa jedným z piatich víťazných občianskych projektov.

Z dôvodu nepriaznivej pandemickej situácie bola jeho realizácia presunutá na tento rok a koncom aktuálneho týždňa sme ho slávnostne sprístupnili občanom mesta.

Samospráva vyčlenila na výstavbu altánku sumu 10.000 eur (z celkovej sumy 50.000 eur určenej na všetky víťazné projekty PR2020), čerpaniu finančných prostriedkov z rozpočtu mesta predchádzalo schválenie poslancov MsZ. Predkladateľmi projektového zámeru boli obyvatelia sídliska Matúš Eštok a Igor Kompiš.

Altánok je z masívnej konštrukcie drevených profilov a strechy, ktoré zaručujú pevnú stabilitu aj pri zhoršených poveternostných podmienkach.

Novovabudovaný priestor na oddych (sídl. JUH) je vybavený klasickými drevenými lavicami, uzamykateľnými lavicami s úložným priestorom a drevenými stolmi.

Na budovaní vonkajšieho krytého priestoru určeného na trávenie voľných chvíľ – vytýčením miesta pod dreveným altánkom a osadením betónových kociek - sa podieľala aj pracovná skupina mesta. Altánok je súčasťou areálu novovybudovaného multifunkčného ihriska.

Oficiálne otvorenie sa uskutočnilo za účasti primátora mesta Trebišov PhDr. Mareka ČIŽMÁRA, zástupcu primátora Ing. Petra DUČA, zástupkyne primátora Mgr. Viery MOKÁŇOVEJ, námestníka riaditeľa TS mesta Miroslava DAVALU, predkladateľov obč. projektu - Matúša EŠTOKA a Igora KOMPIŠA a takisto realizátora stavby Jána MATTU.

Tešíme sa, že finálny výsledok projektu, ktorý vzišiel z iniciatívy samotných vás – občanov Trebišova, dopomôže k plnohodnotnejšiemu a lepšiemu spôsobu prežitia voľných dní v každom ročnom období.

Reportáž: https://youtu.be/EMEJi-x_-1w 

© 2024 MESTO TREBIŠOV