Veľkonočná výzdoba mesta 2022

08.04.2022

Počas pracovných dní pred Palmovou nedeľou mesto nainštalovalo jednu kraslicu vo farbách mesta v nadrozmernej veľkosti na Mariánskom námestí, pri ZUŠ, a druhú na pešej zóne, v blízkosti budovy Slovenskej pošty.

Obidve ručne maľované kraslice dosahujú výšku 2,90 m spolu s podstavcom, na ktorom sú umiestnené a spevnené. Na jednej z nich sa vyníma maľba objektu miestnej základnej umeleckej školy a v hlavnej časti mesta dotvára pravú jarnú atmosféru modrá kraslica s erbom a nápisom mesta Trebišov. Kraslice v nadživotnej veľkosti sú vytvorené z polystyrénu, ošetrené špeciálnym lepom, na ktorom priťahuje pohľady ľudí farebná maľba.

Atmosféru prichádzajúcej Veľkej noci už umocňuje aj svetelný košík plný pestrofarebných vajíčok a stúh na kruhovom objazde v centre mesta na ul. M. R. Štefánika.

Samospráva v tomto roku odela do sviatočného šatu aj novovybudovaný kruhový objazd pri MsKS, ktorý sa rozžiaril zlatým veľkonočným vajíčkom s vyobrazením svietiaceho kvetu. A prvýkrát je vyzdobené aj mininámestie pred mestskou plavárňou, mimoriadne obľúbené Trebišovčanmi na oddych, ktoré pracovníci Technických služieb mesta skrášlili jarným kvetom s led podsvietením.

Mesto Trebišov investovalo do tohtoročnej veľkonočnej výzdoby takmer 3.200 eur. 

© 2024 MESTO TREBIŠOV