Aktivačné práce mesta Trebišov

02.04.2015

Mesto Trebišov, ako organizátor aktivačných prác v zmysle platných zákonov, prostredníctvom mestského aktivačného strediska zabezpečuje aktivačnú činnosť UoZ tak, aby výsledkom bolo zlepšenie ich ekonomických, sociálnych a kultúrnych podmienok. Aktivačná činnosť je zameraná aj na tvorbu, ochranu, udržiavanie a zlepšovanie životného prostredia obyvateľov mesta, starostlivosť, ochranu a zachovanie kultúrneho dedičstva, podporu vzdelávania, rozvoj a poskytovanie sociálnych služieb a ďalších činností obce.

Túto činnosť vykonávajú dlhodobo nezamestnaní občania na základe dohôd medzi mestom Trebišov a Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny Trebišov. Mesto Trebišov uzatvorilo dohodu s ÚPSVaR Trebišov s účinnosťou od 1.4.2015, v rámci ktorej je aktivizovaných 101 uchádzačov na aktivačné práce pre mesto. Platnosť zmluvy skončí 30. septembra 2015.

Cieľom tohto projektu je udržanie pracovných návykov dlhodobo nezamestnaných uchádzačov o zamestnanie a zároveň sociálna pomoc formou aktivačného príspevku.

V zmysle dohody a na základe dobrej spolupráce mesta Trebišov a ÚPSVaR Trebišov je pre pracovníkov, na zabezpečenie a vykonávanie prác, poskytovaná časť osobných ochranných pracovných prostriedkov (zateplené kabáty, rukavice), úrazové poistenie a časť pracovných prostriedkov (odhŕňače snehu, lopaty, hrable na lístie, nožnice na živé ploty, metly) zo strany Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Trebišov.

© 2024 MESTO TREBIŠOV