Informácia k umiestňovaniu volebných plagátov na vyhradených miestach v meste Trebišov

05.10.2017

Volebné plagáty je možné v zmysle VZN Mesta Trebišov č.145/2015  o vyhradení miest a ustanovení podmienok na umiestňovanie volebných plagátov na verejných priestranstvách počas volebnej kampane umiestniť len na týchto miestach a výlepných plochách:

  • Mestské kultúrne stredisko - 2 ks dvojstranná výlepnáplocha
  • Priestor pred autobusovou stanicou- 2 ks dvojstranná výlepnáplocha (ďalej len „vyhradené plochy“)

Umiestňovanie volebných plagátov na vyhradených plochách si zabezpečuje každý kandidujúci subjekt sám na vlastné náklady. Rovnako kandidujúci subjekt zodpovedá za obsah umiestňovaných volebných plagátov.

Vyhradené plochy sú kandidujúcim subjektom poskytnuté počas volebnej kampane bezodplatne.

Vyhradená plocha na umiestňovanie volebných plagátov počas volebnej kampane zodpovedá zásadám rovnosti kandidujúcich subjektov, t.j. pre všetky zaregistrované politické strany, koalície politických strán prípadne nezávislých kandidátov je vytvorený rovnomerný priestor na umiestňovanie volebných plagátov.

Kandidujúci subjekt umiestni svoj volebný plagát na plochu označenú číslom zhodujúcim sa s vyžrebovaným číslom určeným jeho kandidátnej listine. V prípade, že kandidujúci subjekt nevyužije svoje právo na umiestnenie volebného plagátu na vyhradenej ploche, ostane miesto určené na umiestnenie volebného plagátu prázdne. Toto miesto nie je možné použiť na umiestnenie volebných plagátov iných kandidujúcich subjektov.

Porušenie vyššie uvedeného VZN fyzickou osobou je priestupkom proti verejnému poriadku podľa § 48 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, za ktorý môže mesto uložiť pokutu do výšky 33 €.

Porušenie vyššie uvedeného VZN právnickou osobou alebo fyzickou osobou – podnikateľom je správnym deliktom podľa § 27b  ods. 1 písm. a)  zákona   č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, za ktorý mesto uloží pokutu do výšky 6638 €.

© 2024 MESTO TREBIŠOV