Atraktívne A3UM v Centre voľného času bolo slávnostne otvorené tesne pred Vianocami

21.12.2022

Stredu 21. 12. bol, za účasti primátora mesta Mareka Čižmára, riaditeľa CVČ Trebišov Petra Valisku-Timečka, námestníka riaditeľa Technických služieb mesta Miroslava Davalu, vedúcej odd. školstva na MsÚ Danice Gajdošovej a externej projektantky p. Kačmárovej slávnostne otvorený a odovzdaný do užívania úplne zrevitalizovaný priestor átria a novovytvorenej relaxačnej zóny v Centre voľného času.

Úspešný projekt sa podarilo mestu Trebišov zrealizoval vďaka externým finančným zdrojom vo výške 14.996 eur, čerpaným z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Skrášlený a zatraktívnený priestor na stretávanie sa mladých ľudí si stredoškoláci hneď obľúbili aj vďaka vybudovanému drevenému altánku a pohodlnému vonkajšiemu sedeniu. Tento adventný čas študenti využili na zábavné aktivity, súťaž vo varení vianočnej kapustnice a počas otvorenia bol v A3U ponúkaný aj vianočný punč a čaj.

Nová oddychová zóna bude rozvíjať aj rozumové schopnosti študentov a to nielen prostredníctvom exteriérovej knihovníčky a veľkej tabuli, ale aj inovatívnej šachovnici s figúrkami. Iných zase oslovia cvičiace workout-ové prvky. Do obnoveného dvora Centra voľného času prinesieme workshopy rôznych tém a zameraní. Členovia školského parlamentu, ale aj ktorýkoľvek stredoškoláci, študujúci na niektorej zo stredných škôl v našom meste, budú svoju pozornosť a aktivity venovať premietaniam na projekčné plátno, besedám a spoločenským hrám.

Priestor plánujeme často využívať na letné tábory, ale aj mnohé kreatívne činnosti a prezentácie. Všetci návštevníci CVČ tu môžu využívať neobmedzené wi-fi pripojenie.

Príjemný a bezpečný pocit z vynoveného priestoru dotvárajú kamerový systém a tuli sedacie vaky, ktoré budú využívané v jarných a letných mesiacoch. V budúcom roku sa počíta s revitalizáciou a výsadbou nízkej zeleň aj na druhej polovici vnútorného dvora.

© 2024 MESTO TREBIŠOV