Týždeň slovenských knižníc 2019

01.03.2019

Kedy: 4. - 10. marca 2019
Kde: Zemplínska knižnica v Trebišove

Týždeň slovenských knižníc 2019  - 20. jubilejný ročník sa bude konať v dňoch 4. – 10. marca 2019 pod spoločným mottom: KNIŽNICE  PRE  VŠETKÝCH.

Ambasádorom tohto celoslovenského projektu bude Ján Gallovič, člen Činohry Slovenského národného divadla.

Týždeň slovenských knižníc ani v roku 2019 nemení svoj základný cieľ – „pozitívne zviditeľňovať knižnice  ako kultúrne  a  vzdelávacie inštitúcie prostredníctvom najrozmanitejšieho spektra aktivít a podujatí“.  Týždňom slovenských  knižníc  sa   začína  aj  mesiac   knihy.   Svojimi   podujatiami  chce prispieť  aj  Zemplínska knižnica v Trebišove  do celoslovenského vienka aktivít,  ktoré  už  tradične zamerala  na  knihu, knižnicu a čítanie. 

V súčasnosti knižnice na Slovensku nadväzujú na svoje historicky overené miesto  v spoločnosti. Sú modernými inštitúciami,  ktoré v dostatočnej šírke dokážu poukázať na  svoj aktívny podiel  na spoločenskom rozvoji obce, mesta,  regiónu  i  kraja. Sú to práve knižnice, ktoré napriek množstvu rôznorodých problémov, ponúkajú veľa zaujímavého,  nového,  poučného i zábavného pre  svojich čitateľov, používateľov a návštevníkov.  

© 2024 MESTO TREBIŠOV