Koncert Marky MAČOŠKOVEJ a jej hostí je ZRUŠENÝ

05.03.2019

Kedy: 23. marca 2019
Kde: DS MsKS Trebišov

Koncert Marky Mačoškovej, plánovaný sobotu 23.3.2019 v DS MsKS,
je z technických príčín zrušený.


Vstupenky, ktoré boli zakúpené v pokladni MsKS, môžu občania vrátiť na tom istom mieste.
Peniaze za vstupenky, ktoré si záujemcovia zakúpili a zaplatili on-line, budú vrátené späť na účet.

Ďakujeme za porozumenie!

 

 

V divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska sa sobotu 23. marca 2019 so začiatkom o 18.00 h uskutoční Koncert Marky MAČOŠKOVEJ.  

Mária (Marka) Mačošková je veľmi známa osobnosť kultúrneho života Rusínov. Vo svojom srdci ju nosia najmä folkloristi a pre mnohých z nich je vzorom. Čiperná a aj napriek svojmu veku stále vitálna a pozitívne naladená speváčka ľudových piesní začala svoju lásku k spevu živiť už v rannom detstve. V školských rokoch sa láska postupne začala meniť na vášeň. 39 rokov spievala v profesionálnom Poddukelskom umeleckom ľudovom súbore v Prešove.

Zaslúžilá umelkyňa Marka Mačošková už viac ako 60 rokov profesionálne účinkuje na hudobnej scéne. Počas svojej profesionálnej kariéry speváčky reprezentovala kraj na kultúrnych podujatiach v zahraničí, akými bola Zakarpatská oblasť USSR, Tunis, účinkovala viackrát v Holandsku, Dánsku, Nórsku, Nemecku, Poľsku, Rumunsku, Bulharsku, Juhoslávii, Grécku a ďalších štátoch Európy. Spievala v Spojených štátoch amerických, Kanade a párkrát aj v ZSSR.  I naďalej sa zúčastňuje na rôznych podujatiach a vo svojom živote už získala viacero ocenení a uznaní. Jej piesne sa prenášajú z generácie na generáciu.

Na koncert do Trebišova si pozvala viacero hostí. Na pódiu sa vystriedajú jej kolegyne - speváčky Bursinky, Barbora Fecková, Martina Kanošová Ťasková, finalistka televíznej šou Zem spieva, tiež folklórny súbor Vargovčan. Rytmickou hudbou sa predstaví aj  Muzika Milana Rendoša.

Kultúrno-spoločenský program bude svojím humorným slovom moderovať známy ľudový rozprávač Jožko Jožka.

Vstupné: 10 

© 2024 MESTO TREBIŠOV