Obnovujeme divadelnú sálu MsKS vďaka poskytnutej dotácii v sume 200.000 €

22.12.2023

Po modernizácii kina, kompletnej výmene sedadiel, vytvorení bezbariérového prístupu do budovy, ako aj namontovaní šikmej schodiskovej plošiny pre imobilných divákov, či minuloročnej výmene interiérových dverí prejde najnavštevovanejší kultúrny stánok mesta ďalšou výraznou zmenou.

Návštevníci MsKS sa môžu tešiť na oveľa vyšší technický a hygienický štandard, ktorý zároveň prinesie kvalitnejšie služby pre profesionálne vystúpenia, koncerty a celkový kultúrno-spoločenský zážitok.  

Zo schválenej dotácie Ministerstva kultúry SR vo výške 200.000 € a spoluúčasti samosprávy sumou 45.754 € mesto Trebišov: 

  • modernizuje scénické a efektové osvetlenie. Pôvodné energeticky náročné halogénové osvetlenie bude odstránené a nahradené 41 kusmi nových reflektorov. Úsporné LED osvetlenie doplnia rotačné svetelné hlavy. Výsledkom budú nové funkcie, riadenie a obsluha technológií, čo prinesie najmä  ekonomickú úsporu.
  • vymieňa staré javiskové textílie za nové, vďaka čomu získa sála predovšetkým vyššiu estetickú hodnotu, kvalitu a funkčnosť. Súčasné textílie boli obstarané v roku 1986, nové zahŕňajú hlavnú oponu, preoponovú drapériu, 2 druhy zadného horizontu a 2 druhy bočných šálov,
  • zakúpilo vstupné turnikety s inteligentnými čítacími zariadeniami. 
  • obstaralo germicídne žiariče, ktoré fungujú ako sterilizátor vzduchu, vážne poškodzujú a ničia škodlivé patogény, pričom využívajú technológiu UV-C svetla.  Žiariče zohľadňujú veľkosť priestorov, v ktorých sa budú používať tak, aby dokázali efektívne vyčistiť potrebný objem vzduchu v predmetnom priestore.  

Veľmi sa tešíme, že vďaka tejto rekonštrukcii budeme môcť hercom, hudobníkom, tanečníkom, mnohým ďalším účinkujúcim a najmä vám, Trebišovčanov, ponúknuť najmodernejší priestor s kvalitným technickým zázemím a ešte krajším zážitkom z umeleckej tvorby.   

© 2024 MESTO TREBIŠOV