Zvýšenie hygienického a technického štandardu MsKS Trebišov v súvislosti s pandémiou COVID – 19".

30.11.2023

Vďaka schválenej dotácii Ministerstva kultúry SR vo výške 200.000 Eur a spoluúčasti samosprávy sumou 45.754 Eur mesto Trebišov:

- modernizuje scénické a efektové osvetlenie. Pôvodné energeticky náročné halogénové osvetlenie bude odstránené a nahradené 41 kusmi nových reflektorov. Úsporné LED osvetlenie doplnia rotačné svetelné hlavy. Výsledkom budú nové funkcie, riadenie a obsluha technológií, čo prinesie najmä ekonomickú úsporu,

- vymenilo už staré javiskové textílie za nové, vďaka čomu získala sála predovšetkým vyššiu estetickú hodnotu, kvalitu a funkčnosť. Doterajšie textílie boli obstarané ešte v roku 1986, v čase otvorenia MsKS, nové zahŕňajú hlavnú oponu, preoponovú drapériu, 2 druhy zadného horizontu a 2 druhy bočných šálov,

- zabezpečí zakúpenie vstupných turniketov s inteligentnými čítacími zariadeniami.

- obstaralo germicídne žiariče, ktoré fungujú ako sterilizátor vzduchu, vážne poškodzujú a ničia škodlivé patogény, pričom využívajú technológiu UV-C svetla. Žiariče zohľadňujú veľkosť priestorov, v ktorých sa budú používať tak, aby dokázali efektívne vyčistiť potrebný objem vzduchu v predmetnom priestore.

Po modernizácii kina, kompletnej výmene sedadiel, vytvorení bezbariérového prístupu do budovy, ako aj namontovaní šikmej schodiskovej plošiny pre imobilných divákov, či minuloročnej výmene interiérových dverí prejde najnavštevovanejší kultúrny stánok mesta ďalšou výraznou zmenou.

Návštevníci MsKS sa môžu tešiť na oveľa vyšší technický a hygienický štandard, čo zároveň prinesie kvalitnejšie služby pre profesionálne vystúpenia, koncerty a celkový kultúrno-spoločenský zážitok.

Veľmi sa tešíme, že vďaka tejto rekonštrukcii budeme môcť hercom, hudobníkom, tanečníkom, mnohým ďalším účinkujúcim a najmä vám, Trebišovčanom, ponúknuť najmodernejší priestor s kvalitným technickým zázemím a ešte krajším zážitkom z umeleckej tvorby.

 

Oficiálny názov projektu:„Zvýšenie hygienického a technického štandardu MsKS Trebišov v súvislosti s pandémiou COVID – 19“. Tento projekt je podporený z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Nenávratný finančný príspevok:                200 000,00  EUR
Spolufinancovanie projektu:                          45 754,48  EUR

© 2024 MESTO TREBIŠOV