Oznam o uskutočňovaní dozberu údajov o elektrických vedeniach nízkeho napätia

01.06.2015

Spoločnosť Východoslovenská distribučná, a.s., prevádzkovateľ distribučnej sústavy elektriny na východnom Slovensku, oznamuje, že v týchto mesiacoch uskutočňuje v našom meste dozber údajov o podzemných a nadzemných elektrických vedeniach nízkeho napätia po vykonanej rekonštrukcii.

Zber údajov slúži ako podklad pre nový geografický informačný systém Východoslovenskej distribučnej, a.s. Detailné zmapovanie a spracovanie elektrických vedení do budúcnosti umožní:

  • skvalitniť distribúciu elektriny pre jej koncových odberateľov,
  • urýchliť a skvalitniť vyjadrovacie procesy prevádzkovateľa distribučnej sústavy v stavebných konaniach.

Pri výkone prác budú nami poverení pracovníci používať na označenie trás podzemných káblov ekologicky neškodné spreje. Takéto značky sa preto môžu objaviť vo Vašej obci na chodníkoch alebo na zemi. Ubezpečujeme Vás, že sprejové značky neznamenajú následné výkopové práce či iné obmedzenia pre obyvateľov obce a po 2 až 3 mesiacoch sami zmiznú. Súčasťou zberu údajov je aj odčítavanie sériových čísel elektromerov odberateľov elektriny (bez odčítavania stavu elektromerov).

Tieto aktivity uskutočňujeme postupne vo viacerých mestách a obciach na východnom Slovensku. Prosíme Vás preto počas najbližších mesiacov o toleranciu a trpezlivosť pri našej činnosti.

© 2024 MESTO TREBIŠOV