Žiaci ZŠ Pribinova vyhrali krajské kolo WocaBee šampionátu a 2. miesto obsadili na celoslovenskom kole

30.11.2021

Štvrtáci zo ZŠ Pribinova zvíťazili aj tento rok v krajskom kole medzinárodnej online súťaže v učení cudzích jazykov s názvom Jazykový WocaBee šampionát.

Bol to už 3. ročník šampionátu a zapojilo sa doň rekordných takmer 60 000 žiakov základných a stredných škôl z celého Slovenska.

Žiaci z Trebišova sa počas trvania súťaže naučili až 262 nových slovíčok. Postúpili do celoslovenského kola súťaže, ktoré sa uskutočnilo v novembri. V ňom síce nezopakovali úspech z minulého roka, kedy sa stali absolútnym víťazom, avšak zišli len o jedno miesto.

Do celoslovenského kola súťaže sa žiakom ZŠ Pribinova v Trebišove podarilo prebojovať z okresného a krajského kola v konkurencii až 266 zapojených tried.

V súťaži sa hodnotí usilovnosť v učení sa slovnej zásoby, o ktorej vypovedajú body získané za precvičovanie slovíčok v aplikácii, tzv. WocaPoints. V jednotlivých kolách súťaže víťazia triedy, ktoré získajú najvyšší priemerný počet WocaPoints na jedného žiaka. Trieda tak súťaží ako tím a v šampionáte si na rozdiel od iných školských súťaží svoje vedomosti zlepšujú všetci žiaci v triede.

Pani učiteľka Gabriela Gregušová, ktorá v triede vyučuje anglický jazyk, komentovala výkon svojich žiakov nasledovne:

„Chcela by som sa celým srdcom mojim štvrtákom poďakovať. Tlieskam im za fantastický, ba priam neuveriteľný výkon. Myslím si, že táto súťaž je nielen o učení sa slovíčok, ale aj o rozvíjaní schopností a charakterových vlastností. Každým dňom svojou prácou posilňovali svoju zodpovednosť a vytrvalosť, pričom mnohí z nich prekonali sami seba. Krajské kolo zvládli bravúrne. Žiaci okrem nových slovíčok získali aj nové zručnosti užitočné pre ďalšie učenie sa a prácu.“

© 2024 MESTO TREBIŠOV