Brigáda na hrádzi toku Trnávky - Svetový čistiaci deň

24.09.2022

Sobotu 24. 9. 2022 sa mesto Trebišov pripojilo k medzinárodnej iniciatíve Svetového čistiaceho dňa, ktorej cieľom je vyčistiť naše okolie. Tentoraz sa obyvatelia mesta spolu s referentmi mestského úradu, zamestnancami Technických služieb mesta Trebišov a poslancami MsZ pustili do upratovacej brigády často využívanej hrádze rieky Trnávky, kde si viacerí Trebišovčania vybehnú na korčuliach, bicyklom alebo na nej strávia voľné chvíle rekreačným behom.

Dobrovoľníci tu našli rôzne druhy odpadu, ktoré nielen že znečisťovali prírodnú lokalitu, ale aj kazili pohľad na ňu. Sme radi, že mnohí z vás vymenili pohodlie sobotného voľného predpoludnia za aktívnu účasť na dobrovoľnej a nezištnej činnosti, po ktorej ostal životný priestor pre nás, Trebišovčanov, o niečo čistejší a zdravší. A aby bol mestský park zelenší, pracovníci TS mesta v rámci sobotňajšej akcie vysadili v jeho areáli 50 ks malých stromčekov (duba a buka)

Po ukončení brigády sa aktivisti stretli v areáli mestského kúpaliska na opekačke a pri chutnom guláši, ktoré pre nich pripravilo mesto.

Na deti čakali drevené kŕmidlá pre vtákov, ktoré farebne dozdobili podľa vlastnej fantázie. Svoju kreativitu využili aj pri vypĺňaní domčeka pre hmyz rôznymi druhmi prírodných materiálov.

Aktivity pre deti zabezpečili pracovníci Centra voľného času Trebišov.

© 2024 MESTO TREBIŠOV