ZŠ Komenského získala 1. miesto na kraji v jazykovom Wocabee šampionáte

22.11.2023

Trieda 8. B - TOP - angličtina ZŠ na Komenského ulici sa v rámci Košického kraja umiestnila na vynikajúcom 1. mieste v inovatívnej súťaži Jazykový Wocabee šampionát, ktorý je organizovaný pod záštitou ministerstva školstva SR. Všetci žiaci tejto triedy tak zároveň postúpili do celoslovenského kola.

Trebišovčania dosiahli výborný výsledok v celkovej konkurencii 327 tried nášho kraja. Práve v týchto dňoch reprezentujú svoju školu a mesto Trebišov na celoslovenskom finále. DRŽÍME IM PRSTY!!!

Súťaž vyvrcholí medzinárodným finále, v ktorom sa stretnú tie najlepšie triedy z 8 krajín!

V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Každý žiak trebišovskej triedy 8B - TOP - angličtina získal počas krajského kola denne v priemere 9572 WocaPoints bodov, čo sa rovná približne 6381 správnym odpovediam pri precvičovaní (denne). A počas šampionátu sa naučili v priemere 1569 nových slovíčok!

Žiakom srdečne blahoželáme a tešíme sa zlepšeniu ich jazykových vedomostí, ako aj krásnym výsledkom a motivácii k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité.

 

© 2024 MESTO TREBIŠOV